AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç projelerini tanıttı

AK Parti, Trabzon Büyükşehir Belediyesi için projelerini açıkladı.

Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, projelerini açıkladı.

Tanıtım toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu, Mustafa Şen, Vehbi Koç, Yılmaz Büyükaydın, önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M.Cahit Turan, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ile çok sayıda siyasetçi ve partililer katıldı.

ak-parti-tanitim.webp

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

Gelişmişlik endeksinde Trabzon'umuz 10. sırada. Aslında iyi bir derece ama biz Trabzonlular inat insanlarız. Mücadeleyi severiz. İstiyorum ki, inşallah halkımızın tercihiyle 1 Nisan itibarıyla kadim şehrimizi 10. sıradan alıp yukarılara doğru yükseltelim. Bunun gayreti içerisinde olacağız.

Güzel hizmetlerimiz oldu. Bizi yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ile ahenkli bir çalışma yaptık. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Misyonumuzu anlattık. Şehrimizi bütün değerleri ile 1. sıraya çıkarmak istiyoruz. 18 ilçe belediye başkan adaylarımız ile projeler konusunda çalıştık. İstiyorum ki, her şey kayıt altına alınsın. Biz, samimiyetle hareket ediyoruz. Yapabildiklerimizi de yaptıklarımızı da açık şekilde daha önce vatandaşlarla paylaştık. Başlığımız, "Sevdamız Trabzon"dur. Bu şehre hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Ulaşımda birinci hedefimiz, hafif raylı sistem. Heyecanla bunu bekliyoruz. Kıymetli Ulaştırma Bakanımız burada. Bu projeyi tamamlayıp, 2025 yatırım programına almak hedefimiz. Hem şehir içi trafiğini rahatlatacak hem de şehrimize seviye atlatacak.

Güney çevre yolu; sadece transit yol değil. Doğu-batı aksında deniz kenarına sıkışmış şehrimizin güneye taşınması için transit bir güzergah ama hem de şehircilik adına projeksiyon. Mayıs'ta temeli atıldı. İnşallah bakanımız ile bunu tamamlayacağız.

Havalimanımız. Yatırım programına alındı. Yatırım bedeli de konuldu. İnşallah bakanımızla yeni havalimanını da şehre kazandıracağız.

Beşikdüzü'nden Of'a elektrikli modern otobüsü şehrimize kazandıracağız. İnşallah gelir gelmez bu adımı atacağız. Yine yeni ilçe otogarlarını şehrimize kazandıracağız. Var olanları da bakıma alacağız.

Gülcemal, dolgu alanları büyük oranda tamamlandı. İsmi belki daha değişik ve güzel bir isim olabilir. Burada, tahkimatı biten bölümde yeni bir yaşam alanını Trabzonluların hizmetine sunacağız.

Kalepark projesi. Ergin Aydın başkanım da bunu sundu. İnşallah kendisiyle birlikte çalışıp bunu da hizmete sunacağız. 2019'da proje kitapçığıma koymuştum. Ama yapamadık, bunu da açık seçik ifade ediyoruz. Şimdi nasip olacak, Ergin Aydın başkanımızla bunu yapıp yeni bir yaşam alanı sunacağız.

Kent ormanları; halkımız yeşil alanların artmasını istiyor. Kişi başına düşen alanı 14'ten 17 metrekareye çıkarmak istiyoruz. Biri Yomra, biri Çarşıbaşı'nda olacak.

Sahil ve plajlarımız; Yomra, Akçaabat ve Sürmene'deki alanları projelendirip Trabzon'umuza kazandıracağız.

Küçük sanayi sitelerimizin taşınması, Gülcemal ve hafif raylı sistem. Bu 3 proje için gece gündüz çalışacağız. Çünkü bunlar ufak işler değil, kapsamlı işler. Bakanlarımız ve Ankara ile birlikte çalışacağız.

Esnaflarımız daha iyi şartlarda çalışma hayatlarını sürdürmek istiyor. Hem daha modern iş yerlerinde ekmeklerini kazanabilmeleri adına hem şehircilik adına daha güzel bir anlayışı ortaya koyacağız. 1700 esnafı alıp, yeni yerlerine taşıyacağız. Düzyurt'ta alan tespit edildi. Gelir gelmez faaliyete başlayacağız.

genctanitim1.webp

Eski otogarımızın bulunduğu alanda kentsel tasarım planımız var. Bu alanı satmıyoruz. Satışa çıkarma fikri vardı. Biz orayı satmayacağız. Yeni bir tasarımla, bir yarışma açarak şehrimize kazandırmak istiyoruz.

Kent parklarımız. Yomra, Vakfıkebir, Ortahisar'da bunları hayata geçireceğiz. Sürmene, Arsin ve Şalpazarı'nda yeni kent meydanlarını halkımıza sunacağız. Her ilçemize bisiklet ve yürüyüş yollarını yapacağız. Yomra'da Ahmet Adanur kardeşimizin ismiyle güzel bir bulvar yapacağız. İnşallah Abdulkadir Özdemir kardeşimizle Yomra'ya bunu kazandıracağız.

Yenilenebilir enerji. Ortahisar Belediyesi'nde, Mağmat'ta bunu yaptık. Hizmete aldık. Ergin Aydın başkanım artık elektrik parası vermeyecek. İstiyorum ki, Büyükşehir olarak da aynısını yapalım.

Pazarkapı 2. etabı: İstiyoruz ki, burada Selahattin Camii olsun. Bu şehir, şehzadeler şehridir. Hizmet üniteleri olan bir anlayışı ortaya koyacağız. Bura yeniden teşekkül ederken, öz eleştiri de yapıyoruz. İtfaiyenin oradaki Reşadiye kavşağı yakışmıyor. Trafik güvenliğini daha sağlıklı hale getirecek bir kavşak düzenlemesi yapmak sözümüzdür.

Atatürk'ün Trabzon'a söylediği sözleri bir abide şekilde yaptık. Yine şehrimizin güneyine Fatih'i, doğu tarafına Yavuz'u, batı tarafında da Kanuni'yi temsil eden giriş kapıları yapacağız.

Eski Çömlekçi Mahallesi'nde mahalle kültürünü yaşatacağız. Kentsel dönüşümler sürecek.

Birçok ilçede yeni itfaiye merkezleri kurarak itfaiye ekibimizi güçlendireceğiz.

Şehrimizin doğu ve batı taraflarında yeni hayvan barınaklarını hayata geçireceğiz.

Geçen yıl Trabzon'un fındıktan elde ettiği gelir 126 milyon Dolar. Daha da artırmak gerek. Yeni bahçeler gerek. Ama geçen yıl Trabzon'a gelen turistler 1 milyar 76 milyon Dolar kazandırdı. O nedenle turizmi 12 aya yaymak gerek. Çakırgöl, burada kayak turizmini hayata geçirmek istiyoruz. Karavan parklarımız, bu konuda Akçaabat Belediyesi ile çalışıyoruz. Akyazı'da eğlence tesisleri, Karadağ-Hıdırnebi ve Haçka. Buralar için de çalışmalar var.

Ruslar da şehrimize geliyor. Niye burayı tercih ettiklerini sorduk. Güven diyorlar. Güveni kaybetmemek gerek. Bu konuda profesyonel adımlar atacağız.

18 ilçemize, ayrı ayrı 18 kütüphane yapacağız. Yine her ilçemizde belediye kreşleri yapacağız. Çocuk bilim merkezleri, gençlik festivalleri ve öğrenci dostu bir şehir. Öğrencilere destek olmak gerek. Öğrencilerimize bu dönem, normal eğitim süresinde olan, en az 3 üniversite (ön lisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencisinin ikamet ettiği evlere eğitim döneminde 500 liraya kadar doğal gaz ve su faturalarının yüzde 50'si bizim desteğimiz olacak.

Fanatik bir Trabzonspor taraftarıyım. Bu konuda hiçbir zaman kayıtsız kalmadık ve kalmayacağız. Trabzonspor Kolejimizi hayata geçireceğiz. Yine diğer proje de Trabzonspor köyü. Çocuklar çok küçük yaşlardan itibaren daha profesyonel imkanlarla tanışacak.

Avni Aker Millet Bahçesi'nde, parkımızdaki faaliyetlere halel getirilmeyecek şekilde, 8-12 yaş burada futbol oynasın. Eski anlayışla futbol oynatmayacağız ama sembolik maçlar oynanabilir. Bu sözümüzü de yerine getireceğiz.

Otizm Merkezi ve Yaşam Alanı. Bir otizmli yavrumuzun annesi, ben öldükten sonra bu çocuğumun hali ne olacak' sorusuna yanıt vermek zorundayım. İnşallah bu yavrularımıza kalıcı bir yaşam merkezi sunacağız. Her şey bu dünyalık değil.

Refakatçi konuk evi. Bunu da Ergin Aydın başkanımızla birlikte Ortahisar'da hizmete sunacağız.

Şehir Hastanesi. Sağlık anlamında büyük bir proje. 2025 yılında bütün Trabzon ve bölgemize hizmet edecek.

Emeklilerimize yeni yaşam alanları kazandıracağız, bir yandan da belediye tesislerinden indirimli faydalanacaklar. Kriterlere göre tasnif edeceğimiz emeklilerden su faturalarının %50'sini almayacağız.

Bugün 8 Mart. Kadınlarımızın gününü kutluyorum. Baş tacı olan şehitlerimizin annelerini anıyorum. Şiddete maruz kalan kadınlarımızı unutmayacağım. Şiddetin bir soykırıma döndüğü Gazze'deki kadınları da unutmuyoruz.

İstihdam; bir makro yatırım planı projeksiyonu ortaya koyacağız. Çalışan profesyonel bir anlayış var. Bunu bir sistematiğe almak gerek. Her işi yaparım anlayışının sona erdirmek gerek. Kişi hangi alana eğimliyse, eğitimini alsın.

Araklı'da, kadın istihdamını desteklemek için bir tekstil kent alanı oluşturmak istiyoruz. Güney ilçelerimizde de atölyeleri desteklemek gerek. Yatırım adasında, aynı anlayışla yetki alanımızdaki çalışmaları sürdüreceğiz.

Of Karma Endüstri Bölgesi. 265 dönüm alanda bölgenin istihdamına katkı sağlamak için bütün gayretimizle çalışacağız.

Tarım. Pandemide herkes ambarına döndü. Bazı ülkeler kuru gıda bile biriktiriyor. Kendimiz üretmeliyiz. Ne kadar üretirsek o kadar güçlüyüz. Tarım eğitimi, verimlik arazisi, çiftçi destek programı, kırsal pazar yerleri, organik tarım, hayvancılık destek programı. Bunlar çok önemli. İstiyoruz ki, Trabzon'da işlenmeyen tarım arazisi kalmasın.

genctanitim2.webp

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları;

Sözlerime, başta Trabzonlu Hanım Kardeşlerimiz olmak üzere onların şahsında tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlamak istiyorum.

Bizim siyasi geleneğimizin temelinde ‘Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum’ üçlemesi vardır.

Dünya her alanda kadınların hassasiyetine ve sezgisine muhtaçtır.

Bu vesileyle tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum.

Ayrıca yaklaşan Ramazan-ı Şerif’in, şimdiden ülkemize, milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

Mübarek Ramazan ayıyla birlikte başta Gazze’deki Filistinli kardeşlerimiz olmak üzere zulme maruz kalan tüm mazlumların huzura kavuşmasını, tüm coğrafyalarda barışın tesis edilmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Hiç şüphesiz 31 Mart'ta yapacağımız seçim, yürüdüğümüz kaldırımdan içtiğimiz suya, kent içi trafiğinden toplu ulaşım olanaklarına, sosyal yardımlardan kültürel etkinliklere günlük yaşamımızı etkileyecek.

Bu nedenle vatandaşlarımızın, hizmet siyasetini özümsemiş adayları tercih edeceğinden kuşkum yok.

Görüyoruz ki hemşerilerimiz; laf değil, icraat, eser ve proje üreten siyasetçileri seçmiştir. AK Parti iktidarı ve yerel yönetimleri bunun göstergesidir.

Bu anlamda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat Zorluoğlu’nun tecrübe, bilgi birikimi ve gayretleriyle, Trabzon’a yakışan birçok projeler hayata geçirildi.

Bundan sonra Trabzon’a ve ülkemize güzel hizmetler yapacağına canı gönülden inanıyoruz.

Allah her daim yar ve yardımcısı olsun.

İnşallah şimdi, Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız ve Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç kardeşimizle de çok güzel bir seçim dönemi geçireceğimize ve başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Kendisi Ortahisar belediye başkanı olarak ilçe belediye ölçeğinin çokça ötesinde projeler gerçekleştirdi. Şimdi aynı başarıyı büyükşehir belediye başkanı olarak çok daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz.

Az önce ulaşımdan sağlıklı yaşam alanlarına, kentsel hizmetlerden turizm faaliyetlerine, kültür ve sanattan spora her alandaki projelerini detaylıca anlattı. Hepsi muhteşem, hepsi Trabzon’u, marka şehre dönüştürecek projeler.

Az önce kendisinin de belirttiği gibi Trabzon’umuz en yaşanabilir kentler listesinde 10. sırada. Ama bu projeler gerçekleştiğinde hiç şüphesiz çok daha üst sıralara çıkacaktır.

Siyaset bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır.

Bizler sadece ve sadece hizmet neferiyiz… Cumhur İttifakı il ve ilçe başkanlıkları olarak tüm teşkilatlarımızla adaylarımızın yanında omuz omuza çalışacağız.

Çünkü biz Trabzon’a hizmet için buradayız. Önümüzdeki seçimde bu anlayışın devam etmesi için var gücümüzle çalışıp başarı elde etmeliyiz.

Tabi ben burada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak özellikle ulaşım alanında anlattığı projelere dikkat çekmek istiyorum.

Son 22 yılda Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar liranın üstünde yatırım yaptık.

Trabzon’un 2003’e kadar sadece 56 kilometre bölünmüş yolu vardı biz 186 kilometre daha yaparak 242 kilometreye ulaştık.

Yollarının 89 kilometresi BSK kaplamalıydı 497 kilometreye yükselttik.

2007 yılında adeta bir yılan hikâyesine dönen Karadeniz Sahil Yolunu biz tamamladık.

Uzungöl Turizm Merkezi Yolu, Trabzon-Kireçhane İl Yolu Tanjant Erdoğdu Kavşağı İle
Göğüs Hastanesi Arası Yolu, Of-Çaykara Yolu, Sürmene Giriş -Çıkış Yeşilyalı Bağlantı Yolu, Maçka-Karahava Arası Yolu gibi önemli karayolu projelerini hizmete verdik.

Karadeniz sahil yolundan tutun Tanjant yoluna birçok iş yaptık.

Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum’a bağlayan 14,5 km uzunluğunda Yeni Zigana Tüneli’ni çift tüplü olarak inşa ettik.

Açıldığı günden bu yana Yeni Zigana Tünelimizden yaklaşık 2,5 milyon araç geçti.

Hiç şüphesiz devam eden en önemli karayolu projelerimizden biri de Kanuni Bulvarı Yolu’ndaki çalışmalarımızdır.

Bildiğiniz üzere Kanuni Bulvarı; Trabzon şehir içi trafiğinde yaşanan yoğunluğun çözümünü doğrudan ilgilendiren bir projemiz…

Kanuni Bulvarı ana aksı toplamda 28 kilometre ama bağlantı yollarıyla beraber tam 62 kilometrelik bir projemiz. 21 kilometresini tamamladık.

Proje kapsamında bugüne kadar Akyazı Tüneli, Beşirli Tüneli, Bahçecik Tüneli ve son olarak Boztepe Tüneli’ni açtık. Kanuni Bulvarı şehir merkezinden geçmesi nedeniyle hem maliyet açısından çok yüksek hem de zaman alan bir proje. Ama hamdolsun bu projemizin son aşamasına doğru geliyoruz.

Trabzon’umuzun bir diğer önemli karayolu projesi de az önce Ahmet Metin Genç kardeşimizin de zikrettiği Güney Çevre Yolu projemiz. Trabzon’umuzun şehir içi ve transit trafiğini düzenlemek için projelendirdiğimiz Güney Çevre Yolu toplam 43,8 km uzunluğunda, 3 Kısım halinde hayata geçireceğimiz çevre yolunun ilk aşamada 16,5 km uzunluğundaki 1. Kısım Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavaklı ve Düzköy’ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak.

Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacak. Çalışmalarımızı hızlandırdık, inşallah çevre yolu birinci etap çalışmalarımızı da hızlıca bitireceğiz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun başlattığı kent içi raylı sistemi de Cumhurbaşkanımızın onayıyla Bakanlığımız yatırım programına aldık ve detaylı proje çalışmalarına başladık.

Trabzon’umuza; 31,9 kilometre uzunluğunda 56 istasyon içeren kent içi raylı sistemi kazandıracağız.

İnşallah 2025 yılında hep beraber ilk etabı olan Akyazı- Meydan-Havalimanı arasındaki bölümün temel atma törenini gerçekleştireceğiz.

Trabzon Havalimanımızın genişletme çalışmalarına da başladık kısa zamanda tamamlayarak hizmete alacağız.

Yeni Havalimanı Projemiz ise 3 milyon metrekarelik dolgu alan üzerine kurulu olacak.

3 bin 240 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pist inşa ederek geniş gövdeli uçaklar da inebilecek.

70 bin metrekarelik terminal binasında yılda 15 milyon yolcu ağırlayabilecek. Tamamlandığında Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eser olacak. Proje çalışmaları tamamlandığında ihalesini de gerçekleştireceğiz inşallah.

Bizler bugüne kadar milletimizin gördüğü en büyük desteği alarak, toplumun büyük kesiminin güvenini kazanmış büyük bir siyasi hareketin temsilcileriyiz.

Siyaset bir gönül ve dava işidir… Yüreğinde vatan ve millet sevgisi olmayanın bu davada yeri yok. Hepimiz kalbimizdeki vatan sevgisi ve millet inancı ile bu yola girdik.

Başarımızın sırrı çalışmak. Daha çok başarının sırrı ise, azimle ve sabırla çalışmaktır. İstiyoruz ki şehrimize her şeyin en güzeli yapılsın. Trabzon’umuza; vefa borcumuzu, gönül borcumuzu hizmet borcumuzu ödemek için elimizden geleni yapalım.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da söylediği gibi Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam ediyoruz. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarını Cumhur İttifakına kazandıracağız.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç kardeşimizle birlikte planladığımız tüm projeleri birlikte hayata geçireceğiz. Bu düşüncelerle bir kez daha Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

AHMET METİN GENÇ'İN PROJELERİ

  • Hafif raylı sistem
  • Gülcemal rekreasyon alanı
  • Küçük sanayi sitelerinin taşınması
  • Sanayi Mahallesi kentsel tasarım projesi
  • Çakırgöl kayak turizm merkezi
  • Kalepark rekreasyon alanı
  • Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi 2. Etap
  • Güney çevre yolu
  • Trabzon şehir hastanesi
  • Arsin yatırım adası
  • Trabzon yeni havalimanı projesi
  • Katılımcı uygulamalar ve kent konseyi
  • Tikom saha ekiplerinin oluşturulması
  • Yeniden Trabzon platformu
  • E demokrasi dijital oylama platformu
  • Yerinde yeni yaşam- kentsel dönüşüm
  • Acil durum merkezleri
  • Trabzon kentsel risk kalkanı modeli
  • Yapı stoku envanteri projesi
  • Sessiz dostlar barınakları ve küçük dostlar klinikleri
  • Kent ormanları
  • Yeşil yol projesi
  • Boztepe mesire alanı ahi evren camii çevresi kentsel tasarım projesi
  • 100. Yıl parkının yeniden düzenlenmesi
  • Akyazı eğlence tesisleri
  • Zağnos Vadisi eğlence parkı ve rekreasyon alanı
  • Sahil düzenleme ve plaj projeleri
  • Uzungöl çevre düzenlemesi
  • Vakfıkebir kent park projesi
  • Yıldızlı millet bahçesi projesi
  • Viyadük altlarının rekreatif kullanıma açılması
  • Atasu baraj gölü rekreasyon alanı
  • Beşikdüzü adacık park projesi
  • İskefiye deresi rekreasyon alanı
  • Ekolojik köprüler
  • Her ilçemize bisiklet ve yürüyüş yolu
  • Cephe sağlıklaştırma ve sokak düzenleme projeleri
  • Karagöz meydanı ve ticaret merkezi projesi
  • Yeni Atapark Hatuniye Külliyesi projesi
  • Yomra kent park projesi
  • Yeni kent meydanları
  • Yomra Ahmet Adanur Bulvarı
  • Karavan park alanları
  • Şehrimiz hepimizin akıllı bilgi sistemi uygulaması
  • Yaşayan Trabzon dijital laboratuvarı
  • Trabzon veri merkezi ve açık veri portalı kurulması
  • Şehrin dijital ikizleri projesi
  • Yenilenebilir enerji
  • Yeşil şehir aksiyon planı
  • Sıfır atık üreten şehir Trabzon
  • Sağlıklı şehir Trabzon ekolojik kent ve uygulama rehberi
  • İstihdam akademilerinin kurulması
  • Geç girişimci programları- Genç Kooperatifleri
  • Evde istihdam, evde üretim projesi
  • Pazaryeri ve otopark projesi
  • Trabzon makro yatırım planı
  • İhtisas organize sanayi bölgeleri
  • Of karma endüstri bölgesi
  • Özel unlu gıda üretim ve satış
  • Trabzon tarım envanteri ve verimlilik analizi projesi
  • Kırsal alan planlaması, kırsal altyapı, eko turizm
  • İşlenmeyen tarım arazisi kalmayacak projesi
  • Tarım Kooperatiflerinin kurulması
  • Model kırsal mahalle projesi
  • Organik tarımın desteklenmesi ve herkese tarım eğitimi
  • Tıbbi ve aromatik bitki üretimi ve pazarlanma projesi
  • Kentsel tarımın desteklenmesi
  • Çiftçi destek programı
  • Hayvancılık destek programı
  • Otizm merkezi ve yaşam alanı
  • Engelsiz yaşam merkezleri
  • Trabzonspor koleji projesi
  • Trabzon spor köyü
  • Refakatçi konuk evi
  • Önce birey önce aile akademisi
  • Her ilçeye bir kütüphane her ilçede çocuk kütüphanesi
  • Belediye kreşleri
  • Çocuk bilim merkezleri
  • Öğrenci dostu üniversite şehri Trabzon
  • Gençlik festivalleri
  • Genç başkan genç kart
  • Gençlik obasının kurulması
  • Kadın etkinlikleri merkezi
  • Evde sağlık evde bakım evin bakımı programı
  • Koca çınarlar yaşam merkezi
  • Emekli ve yaş almış vatandaşlarımızı destekleme programı
  • Avni Aker Millet Bahçesi eski yavuz Selim Stadının canlandırılması
  • Trabzon kültür sanat gösteri merkezi
  • Uluslararası Trabzon Kültür Sanat Haftası ve kültür sanat buluşmaları
  • Türk Dünyası Kültür Sanat Festivali kardeş şehirler
  • Turizm ve turist
  • Boztepe- botanik kültür yolu projesi
  • Sürmene Kervan yolu ve kale çevresi düzenleme projesi
  • Araklı Konakönü-Kalecik Kültür yolu projesi
  • Ortahisar Mahallesi sokak, cephe düzenlemeleri ve tescilli yapıların restorasyonu
  • Surların bakımı onarımı ve tarihi yapıların aydınlatılması
  • Vazelon Kuştul manastırlarının turizm rotası
  • Karadağ-Hıdırnebi Yaylası turizm bölgesi projesi
  • Düzköy Şahinkaya, Çal, Camili Turizm bölgesi
  • Şalpazarı Sis Dağı turizm bölgesi
  • Dernekpazarı Zincirlitaş Tırmanma ve seyir terası projesi
  • Arkeolojik kazılar ve arkeolojik açık hava müzeleri
  • Müzeler
  • Tarihi konakların değerlendirilmesi
  • Yaşayan zanaatlar müze ve çarşıları
  • Şehrin kapıları
  • Pazarkapı Mahallesi Aktyapı ve Çevre Düzenlemesi 2. Etap Çalışmaları
  • Beşikdüzü Of arası elektrikli otobüs ulaşım projesi
  • İlçe otogarları modernizasyonu projesi
  • Atık su biyolojik artıma tesisi
  • Altyapı projeleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber