CHP Ortahisar’da kongre heyecanı!

Trabzon'un merkez ilçesi Ortahisar'da CHP, kongre heyecanı yaşadı.

CHP Ortahisar’da kongre heyecanı!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde CHP 4. Olağan Kongresi düzenlendi.

Mevcut başkan Fatih Suat Oyman ile Haluk Batmaz'ın yarıştığı kongreye İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer başkanlık yaptı.

Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Rize milletvekili Tahsin Ocak, Trabzon eski milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz ve partililer kongreye katılım sağladılar.

Kongrede oy verme işlemi 15.00'te tamamlandı. Oy sayımı ise 17.00'de başlayacak ve ardından CHP'de Ortahisar İlçe Başkanı belli olacak.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut il başkanı ve başkan adayı Fatih Suat Oyman "Tüm dünyada yaşanan korona virüs nedeniyle üzüntülü günler yaşandı. Bugün hep birlikteyiz. Sağlıklı günlere sağ salim alıştık ama o günleri unutmadık. Önceki kongremizde verilen sorumlulukla başkanlığı onurla taşıdım. İlçemizin olay yeri mahallinde Cumhuriyet Halk Partisinin varlığını hissettirmenin karşılığını alıyoruz.

Eksiklerimizin olduğunun da farkındayız.

3,5 yılın ardından artık sadece ilçe başkan adayıyım. Bu süre zarfında beraber yol yürüdüğüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, çok şey öğrendiğim belediye meclis üyelerime ve tüm Trabzon örgütümüze teşekkürü bir borç biliyorum. 6 ok altında görev yaptığımız herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra divan kurulu seçildi. Divana İstanbul Milletvekili Turan Taşkın başkanlık yaptı.

Konuşmaların 5 dakikalık sınırlanmasının ardından seçimin çarşaf liste mi blok liste halinde mi yapılacağı oylandı. Yapılan oylama sonunda seçimin blok liste halinde yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra Ortahisar İlçe başkanlığının çalışma raporu, faaliyet raporu ve mali raporu oylanarak kabul edildi.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz "CHP varsa demokrasi vardır. Demokrasi şölenimiz kutlu olsun. Millet ittifakı olarak genel seçimlerde mücadele verdik.

Adaletli bir mücadele olmamıştır. Cumhurbaşkanı 3. kez aday olmuştur. Hazine kaynakları kullanılmıştır, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar oy kullanılmıştır. Tüm bunlara rağmen direneceğiz. Cumhur olacağız halk olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olacağız. Kongremizin olgunluk içerisinde geçmesi dileğiyle görev olacak arkadaşlara başarılar dilerim. Kongremiz hayırlara vesile olsun. Hepinize saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

CHP Ortahisar’da kongre heyecanı!

Sibel Suiçmez söz alarak yaptığı konuşmasında "Atatürk devrimlerine yapılacak her hareketin karşısında olacağız.

Ülke çok zorlu bir süreçten geçiyor. Tehlikenin farkındayız. Demokrasiyi amaç değil araç gören bir kişinin günlük tavırları doğrultusunda ülkenin ekonomisi ve dış politikası şekilleniyor. Ülkemiz gittikçe karanlığa çekiliyor. CHP'ye dünden daha fazla görev düşüyor. Yakın zamanda çok önemli bir seçim geçirdik. Seçimin sonuçlarını elbette tartışmalıyız ama ayağa kalkıp tekrar bu ulusun umudu olmalıyız.

Önümüzde tercih yapmamız gereken bir husus var. Bu tercih kişisel olmamalıdır. Bu tercih partimizin sağa mı yoksa sola mı yöneleceği tercihi olacaktır.

Şu ana kadar yapılanların hiç birinin CHP'ye bir yarar getirdiğini düşünüyorum. Kamuoyu önünde yapılan tartışmaların hiç biri yarar getirmez.

Ben konuşmayacağım. İl Başkanlığı seçimi sonucu belli olana kadar konuşmayacağım. Konuşulacak alanlar buralardır, sosyal medya ve dışarısı değildir.

Sibel Suiçmez’in sözleri örgütün sözleri olarak algılanacağından örgütün kararı belli olana kadar konuşmayacağım." ifadelerini kullandı.

CHP  Ortahisar’da kongre heyecanı!

CHP Ortahisar İlçe Başkan Adayı Haluk Batmaz yaptığı konuşmada "Ortahisar ilçesinin 4. olağan kongresine hoş geldiniz. Güzel ülkemiz cumhuriyet tarihinde daha önce yaşanmamış demokrasi çöküşünde. Muhalif seçmen için büyük bir yıkım ve hayal kırıklığı içerisinde olduğunu gördük. Son seçimde bizim görüşlerimiz yarışmadı. Yenilen biz değiliz. Sol ve sosyal demokrat politikalar ile toplumu yeniden ayağa kaldıracağız. Çocuklarımızın geleceği için bir yol açacağız. Toplumu yeniden ayağa kaldırmaktır amacımız.

104 yıl önce toplumu ayağa kaldıran Kuva-i milliye ruhuna ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Ortahisar’dan güç alarak başlatmaya talibimiz.

Ömrümü ve siyasi hayatımı Ortahisar’da geçirmiş bir arkadaşınız olarak Ortahisar İlçe başkanlığına adayım. Ben ve arkadaşlarımız Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası ile taçlandırmak için adayız.

CHP olarak artık bir kişiyi bile kaybetmek lüksümüz yok. O 1 kişiyi mahallede, köyde, çarşıda, pazarda arayacağız.

İlçe başkanımız ve yönetimi 44 aydır görevde. Genel Başkanımız ve Ekrem İmamoğlu'nun enerjisi maalesef Ortahisar’a yansımadı. Oy oranı ilçemize yansımadı. Heyecanı ve isteği Ortahisar’da göremedik.

Görev süresince parti binasında toplayamadığınız delegeyi bari köylerde ziyaret edip toplasaydınız" ifadelerine yer verdi.

oymandan-carpici-sozler-1.jpg

CHP Ortahisar İlçe Başkanı ve İlçe Başkan Adayı Fatih Suat Oyman, Ortahisar İlçe Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Fatih Suat Oyman'ın açıklamaları şu şekilde;

42 ay önce yine bu salonda gerçekleştirdiğimiz 3. Olağan kongremizde delegelerimizin takdiriyle ilçe başkanlığı görevine başladım. Ortahisar’ın her köşesinde CHP'nin varlığını hissettirmek, vatandaşımızın sorunlarını dile getirmek, çözüm sunmak, güzel bir dilek ve dua almak üzerimizdeki sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu bizlere gösteriyor. Başladığımız ilk ana doğru geriye dönüp baktığımda farklı bir noktada kendimi görüyorum. Bugün daha azimli, daha olgun, daha fazla çözüm üretebilmek ve daha fazla öğrenmek arzusundayım. İçimde değişmeyen ise halen sizlerin karşısında duyduğum heyecan, heyecanımla birlikte hızlanan kalp atışlarımdır.

Görev süremiz boyunca yaşadığımız birçok tecrübe var. Öncelikle parti içerisinden başlamak isterim. “birlik ve beraberlik” düşüncesinin uygulanabilmesinin ne kadar güçlü yapıya temel oluşturduğunun farkında olmalıyız. Biz bir aileyiz ve aynı çatı altında ortak hedeflerimiz doğrultusunda mücadele veriyoruz. Kulağa hoş gelen bu fiili zinciri bozan hamlelerin olmadığını söylemek mümkün değil. Kişisel menfaatler, hırs vb bir çok insanı işleyen duygu ve düşünceler örgütün yapısına zarar veriyor. Zarar veren bu davranışlara karşı gerçek anlamda el birliğiyle dur demeliyiz. Takip edenler iyi bilir; son zamanlarda gündeme 7. Ok ‘hanımcılık’ olarak bir paylaşım zinciri gelişti. Tüm gönlümle hanımcılığa varım, başım gözüm üstüne ancak bu partide ‘adamcılık’ ve ‘bencillik’le başa çıkmak zorundayız.

Değerli üyelerimiz, kırılması gereken kalıplarımız var. Ortada bir dilim pasta olduğunu düşünün; bu dilimi salonun paylaşması mümkün olur mu? Odaklandığımız sadece bir dilim değil işin mutfağına girip pastanın bütününü yapmalıyız. Bunun öncelikle yolu sağlam ve güçlü örgüt olmaktan geçer.

Seçim süreçlerinin ardından yaşadığımız sorunlar ortada. Güçlü örgüt yapısının iletişimi kuvvetli olmalıdır. 3.5 yıldır görevdeyim sadece bir kez toplantıya çağrıldık, ne yazık ki söz bile alamadık. İlçe başkanlarıyla kurulamayan iletişim bağını reddediyorum. Gerek Çukurçayır’da lise sorununu gerek hükümet temsilcilerinin üniversite yapılanmasını gerek üniversite öğrencilerinin sorunlarını gerek Ortahisar’da madde madde temel sorunlarına ilişkin raporlar hazırlayarak teslim ettik, hiç bir geri dönüş alamadık.

Bugün tüzük değişikliğinden bahsediyoruz. Üyelerimizle geçen sohbetlerimize göre bir çok kişi tüzük önerisini göndermekten çekiniyor çünkü dikkate alınmayacağına inanıyor. Tüzüğümüz, yönetmeliğimiz aydınlatıcı olmalıdır. Peş peşe gelen genelgelerle atılan adımları reddediyorum. Genelgelere ihtiyaç duymadan yenilenen tüzük ve yönetmeliklerin yeterli kabulü görecek ve örgüt, örgütlenme anlayışına yeni bir heyecanla bakış açışımızı değiştirmek zorundayız.

Seçim sonuçlarının hepimizi nasıl etkilediğini görüyoruz. Samimi duygularımla özeleştirimizi yaparak kendimize düşen payı muhakkak ki alıyoruz, muhakkak ki eksiklerimiz var. Bir çok kez ifade ettim sadece konuşan değil dinleyen bir anlayışa sahip olduk. Dinliyoruz, öğreniyoruz, analiz ediyoruz ve tamamlamak için gayret gösteriyoruz. Ancak hiç bir zaman düşemeyiz, düştüğümüzde nasıl ayağa kalkacağını bilen bir aileyiz. Biz bir sonraki hafta 100. Yılını kutlayacak olan cumhuriyet halk partisinin birer neferiyiz. Biz de umutsuzluğun tanımı yoktur. Çünkü partimizin değişmeyecek tek gerçeği olan temel ilkelerimizi bize işleyen Mustafa Kemal Atatürk’ü yol bilmiş, kaynak bilmiş, bir çift mavi gözün ışığını takip eden Türk gençliğiyiz!

Kıymetli kongre üyelerimiz, aldığımız geri dönüşler sonucunda faaliyet raporunda da takip ettiğiniz üzere birçok çalışma gerçeğini kenara koyamayız. Boşluk bırakmadan ilçemizin her alanında cumhuriyet halk partisini temsil ettik. Partide en çok aldığım şikayetlerden bir tanesi de partide durmadığımdır. Bir önceki kongremizi hatırlayanlar bilir; makam derdinde olmadım, buraya çalışmak için geldik. 86 mahallesi olan Ortahisar’ı adım adım gezdik, adım gibi biliriz.

oymandan-carpici-sozler-2-001.jpg

Türkiye cumhuriyetinde trabzon’un değeri ne kadar önemliyse trabzon için de ortahisar’ın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Nüfusu 23 ilden büyük ortahisar’ın aşılamayan bir çok sorun var. Özellikle belediyecilik anlamında üzerinde ciddi çalışılması gereken bir çok alternatif varken değersiz bir kentmiş gibi davranışı kabullenemiyorum. Az önce ifade ettim, bu memleketi karış karış gezdik. 86 mahallemizin bilgi kartlarını oluşturduk. Nüfusundan başlayıp hangi tarihlerde ziyaret ettiğimize varana kadar bilgi sahibi olduğumuz şablonlar oluşturduk. Her mahallemizde yaşanılan sorunları not aldık. Mahalle kartları adını verdiğimiz bu şablonların çok yakın gelecekteki projelere ışık tutacağına inanıyorum.

Yetmez. Sorunlarını ortak yaşadığımız yaşam alanlarımız için ortak akla önem veriyoruz. Kentin hangi sorunu varsa ilgili dinamikleriyle toplantılar gerçekleştirdik, sürekli iletişim içerisindeyiz. Bilgi akışı konusunda sorun yaşamıyoruz. İletişimle ilgili olarak bu dönem alt yapısını yaptığımız 0549... Ortahisar Whatsapp hattını aktifleştirerek mahallelerimizin taleplerine daha hızlı ulaşmayı hedefliyoruz.

Kente verilen zararlar artık gözümüze işlemesinden daha çok kalbimizi yaralamaya başladı. Kentin göbeğine hançer gibi sokulan viyadüklerin yanında mahalle kültürlerini ortadan kaldırdılar. Fındıktan başlayarak tarıma, topraktan başlayarak suya her ay otomatik zam yaptılar. Borçtan batmış yerel yönetim anlayışını kentin en değerli arazilerini satarak kapatacaklarını zannediyorlar.

Bu kentin komşuluk ilişkilerini güçlendirmeliyiz. Elimizde bölgemize has tarım ürünlerini kooperatifleşerek değerlendirmeliyiz. İnsana, insanlığa değer veren kapalı pazar yerlerimiz olmalı. Kendine ekonomik güç kazandıramayan ortahisar belediyesi, Türkiye’nin her köşesine ulaşabilecek teknolojik adımlarını atmalıdır. Turizm gerçeğimizi verimli kullanmalı bu kenti 12 ay boyunca yaşayan bir havaya büründürmeliyiz. Halk ekmek açılsın diye tutturduğumuz bu ekonomik buhranda sosyal belediyeciliğin ne olduğunu hatırlatmalıyız. Elimizde önemli projeler ve bilgiler var arkadaşlar; yerel seçim sürecini yürüteceğimiz belediye başkan adayımız için biz çoktan hazırlandık.

Peki belediye başkan adayımızı nasıl seçeceğiz? Katılımcılığı arttırmak zorundayız, tabanımıza ve sokağa kulak vereceğiz. Cumhuriyet halk partisinin benimsediği belediyecilik anlayışını aktaracak, nasıl bir yol haritası belirleyeceğimizi tartışacak ve hep birlikte kiminle yola çıkacağımıza karar vereceğimiz Ortahisar belediye çalıştayını gerçekleştireceğiz.

Yeni bir dönemde yeni bir enerjiyle yola çıkıyoruz. Yönetimde tüm gücü ve cesaretiyle çalışacak aramıza katılan arkadaşlarımız var. Strateji geliştirebilecek, iyi iletişim kuracak, planlama yapacak ve projeler üretebilecek bir yönetim ekibimiz var. Yaş ortalamamızı biraz daha düşürdük. Önümüzdeki 6 ay enerjiye ihtiyacımız var. Sokaklardaydık, yine sokaklarda olmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet halk partisi sadece bir yönetimden oluşmaz, bu ailenin emek harcayan, özel hayatında fedakarlık gösteren, yolundan şaşmayan, hedefe odaklanan onurlu üyeleri var.

Bu nedenle oturmayın ayağa kalkın, bu Anadolu devrimlerinin öncüsü Trabzon’dan herkese mesaj olsun. Ortahisar’ın yarınında cumhuriyet halk partisi var!

kaya-aciklamalar-001.jpg

CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya, partisinin Ortahisar İlçe kongresinde açıklamalarda bulundu.

"BAŞARISIZ OLDUK"

Parti olarak hatalar yaptıklarını ifade eden Kaya, "Doğruları söylemekten korkmayacaksınız. Biz doğruları söylemekten korkmayacağız. Biz başarısız olduk. Yenildik. 84 milyonun umudu olan bu parti, yapılan yanlışlar yüzünden yenildi" dedi.

"HATA YAPTIK, BEDELİNİ ÖDEDİK"

Öz eleştiri yapılmasını gerektiğini kaydeden Kaya, "Ben muaf değilim. Hepimizin üzerinde vebal var. Hiç kimse muaf değil. Buradan dersimizi alacağız. Bu parti “Emek en yüce değerdir” diyenlerin partisidir. Ama gördük ki partide bir dakika emeği olmayan insanlar listelerde başa yazıldı. Herkes öz eleştirisini yapacak. Yanlış yaparsanız sonuçlar böyle olur. Doğru yaparsanız sonuçlar nasıl olur İstanbul’da gördük. Trabzon’un evladı. Hepimizin gururu. Çıktı 25 yıllık AKP iktidarını devirdi. Hem de bir defa değil. İki defa. Allah’ın izniyle yine yapacak. Ben ona sonuna kadar inanıyorum. Doğru insanlarla yürür, doğru işler yaparsanız sonuçları da doğru olur. Biz eksik yaptık. Hata yaptık ve bunun bedelini ödedik. Bir daha hata yapmamalıyız" şeklinde konuştu.

"BAŞARMAK ZORUNDAYIZ"

Mücadeleden kaçmayacaklarını söyleyen Ahmet Kaya, "Yaşananlardan ders alacağız. Bizi diğerlerinden farklı kılan; biz öz eleştiri kültürüne güveniyoruz. Biz sosyal demokrat sol siyasal partiyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yol arkadaşıyız. Buna yakışır şekilde davranacağız. Öz eleştirimizi yapacağız ve dün yaptığımız hataları yapmadan tüm bu milletin umudu, onuru olmayı başarmak zorundayız. Çünkü ne bu memleketin ne de bu milletin bundan başka çaresi yok. Yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Fatih Suat Oyman'ın listesi şu şekilde;

fatih-suat-oymaz-liste.jpg

Haluk Batmaz'ın listesi şu şekilde;

batmaz-liste.jpg

CHP  Ortahisar’da kongre heyecanı!

CHP  Ortahisar’da kongre heyecanı!

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler