CHP Of İlçe Kongresi’nde beklenmedik bir gelişme yaşandı. İlçe başkan adayı Ahmet Korkmaz, kongre salonunda yaptığı duygusal konuşmanın ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.
“Delege Seçimleri Antidemokratik”
Ahmet Korkmaz, kongre öncesinde yapılan delege seçimlerinin şeffaf ve adil olmadığını savundu. Korkmaz, “Birçok mahallede delege seçimi için sandık kurulmadı. Üyelere usulüne uygun tebligatlar yapılmadı. Delege listeleri, kapalı kapılar ardında ve hiçbir yetkisi olmayan dar bir grup tarafından hazırlandı. Partinin gençlik kolları küstürüldü, Kadın Kolları Başkanı bile delege yapılmadı” diyerek tepki gösterdi.
“Bu Kongre Meşru Değil”
Kongrenin meşruiyetini sorgulayan Korkmaz, “Ben koltuk için değil, örgütümüz için varım. Örgüt iradesinin çiğnendiği yerde koltukların hiçbir anlamı yoktur. Bu haksızlığa sizlerin de ‘hayır’ demenizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.
“Değişimin Önünde Kimse Duramaz”
Genel Başkan Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı değişim sürecine atıfta bulunan Korkmaz, “Sokak değişim istiyor, esnafımız değişim istiyor, gençlerimiz, kadınlarımız değişim istiyor. Bunun önünde artık kimse duramaz” dedi.
“Meşru Olmayan Sonuca Ortak Olmam”
Ahmet Korkmaz, konuşmasını, “Bu antidemokratik şartlarda çıkacak meşru sonuca ortak olmamak için adaylıktan çekildiğimi açıklıyorum” sözleriyle tamamladı.
Kaynak: