Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk Meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinin sona ermesinin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan belediye meclisi toplantısı 14.00'te başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde meclis toplantısına AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Ömer Ayar, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve AK Parti Ortahisar ilçe başkanı Selahaddin Çebi de katıldı.

meclis.jpg

Ahmet Metin Genç'in meclisin açılışında yaptığı konuşma şu şekilde;

Önemli bir seçimi geride bıraktık. Daha önceki Meclis Başkanımız Murat Zorluoğlu başkanımız ve meclis üyelerimize çok çok teşekkür ediyorum. Onlar gibi biz de hizmet edeceğiz.

Trabzon'da seçimin huzur ve demokrasi içerisinde gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese, siyasi partilere teşekkür ediyorum. Halkımızın demokratik iradesi sandığa yansımıştır. Halkımız yetkisini kullanmıştır. Burada da tecelli etmiştir.

İnşallah yeni dönemde, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin meclisi olarak güzel hizmetler yapmanın iradesini oluşturmayı arzuluyoruz. İnşallah bu dönemde, meclisimizde Trabzonluların yararına olan adımları atacağız.

meclis-1.jpg

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ FARUK KANCAK OLDU

Yapılan oylama neticesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili, 64 oyla Faruk Kanca oldu. İkinci Başkan Vekili ise 66 oyla Cevdet Bayraktar seçildi.

KATİP ASİL ÜYELERİ BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde katip asil üyeleri belli oldu. Buna göre katip asil üyeleri Ahmet Seyit Alışkan (63 oy) ve Sevgi İsmailçebi Aktaş (64 oy) oldu. Oğuzhan Haliloğlu ve Murat Güney ise 64'er oyla katip yedek üyeleri seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Hayati Yavuz, Ahmet Seyit Alışkan, Ayfer Cihan, Enver İskenderoğlu, Ersin Akyol encümen üyeleri seçildi.

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hüseyin Özderya, İbrahim Tarık Dilaver, Murat Güney, Yasin Kul, Alper Öztürk, Mehmet Muhçu'dan oluştu. 6 isim 1 yıl süreyle görev yapacak.

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Çevre ve Sağlık Komisyonu seçilen isimler şu şekilde: Mahmut Çavuş, Coşkun Şahin, Halil Aydın, Ahmet Şahin, Mustafa Çankaya ve Ali Şen Bayram

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Hayati Yavuz, Mehmet Öztürk, Ahmet Seyit Alışkan, Ömer Çakıroğlu, Cemal Akaç, Alpaslan Kul Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi oldu.

Diğer komisyon ve üyeler ise şu şekilde;

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

Sebahattin Saruhan, Cevdet Bayraktar, İrfan Göktaş, Sedat Kongur, Mehmet Aydın ve Atakan Uzun.

ULAŞIM KOMİSYONU

Hasan Çebi, Kenan Şengün, Ahmet Sarıalioğlu, Coşkun Şahin, Cüneyt Zorlu ve Alpaslan Kul

YEREL EŞİTLİK KOMİSYONU

Ayfer Cihan, Seyfullah Kaya, Oğuzhan Haliloğlu, Adem Kılıç, Zeynep Aktuğ Cora ve Mehmet Muhçu

KENT EKONOMİSİ VE MESLEK ODASI KOMİSYONU

Mehmet Öztürk, Sebahattin Saruhan, Ömer Köroğlu, Necmettin Özkul, Tunahan Eyüboğlu, Alpaslan Kul.

ENGELLİLER KOMİSYONU

Sevgi İsmailçebi Aktaş, Ömer Çakıroğlu, Adnan Aydın, Muhammet Yıldırım, Ali Cora, Atakan Uzun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber