CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: "Trabzon adayları il kongresi sonrası netleşir"

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'den Haber61'e ziyaret.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez: "Trabzon adayları il kongresi sonrası netleşir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon’da il kongresi sonrası durumun netleşeceğini söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez Haber61’i ziyaret etti. Haber61 Genel Müdürü Ergün Hardaloğlu ve Muhabir Okan Çıtlak ile bir araya geldi.

Mart ayında yapılması planlanan Yerel Yönetimler Seçimlerinde Trabzon’da kimleri aday gösterecekleri sorusuna cevap veren Suiçmez, İl kongresi sonrasında durumun netleşebileceğini söyledi.

chp-trabzon-milletvekili-sibel-suicmez-trabzon-adaylari-il-kongresi-sonrasi-netlesir.jpeg

Suiçmez şunları söyledi;

“GEÇMİŞİ YARGILAMAK KOLAY”

Kaybedilen bir seçimden sonra geçmişi yargılamak kolay. Ama kazansaydık belki hiç tartışmayacağımız noktaları bugün tartışıyoruz. Bugün seçimden sonra ittifakın bu kadar parçalanıp birbirinin aleyhine konuşuyor olması geçmişe dönük. Niye altılı masa bile kuruldu noktasında bir tartışma yaratıyor herkeste. Geçmişte yapılması gereken bir süreçti o. İttifaksız olmayacağı çok açık net.

"PARTİDE BİR YILGINLIK VAR"

Partide bir yılgınlık şu an var. O yılgınlık hepimizde moral bozukluğu oldu. Bunun bir başarısızlık olarak kabul edilmemesine bir tepki var. Dolayısıyla bunu dile getiriyor insanlar. Yoksa hani öyle bir ikiye bölünme şucu bucu gibi değil ama genelde bir eleştiri var. Mesela değişim. Herkes değişim diyor. Diyenler de bu değişimin ne olduğunun ortaya konulmadığını da dile getiriyor kongrelerde. Hem o anlamda da sert bir dil yok. Eleştiri var ama başarısızlık nedeniyle, başarısızlık kabul edilmemesi bu insanların canını sıkıyor.

“NEDİR BU DEĞİŞİM”

Herkes değişimi istiyor ama ne olduğu belli değil. Bir değişim söyleniyor ama bu değişim, kadrosal değişim mi? Parti politikasında bir değişim mi, bunu şimdiye kadar ortaya koyan olmadı. Yani bir parti programı değişikliği mi? Nedir bu değişim? Yani şimdiye kadar biraz sağdan oy alalım, sağı ürkütmeyelim, sağ seçmenden oy alalım gibi bir politika izlendi. Dolayısıyla bu değişimin içerisinde CHP'nin ilkeleri üzerinden yürüme mi olacak bu ortaya konmuş bir şey değil şimdiye kadar. Dolayısıyla şimdiye kadar da aday çıkmış değil resmen. Genel başkanlık düzeyinde. İşte Ekrem Başkan gözüküyordu. O başkanlığa geçti. Dolayısıyla bu seçim sürecinde öyle keskin bir ayrılık ben örgütte görmedim ama örgütte şu var gördüğüm kadarıyla bir seçim sonucunda başarı değil moralimiz bozuldu ama biz Cumhuriyet Halk Partilileriz, Umudun bayrağını taşımak durumundayız.

“PARTİ KONGRELERİ BÜYÜK OLGUNLUKLA GEÇTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri çok büyük bir olgunlukla geçti. Ve tartışılan şey kişiler üzerinden değil parti politikası üzerine olan tartışma. Bu doğru bir tartışma. Şimdiye kadar örgütümüz de bunu çok güzel bir şekilde, olması gereken seviyeli yönüyle ortay koydu. Bir de muhalefetin şekli ne olmalı? Yani bu şekilde bir sokağa çıkmayalım, sokak karışır. Sokağa inmeyelim, bir şey olur Kaygısıyla bugüne kadar bir sokak muhalefeti, örgütlemesi yoktu. Ama şimdi sokak muhalefeti olması gereken muhalefetin halkla birlikte, halkın yanında ve sokakta olması gerektiği yönünde de bir genel kanı var.

“TRABZON’DA İLK KONGRESİNDEN SONRA DURUM NETLEŞİR”

Çok çok sağlıklı gidiyor bence Trabzon'daki tartışmalar. Şimdi bu doğrultuda da işte şimdi Maçka Kongresi'ni yaptık. İl kongresinden sonra da şekillenecektir. Dolayısıyla ben Trabzon kongrelerinin çok sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü ocu bucu ayrımı yapmadan Partinin genel yapısıyla ilgili tartışmaların çok da az olsa onların sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler