CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez: "Üzerinden 115 yıl geçmesine rağmen.."

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez: "Üzerinden 115 yıl geçmesine rağmen.."

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Suiçmez,"Basında sansürün kaldırılmasının üzerinden 115 yıl geçmesine rağmen, basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke içerisinde 149. sırada olan, her 10 gazeteciden 4’ü hakkında dava açılan, 20 gazetecinin meslek faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğu ülkemizde, “24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramını" kutlamak mümkün değildir.

Basının bağımsız ve özgür, 4. güç olarak halkın haber alma hürriyetinin, düşünce ve îfade özgürlüğünün teminatı olacağı güne kadar; güçlüsün basını değil, basının gücü olan basın emekçilerimiz ile birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu inanç ile toplumun hızlı, doğru, tarafsız haber alma hakkı için özveri ile çalışan basın emekçilerimizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler