CHP'li Ahmet Kaya, Bakan Turhan'a sordu: "Trabzon'a uçak fiyatları neden pahalı?

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon uçuşlarının bilet fiyatlarının düşürülmesi konusunu Ulaştırma Bakanlığına sordu.

CHP'li Ahmet Kaya, Bakan Turhan'a sordu: "Trabzon'a uçak fiyatları neden pahalı?

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon’dan diğer illere seyahat edecek yolcuların diğer illere göre yüksek bilet fiyatı ödemesi tepki çekiyor. Trabzon CHP Milletvekili Ahmet Kaya Trabzon’dan uçuşlarda Bilet fiyatlarının düşürülmesi, İç hat seferlerinin arttırılması ve Trabzon-Kıbrıs direk sefer konulması için bir girişiminiz olacak mı? Sorularını Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan’a ilettiğini belirtip aldığı resmi cevabı sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turan'a sorduğu sorular ve aldığı cevaplar;

TRABZON MİLLETVEKİLİ SAYIN AHMET KAYA'NIN 7/1086 ESAS SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİ VE CEVABI

Trabzon Havalimanı taşınan yolcu sayısı bakımından Türkiye'nin 7. hava limanıdır. Trabzon Havalimanı'ndan taşınan yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 8 artış göstermiştir. Havalimanı'nı kullanmak isteyen yolcular özellikle yaz aylarında iç hat uçuşlarında bilet bulmakta çok zorlanmaktadırlar. Bilet bulunsa da fiyatları çok pahalıdır.

Bu durum Trabzon ve bölge turizmini de olumsuz yönde etkilemektedir. Trabzon Havaalanı'nı kullanan Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburtlu vatandaşlarımız ile şehrimizi ziyaret etmek isteyen turistler büyük mağduriyet yaşamaktadır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması, Karadeniz Bölgesi'nin turizm potansiyelinin verimli bir şekilde değerlendirilebilmesi için bu sorunun çözümüne yönelik adımların ivedilikle atılması gerekmektedir.

Buna göre;

SORULAR:

1- Trabzon Havalimanı'ndan gerçekleştirilen iç hat uçuşlarına ek sefer konulması ve bilet fiyatlarının makul seviyelere düşürülmesi için bir girişimde bulunacak mısınız?

2- Turizm amaçlı seyahatlerde Trabzon Havalimanı'na iç hat ve dış hat charter seferlerinin düzenlenmesi için yerel seyahat acentalarını desteklemeyi düşünüyor musunuz?

CEVAPLAR:

Havayolu işletmeleri, serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlardır. İlave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi vb. hususlar, havayolu işletmelerinin filo büyüklükleri ile orantılı olarak kendi ticari tercihleri doğrultusunda belirlenmektedir. Sefer sayılarının artırılması ile ilgili olarak, uçuş başvurusu olması halinde başvurular, Bakanlığımız tarafından ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmeye alınmakta ve bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya da destek verilmektedir

Bilet fiyatları da serbest piyasa koşulları çerçevesinde; uçuş sayısı, uçuş mesafesi, yakıt tüketimi, yolcu talebi vb. faktörlerin birleşimi sonucunda havayolu işletmelerince belirlenmektedir. Bilet fiyatları ile ilgili tek düzenleme; yurtiçi aktarmasız ekonomi sinifi biletler için belirlenmiş olan 352 TL'lik tavan fiyattır. Bunun dışında bilet fiyatlarına Bakanlığımızın herhangi bir müdahalesi olmamaktadır.

Diğer taraftan, Trabzon Havalimanı'na iç hat ve dış hat charter seferlerinin düzenlenmesi için yerel seyahat acentalarının desteklenmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uhdesinde bulunmaktadır.

İşte Kaya’nın “Takdiri milletimize bırakıyoruz” notuyla paylaştığı belgeler:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber