CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saral açıkladı! "Fındık için projemiz var"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, Maçka'da açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saral açıkladı! "Fındık için projemiz var"

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, Maçka ilçesini ziyaret etti.

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral programına, eski Trabzon Belediye Başkanı Sefer Özgür ile Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer’in kabrini ziyaret ederek başladı.

Maçka’da esnaf ve vatandaş ziyaretlerini yapıp, Sevinç Mahallesi’ne giden Saral’a, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan, il ve ilçe yönetimi de eşlik etti.

Saral; öğrencilerin yaşadığı problemleri, emeklilerin ve asgari ücretle geçinmeye çalışan insanların dertlerini, hayvancılık yapan kişi sayısının azalmasıyla yaşanan problemleri dinledi ve getireceği çözüm önerilerini anlattı.

saraldan-findik-cikisi-1.webp

Vatandaşı dinlemenin önemine değinen Saral, “Vatandaşımızı dinlemek gerekiyor. Önce muhtaç edip, sonra da mecbur bırakarak, onuruyla da oynayarak, insanların zor durumda bırakılmasına izin vermemek gerekiyor. İnsana yakışır şekilde davranıp, insanları yardıma muhtaç duymayacak hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

"ALGI YARATILIYOR"

Saral, Maçka'da yaptığı açıklamada, “Kırsal kesimdeki eski köy okullarını ‘Köy Enstitüleri’ benzeri eğitim merkezi haline dönüştürüp, buradaki vatandaşlarımıza hayvancılıkla ve tarımla alakalı ihtiyacı olan eğitimleri verirsek, onlar da oldukları yerde kalır, üretir ve kazanır. Mesleki eğitimlerde ve girişimcilik eğitimlerinde gençlerimize, kadınlarımıza ve erkeklerimize destek verirsek istihdam da sağlarız. Vatandaşın elinden tutmuş oluruz. Üstelik muhtaç olmaktan kurtarırız onları. Bunu söylerken, ihtiyaçlı olan vatandaşlarımızın herhangi bir desteğini kesecek değiliz. Böyle bir algı yaratılıyor. İktidarda değişiklik olursa, insanların yararlanmakta olduğu her şeyi ellerinden alınacakmış gibi bir algı yaratılıyor. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Bu destekler, devletin kaynaklarıyla verilen şeyler. İhtiyacı olana, farklılaştırıp, nitelik ve nicelik olarak arttırıp vermeye devam etmemiz gerekiyor. Amaç, o muhtaçlıktan kurtarmak. Amaç, istihdamı sağlayarak, yaştan bağımsız, cinsiyetten bağımsız olarak insanlara iş olanakları sunmak. Amaç, ürünün para eder hale gelmesini sağlamak. Amaç, verdiğimiz tohum, gübre, fide ve eğitim desteğiyle sahada neye ihtiyaç varsa onu yapmak" şeklinde konuştu.

saraldan-findik-cikisi-2.webp

SARAL'DAN "FINDIK EMANET" PROJESİ ÇIKIŞI

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral, fındığın yeterli değeri görmediğini ifade ederek, “Fındığın randımanına göre, üretim miktarına göre bir destek var mı? Biz belediye olarak normal desteklerin yanı sıra kaliteli üretimi arttırabilmek için ilave desteklerle insanları teşvik edeceğiz. Vatandaş, çocuğunu evlendirecek ya da bir ihtiyacı var diye fındığı daha harmandayken yok pahasına gidiyor. Yazık, günah. ‘Fındık Emanet’ projemizle, açıklanan fiyatın üzerinde bir fiyatla emanete alsak, 3 ay içerisinde üretici geri almak isterse, ürününü sattığı fiyata geri alabilse. Belediyenin iştiraki kuracak olduğumuz entegre tesislerde mamule dönüştürülerek katma değerli bir ürüne dönüştürsek fındığı da çayı da" dedi.

saraldan-findik-cikisi-3.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber