CHP Genel Başkanı Özel Trabzon'da açıkladı! İşte fındık için taban fiyat önerisi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Trabzon'da vatandaşlara hitap etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon'a geldi.

Özgür Özel'in Trabzon Meydan Parkı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

zel-trabzonda.webp

Ahmet Kaya: "Ortahisar'ı kazanıyoruz"

Özgür Özel'den önce söz alan CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel bugün konuğumuz. Bilgi ve birikimini takdirle izlemiştim, şimdi Genel Başkanımız oldu. Trabzon'da kendisini ağırlıyoruz."

"Hemşehrilerimize güvenerek Ortahisar için yola çıktık. 3 aydır çalışıyoruz. Yapılan anketler de gösteriyor ki, Ortahisar'ı kazanıyoruz. Son ana kadar halkın içinde olmaya devam edeceğiz. Bütün siyasi partilere oy veren kardeşlerimizi ayırmadan Ortahisar'da tarafsız şekilde hizmet vereceğiz."

ahmet-kaya.webp

Hasan Süha Saral: "Trabzon'un kaybettiği itibarı tekrar kazanacağız"

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral'ın açıklamaları şu şekilde;

Şehrimizin itibarı yerlerde sürünüyor. Kaybolan yılları birlikte telafi edeceğiz. Tüm varlıklarımızı satan bir iktidarımız var. Artık değişim zamanı. Trabzon ve Trabzonlunun kazanma vakti. Kaybettiğimiz itibarı tekrar kazanacağız. Tahribata değil, tahkimata geliyorum. 1 kuruşunuzu kimseye yedirmeyeceğime söz veriyorum. Türkiye'yi dönüştürmeye Trabzon'dan başlayacağız.

saral.webp

CHP Genel Başkanı Özel: "Fındıkta taban fiyat 4 Dolar olmalı"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Trabzon'da vatandaşlara hitaben yaptığı konuşma şu şekilde;

Güzel Trabzon, hepiniz hoş geldiniz. Gözüm birini arıyor, Volkan abimiz. Trabzon'u ve memleketini seven, buradaki en ufak sorununun çözülmesi için gecesini gündüzüne katan koca yürekli bir insandır. Bize de çok örnek olmuştur. Onu burada görmekten dolayı çok mutluyum.

Çayın, fındığın, balıkçılığın yoğun olduğu bu şehirden bereket fışkırtan ve çoluğunun çocuğunun rızkını kazan, kalbinde vatan, bayrak ve Atatürk sevgisi olan insanlarla beraberiz.

"Mevsimlik işçilere kadro istiyoruz"

Çay üreticisinin sorunuyla ilgili geçtiğimiz yıllarda çok emek sarf ettik. Geçen yır bir kanunu teklifi geldi. ÇAYKUR'u özelleştirip, çay üreticisini büyük kartellerin emrine sokmak ve onları sömürüp basit işçi haline getirmek istediler. İtiraz ettik, direndik. Biz de öneri yaptık. 6 ay çalışıp 6 ay çalışamayan, verilen her işi yapmaya razı ancak çocuklarına güvence isteyen işçilere kadro verilmesini talep ettik. Mevsimlik işçilere kadro istiyoruz. Ayrıca çay üreticisine banka seçme ve promosyon hakkını istiyoruz. Mazot 43 lira oldu. 11 liralık çay fiyatı geçen seneden bu seneye 25 lira olmalıydı. Bu da taban fiyattır.

zel-133.webp

Fındıkta dünya pazarı 70 ile 130 milyar Dolar arasında. Yüzde 70 oranında biz üretiyoruz. Ama şirketler bizimle kedinin yumakla oynadığı gibi oynuyorlar. Fındık için projelere, uluslararası tekellerin oynadıkları oyunu kıracak çalışmalara ihtiyaç var, Fındıkta taban işlem fiyatı 4 Dolar olmalı. Trabzon, fındık demektir. Fındığa verilecek para, sadece bahçe sahibine destek değil, Trabzon'a destek anlamını taşır.

"Asgari ücret 2002'de 8, şimdi 2 çeyrek altın alıyor"

Emekliler, Trabzon bir emekli şehri. Sesimizi duyurup hakkımızı alacak mıyız? 3 Kasım 2002, en düşük emekli maaşı 1.5 asgari ücret. Hiç size dokunmasalar 1.5 asgari ücret bugün 26 bin Lira. Bugün ise en düşük emekli maaşı olarak 10 bin TL veriliyor. 3 Kasım 2002'de emekli maaşıyla 8 çeyrek altın alıyordu, bugün 10 bin lira ile 2, bilemedin 2.5 çeyrek alabiliyor.

Özgür Özel için "emeklileri kışkırtıyor" deniyor. Vallahi, kışkırtmaya da varım, yollara dökmeye de varım. Yeter ki emekliler hakkını alsın. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu zamanında "emeklilere bayram ikramiyesi" dedi. Veremezsin dediler, 2018'de seçim gelirken kendileri 1000 lira verdiler. O gün o para 24 kilo kıyma alıyordu. Şimdi 3 bin lira verdiler, 6 kilo kıyma alıyor. 18 kilo kıyma kursağınızdan alınmış. İtirazımız büyük.

zel-222.webp

"Emekliler Meydan Parkı'nda çayı 1.5 liraya içecek"

Trabzon'da kiralar arttı. Ortalama kira 11 bin lira, konut almaya kalkınca fiyat 3 milyon TL. Meydan'da çay, 10-15 bazı yerlerde 20 liraymış. Emekliler buralara zor geliyor, oturuyor. Ahmet Kaya, Meydan Parkı'na "emekliler çay bahçesi" yapacak. Çayı da 1.5 liraya verecek. Söz veriyoruz. Bir de otobüs bileti fiyatı var.

Türkiye'nin dört bir yanında Trabzonlular var. Buraya memleketlerine gelmek istiyorlar. Bir bakıyorlar, bayram fiyat yüzde 60 oranında artıyor. 5 kişilik aile İstanbul'dan Trabzon'a gelse ve dönse, sadece 15 bin lira. Neredeyse bir asgari ücret yol parasına gidiyor. Bu konuya da bir çözüm bulmak gerek.

"Anketlerde Ortahisar'da öndeyiz"

Ahmet Kaya milletvekili olarak görev yaptığında Trabzon ve Trabzonspor'un sorunları ile ilgili olarak Meclis'te hep konuştu. Sorunları dile getirdi. İcraatçı bir yanı var. İnsan ilişkileri kuvvetli. Trabzon'un evladı. Volkan ağabeyin sanki öz evladı. Anketlerde de öndeyiz. Çok iyiyiz. Ahmet Kaya'nın bir omzunda Volkan Canalioğlu'nun eli, diğer omzunda Ekrem İmamoğlu'nun eli olacak. Ben de her zaman yanında olup destek vereceğim. chp-trabzon.webp

chp-trabzon.webp

"Burayı çantada keklik görenlerin bütün hesapları bozulacak"

Eğer Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı olsun, Ekrem İmamoğlu inşallah buraya yağdıracak. Kardeş belediyecilik protokolü ile burada bambaşka bir hikaye yazacağız. Trabzon'a inanılmazlar hizmet yapacağız. Burayı çantada keklik görenlerin bütün hesapları bozulacak.

AK Parti'nin milletvekili, bakanı, siyasetçisi. 10 tane AK Partili Trabzon'a bir hafif raylıyı yapamadı, Ekrem İmamoğlu İstanbul'da 10 metro birden yaptı. Kilometresini tartışıyorlar. Ahmet Kaya da bir mühendis. Onun uyumlu çalışacağı bir büyükşehir lazım. O da Hasan Süha Saral. Trabzon'un evladı, zeki ve çalışkan. Ona bir işi verdiğinde arkanı dön ve git. Ahmet Kaya ile memlekete hizmet etmeye geliyorlar inşallah. Onlara bakınca Trabzon'u ayağa kaldıracak muhteşem bir ikili görüyorum. Yüreği kıpır kıpır iki çalışkan mühendis görüyorum. İki Atatürkçü ve Trabzonlu güzel insanı görüyorum. Trabzon onlara, onlar da Trabzon'a sahip çıkacak. Biz de sonuna kadar onların arkasında duracağız.

zel-trabzonda-3.webp

zel-trabzonda-2.webp

chp-trabzon-2.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber