Ekrem İmamoğlu Haber61'e özel konuştu! "Trabzon özlemlerimi gidermekte zorlanıyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Ramazan Bayramı dolayısıyla dün Trabzon'a gelen Ekrem İmamoğlu, 2 günlük programını tamamladı.

Trabzon'da ziyaretlerde bulunan ve bugün Ortahisar Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehirden ayrıldı.

Ekrem İmamoğlu, Trabzon'dan ayrılmadan önce Haber61 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, "Ben seviyorum memleketimde hasbihal olmayı. Sonuçta 17 yaşın kadar bu şehirde yaşadım. Çok mutluyum bayramda burada olduğum için. Aile büyüklerimle buluştum. Belediye Başkanımızı ziyaret etmek beni mutlu etti.

26 saattir buradayım. İstanbul'a dönüyoruz. Pazartesi yeni meclisimizin ilk oluşumunu sağlayacağız. Sadece Ortahisar belediyesiyle ya da geçmiş dönem ittifakımızdan ötürü Yomra Belediyesiyle, Beşikdüzü ile sabit kalmamalı. Tüm belediye başkanlarımıza kapımız açık. Siyasi bariyer yapmadık. Öyle yaparsam başta partime ihanet etmiş olurum. Her bireyimiz özel. Kapımızı çalan herkesle elimizdeki kabiliyetleri İstanbul adına paylaşırız. 450 belediyeye katkı sunmuş bir belediyiz. Güzel, önemli işler yaptık. Otogarlar yaptık, eğitimler verdik. İstanbul'un böyle bir sorumluluğu var. Trabzon’da da yöredeki de belediyelere kapımız açık.

Ekrem İmamoğlu Haber61'e özel konuştu! "Trabzon özlemlerimi gidermekte zorlanıyor"

Trabzon özlemlerimi karşılamakta zorlanıyor. Kentsel gelişimde Trabzon’u eleştiriyorum. Türkiye'nin genel anlamada şehircilikle alakalı sorunları var Trabzon en kötü sınav verenlerden bir tanesi. Birkaç vaat arındırılırken başka işlerin olması olmadı. Saçma sapan viyadüklerle yolların geçirilmesi. Trabzon'un kaç tane siluet var ki. 40-50 metre viyadükleri geçirdik. Bir şehre kötülük düşünseniz bunu yaparsınız, aklınıza bu gelir. Kimin aklına bu gelir ki. Fikirlerimiz var. Ahmet kaya başkanımıza bir kent meclisi toparlayarak güzel işler yapacak.

Trabzon’la alakalı çok şey anlatılır, Eski yapılardan tutun, Trabzon lisesi çevresi. Muazzam şeyler olabilir. Avni Aker, Yavuz Selim dönemi farklı şekilde yönetilebilirdi. Çok konuda fikirlerim var. Ben burayla beslenen biriyim. Hem İstanbul’a dair dünya ekseninde hayallerim yüksek, Trabzon özelinde de öyle.

5 yıllık dönemde milletimizin huzuru, ekonomik anlamda eksikliklerin giderilmesi, kapanması bağlamında bize büyük görev düşüyor. Türkiye’nin büyük kentlerini kattığımız yüzde 60 oranında yönetme kapasitesine sahip bir partiyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber