"Biz huzur, güven ve istikrar istiyoruz"

MÜSİAD tarafından ‘Gelecek Senin Sahip Çık’ konulu konferans düzenlendi

"Biz huzur, güven ve istikrar istiyoruz"

Müstakil ve Sanayici İş Adamları tarafından Trabzon’da “Gelecek Senin Sahip Çık” konulu konferans düzenlendi.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa; AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı. Konferansta konuşma yapan Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Bu güne kadar milleti belli bir kalıba sokmak isteyen bir anlayış ile geldiğimiz Türkiye’mizin bundan sonrasında ülkenin gücüne güç katacak ve milleti esas alacak bir anlayış ile yoluna devam edebilmesini ülkenin güçlenmesinde güçlü bir istikrar sağlamasının önünü açacağız” dedi.



İŞ DÜNYASI BELİRSİZLİĞİ SEVMEZ

Konferansa konuşmacı olarak katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak yaptığı konuşmada bir çok ilde konferans düzenlediklerini belirtti. Olpak açıklamasında; “Referandum sürecinin iş dünyasın içerinde ki önemi anlatmaya çalışıyorum. Biz hayatımız da genel de göstergeleri kullanıyoruz. O ölçümlemeden hareketle biz yorumlamada bulunuruz. Bu herkes için önemlidir ama iş dünyası için daha önemlidir. İş dünyası önünü görmek isteyenlerden oluşur. Belirsizliği sevmeyen bir ortama sahibiz. İş dünyası için dövizin kaç para olduğu önemlidir. İş dünyası için dolar ya da paranın kaç para olduğundan daha önemli olan nereye gideceğidir. İş dünyası önünü görmek ister. Yere sağlam basmak ister. Bizde MÜSİAD olarak bu eksen etrafında çalışıyoruz. Biz sisin önünüzü görmeniz için veri hazırlamaya çalışıyoruz. Ekonomik canlılık devam ediyor ama geçtiğimiz aya göre düşüyor. Piyasalarda seçime bağlı olarak dur bir bakalım hele 16 Nisan geçsin beklentisi hakim olmaya başladı. İnşallah 16 Nisan geçtikten sonra daha yüksek satın alma endeksleri ile hayatımızı devam ettirmemiz gerekir. Türkiye’nin 2016 yılının son çeyrek büyümesi ve yıllık büyüme rakamları 31 Mart günü açıklanmıştı. Önemliydi çünkü temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ülkemiz yüzde 1,3 küçülmüştü. Son çeyrekte 5,3 büyüyerek yılı 2,9 ile kapattık. İş dünyası için yeterlimidir. Biz 5 ve 6’ları istiyoruz yeterli değildir.  Ama kendimize de haksızlık etmeyelim. Böylesine bir cendereden geçtiğimiz yılın içerisinde 2,9 büyüyebiliyorsak inşallah ayaklarımızda ki prangalar kaldırılırsa 5 ve üzeri bizim için hayal olmayacaktır” şeklinde konuştu.



MÜSİAD 28 ŞUBAT’TA VE 15 TEMMUZ’DA AYNI YERDE DURDU

“Sürekliliği sağlamak için hem iş dünyasının hem de yönetenlerin yapması gerekenler var” diyen Olpak; “Üç başlığa dikkatinizi çekmek isteri; Ekonomik canlılığının devam etmesi için Hükümetin aldığı tedbirlerde ki bizim faydalanmamız da ki o fırsatları tekrar hatırlatmak için. Biri cazibe merkezleri projesi,  Fırsatları kullanarak sürekliliği devam ettirmek bizim görevimiz. Yarın elimize gelen fırsatları değerlendirmemenin bedelini de ciddi bir şekilde öderiz. İkincisi bunu yaparken istihdamı artırmak lazım. Üçüncüsü ise; Kredi garanti fonunun yeni yapısı ile hem sermayesini artırarak hem de yapılanmasını değiştirerek hükümet çok önemli bir değişiklik yaptı. İstikrara bizim dikkat etmemiz lazım. 28 Şubat’ın 20’inci yılını yaşadı bu ülke. Çok mağduru vardı o dönemin. Sayın Necmettin Erbakan Hocamız da o dönemin siyasi mağdurlarındandı. Ekonomi üzerinde bize neler yaşatmıştı unutmayalım. Bu noktada STK’lara doğru zaman da doğru yerde durmak düşüyor. Hamdolsun MÜSİAD 28 Şubat’ta neredeydiyse E- Muhtıra’da da ordaydı Gezi’de de, 17-25 Aralık’ta da, 15 Temmuz’da da oradaydı. Çünkü biz milletin tarafında olmayı tercih etmiş bir kurumuz.  Muhtıralar ve müdahale ile dolu tarihimiz var bu bize siyasette vesayet, ekonomide gerileme, insanlar arasında düşmanlık, uluslar arasında itibarsızlık getirdi. İnşallah bu kavramlar hayatımızdan çıkar. Bize soruyorlar Anayasa’nın maddeleri sizin iş yapmanıza engel mi oldu? diye. Olay öyle değil Anayasalardan herkes etkileniyor ama fatura ödeme noktasından bakıldığında en çok etkilenen kesimlerden biri iş dünyası. Mevcut sistem arızalı. Ayağımıza pranga yapılmış bir sistem ile karşı karşıyayız. Bizi siyasetçiler yönetecek. Biz daha fazla yatırım yapmak daha fazla istihdam oluşturmak durumundayız. Bunun sağlamak için ne yapılacak; biz huzur güven ve istikrar diyoruz” diye konuştu.

Konferansın sonunda MÜSAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan tarafından Genel Başkan Nail Olpak’a kemençe hediye edildi.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber