CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hande Burma’dan Haber61’e ziyaret

CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hande Burma, Haber61’i ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hande Burma’dan Haber61’e ziyaret

CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Hande Burma, Haber61’e ziyarette bulundu.

Haber61 imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ve Haber61 Genel Müdürü Ergün Hardaloğlu ile görüşen CHP Ortahisar Belediye Başkan aday adayı Avukat Hande Burma, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Burma, değerlendirmelerinde şu ifadeleri kullandı;

Sivil Toplum Kuruluşlarının ısrarı ve beni ikna etmesi üzerine Ortahisar Belediye Başkanı aday adayı oldum. Partimde ilk kez bir kadın aday olma gururunu taşıyorum. Bugüne kadarki tüm çalışmalarımızda karar mekanizmalarında kadınlar olsun, kadının bölgeye daha farklı bir katkı sağlayacağını söylüyorduk.

En basiti Sibel ablanın Baroda ne kadar büyük fark yarattığı. Kadın arkadaşların nasıl fark yarattığı görünmüş oldu. Bir kurum için bu mutlaka bir artıdır.

Sadece kadın olmam nedeniyle buraya aday olmadım. Ankara Hukuk mezunuyum. 15 yıldır serbest avukatlık yapıyorum. Bu şehrin kızıyım. Bir köy kızıyım. Gürbulaklıyım. Dolayısıyla şehrin sorunlarına vakıfım.

Bir kavşak kapatıldığında, bir su akmadığında ya da bir elektrik kesildiğinde veya depreme ilişkin veya sel taşkınına ilişkin herhangi bir afete ilişkin acil durum eylem planı var mı acaba diye tereddüt ettiğimde vatandaş olarak endişe ediyorum.

Oğlum var. Oğlumun geleceği, sevdiklerimizin, nesillerimizin, bizlerin daha refah yaşaması, daha mutlu, keyifli bir şehirde yaşama hakkının olmasına inanmam gibi şeyler beni motive etti. Bir de üzerine Genel Başkanımızın eşit temsil, katılımcı demokrasi, ön seçim vs gibi söylemleri de bana çok cesaret verdi.

Şimdi değilse ne zaman veya sen elini taşın altına koymazsan nasıl olacak? Hep aynı insanları görüyoruz çünkü. Her yere hep aynı insanlar aday oluyor.

Ben bu sefer çok şaşırdım. Birden fazla aday olur gibi düşünüyordum. Kim aday oldu diye sormadan dosyamı takdim ettim. Sadece 2 kişi aday adayı denince çok şaşırdım. Elbette daha fazla aday, demokrasinin, katılımın sağlanması için partide bir heyecanın, seçimde bir heyecanın yaşanabilmesi için bu başvuruların önemli olduğunu düşünüyorum. Çok olumlu tepkiler aldık.

Yıpranmamış bir ismimiz, gençliğimiz, bir heyecanımız, hevesimiz var. Üniversitede çok kıymetli hocalarla görüşüyorum şehrin sorunlarına ilişkin çözümler üretebilecek. Sivil toplumla da öyle. Sadece kadın hareketi gibi düşünmeyin. Eğitim-Sen’den tutun pek çok dernekten, sendikadan insanlarla görüşüyorum. Sorunların bilincindeyiz. Bunları en kısa şekilde çözebilmek için ve bu şehre hizmet etmek için bir yola çıkma kararı aldım.

Partime ve örgütüme de güvenerek her eve girip, her kıraathaneye ulaşıp, sadece CHP’li değil her partiliye ulaşıp derdimizin Trabzon olduğunu ve refah ve sağlıklı bir şehirde yaşama hakkımız olduğunu hatırlatmak istiyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler