Büyükliman yaşlı bakım evi istiyor

CHP İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret etti.

Büyükliman yaşlı bakım evi istiyor

CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ve beraberindeki ilçe yönetimi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret ederek Büyükliman bölgesine yaşlı bakım evi talebinde bulundu. 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta'yı ziyaret ederek bölgenin sorunlarını konusunda istişarede bulunan CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Vakfıkebir ve çevre ilçelerde yaşlı vatandaşların büyük zorluk içinde yaşamlarını sürdürdüğünü ve yaşlı bakım evi yapılmasının elzem bir konu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Balta'dan bu konuda destek isteyen Keskin, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir çok ilçe belediyesine talep gelmesi halinde destek veriyor. Bu talep kendisine iletilmesi halinde Vakfıkebir ilçemize yaşlı bakım evi yapılması noktasında destek vereceğinden eminiz. Devlet kanalı ile de bu bina yapılabilir. Yaşlılarımız perişan haldeler, onlar bizim kıymetlerini bilmemiz gereken insanlar, bizim onlara sahip çıkmamız lazım onları görmezden gelemeyiz. Bu sebeple yaşlı bakım evini Vakfıkebir sınırları içinde istiyoruz" ifadelerini kullandı.   

BİNAYI YAPMAK KOLAY ÖNEMLİ OLAN İŞLETEBİLMEK

Büyükliman Bölgesi'nde yaşlı bakım evine ihtiyaç olduğunun altını çizen Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, konu üzerinde çalıştıklarını daha önce de ilgili bakanlığa yaşlı bakım evi için taleplerini ilettiklerini ifade etti. Balta açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Bakanlık bölgedeki sayıya ve mevcut bakım evlerinin kapasitesine göre yeni binaların yapımına izin veriyor. Biz daha önce sosyal Hizmetler il müdürümüzle yer de baktık. Kamu arazilerinden önermiştim. Trabzon'daki yaşlı bakım evlerinde henüz kapasite aşılmadığı için bakanlık yeni bir bakım evini açtırmak istemiyor.. Özel olarak da bu yapılabilir ancak önemli olan binayı yaptırmak değil, binayı yapmak, yer bulmak kolay. Önemli olan işletebilmektir, istihdamını sağlamaktır, sürekliliğini sağlayabilmektir. Biz süreci takip ediyoruz, bakanlıkla istişarelerimiz devam ediyor" dedi.

Büyükliman yaşlı bakım evi istiyor

Büyükliman yaşlı bakım evi istiyor

Büyükliman yaşlı bakım evi istiyor

Büyükliman yaşlı bakım evi istiyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber