Birilerinin Türkiye için hesapları bitmedi

AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, seçimlerden sonra parlamentonun her görüşten kayda değer bir temsille teşekkül etmiş

Birilerinin Türkiye için hesapları bitmedi

AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, seçimlerden sonra parlamentonun her görüşten kayda değer bir temsille teşekkül etmiş olmasına rağmen terör örgütünün şiddetini, terör faaliyetlerini tekrar hortlatmış olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek için hesaplar yapıldığını belirten Başkan Genç Suriye ve Irak’taki iç savaşın Anadolu’ya sirayet ettirilmek istendiğini kaydederek, “Evvela ifade etmek gerekir ki millet ve memleket olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Maalesef seçimlerinden hemen sonra siyaset adına önemli kayda değer gelişmeler olmasına rağmen, demokratik temsil noktasında parlamentomuz önemli bir temsil noktasında teşekkül etmiş olmasına rağmen, terör örgütü geçmiş dönemdeki şiddeti, terörü tekrar hortlatmış durumda. Artık şu açık seçik görülüyor ki; bu hain terör örgütünün faaliyetleri, ülkemizin bir bölümünde yaşayan ve kökeni farklı olmakla beraber, memleketimizin asli yurttaşları olan değerli vatandaşlarımızın hak ve hürriyetlerini talep etme, özgürlükleri için mücadele etmesiyle ilgisi yoktur. Son yıllarda sınır ötesi gelişmeler gösteriyor ki; bu coğrafyamızda, milletimizin bağımsız olarak yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti’nde birilerinin hesapları bitmemiştir. Bu hesaplarını Kuzey Irak’ta ve Suriye’de olduğu gibi Anadolu’ya da sirayet ettirmek isteyenler var. Bugünde aynı senaryoyla karşı karşıyayız. Bu senaryolar bitmedi, bitmeyecek de…” diye konuştu.

1 KASIM DAVAYA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

“Meselemiz, davamız, bu memlekete sahip çıkma davasıdır. İstikbalimiz de budur ve İslam adına Cenab-ı Allah’ın bizlere bahşettiği misyonumuz da işte budur. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri işte bunun için önemlidir. Memleketin istikrarı, istiklali ve istikbali için önemlidir. 1 Kasım 2015 seçimleri bu istikrarı ve istikbali sağlayan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkma günüdür. O nedenle bütün bu senaryoları bozabilmek için tek başına iktidar lazım.”

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

AK Parti davasının şahsi ikbal davası olmadığına vurgu yapan Başkan Genç, “Halkımız bize bu dönem tek başına iktidarı vermediği için hepimiz özeleştiri yapalım. Eksiklerimizi de tespit ederek yola o şekilde devam edeceğiz. Bu dava şahsi ikbal davası değildir. Dava milli davadır, dava İslam davasıdır, dava memleketin ikbal davasıdır. Bu seçim bu açıdan çok değerli arkadaşlar.” sözlerine yer verdi.

Başkan Genç terör saldırıları sonucu şehit olan Trabzonlu polis memuru Ahmet Çamur ve Soner Yıldırım’ı rahmetle ve minnetle anarak Gaziler Günü olması nedeniyle bütün gazilerin gününü kutladı.

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Başkan Genç konuşmasının ilerleyen bölümlerinde Ortahisar Belediye Meclisi’nin Şehit Asteğmen Umut Karakaş Parkı’na bitişik bir parselin satışıyla ilgili aldığı kararın bazı basın yayın organlarında ‘Ortahisar Belediyesi şehit adını taşıyan parkı satıyor’ şeklinde haberleştirilmesine tepki gösterdi.

Ortahisar’da yeşili artırmak için söz verdiğini kaydeden Başkan Genç, “Yani yeşili ne kadar artırabilirsek başlı başına o kadar başarılı olacağız dedik. Geçtiğimiz günlerde belediye meclisimizde şehidimizin adıyla müsemma bir parkımızın bitişiğinde bulunan bir parselin satışıyla ilgili karar aldık. Ama maalesef bunu bir izandan yoksun yazarlara cevap olarak söylemiyorum.  Teşkilatımızın doğru bilgilendirilmesi adına söylüyorum. Bunu çarpıtanlar vay efendim Ortahisar Belediyesi şehit adıyla anılan parkı satma kararı aldı. İnsaf yahu. Ortahisar Belediyesi olarak dört mahallemizde dört tane park yapıyoruz. Ama maalesef parkı satıyor diye; bizleri, sizleri bu teşkilatı karalamaya çalışıyorlar. Satışına karar verdiğimiz parselin bu parkla hiçbir şekilde alakası yoktur. Park ile satışa konu olan alan birbirinden ayrı alanlardır. Biz gerçek eleştirilere saygılı olmakla beraber, çarpıtmalara, saptırmalara, izandan yoksun eleştirilere de gereken cevabı vereceğiz. Zaten bütün bunların cevabını 1 Kasım’da hep beraber vereceğiz.” sözlerine yer verdi.

BÜYÜK ORTAHİSAR PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Başkan Genç konuşmasının son bölümünde Ortahisar Belediyesi’nin yürüttüğü projelere değindi. Zağnos ve Pelitli kentsel dönüşüm projelerini hızlı bir şekilde hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydederek, “Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 4. Etabında burada bulunan 25 dönümlük alanı hizmet binalarımızla birlikte büyük bir Ortahisar projesi haline getireceğiz. Pelitli Kentsel Dönüşüm projesinde 132 binanın 128’ini yıktık. Ve bu projeyi hızlıca hayata geçireceğiz. Muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda öne çıkan yol sorunlarını çözmek yoğun bir mesai harcadık, yoğun bir yatırım yaptık. Yaklaşık 70 bin ton asfalt döktük. Yüksek mahallelerde 11 bin m3 de beton yol yaptık. Yeterli mi gayet tabi yeterli değil. Bir hedefimiz var. Sizlerin de desteğiyle görev süremizin sonuna kadar 85 mahallemizin tamamının yolunu beton ya da asfaltlayarak vatandaşlarımızın hizmetini sunacağız. Bu konuda kararlıyız ve imkanlarımız var.” diye konuştu.

BAYRAM HAZIRLIKLARI TAMAM

Ortahisar Belediyesi’nin Kurban Bayramı hazırlıklarını anlatan Başkan Genç vatandaşların daha temiz ve sağlıklı şartlarda bayramlarını geçirmeleri için hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek şu uyarılarda bulundu: “Sizden rica ediyorum, Akyazı’da ve belediyemizin tespit ettiği alanlarda kurbanlarınızı kesiniz. O kötü görüntüleri görmeyelim. Çünkü ibadet ediyoruz, ibadetimizin ruhuna uygun olarak temizliğe önem vermeliyiz. Ben bu vesileyle bütün teşkilatımızın bayramını tebrik ediyorum, kutluyorum.”

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, AK Parti Milletvekili Adayları Salih Cora, Ergin Aydın ile Gençlik ve Kadın Kolları’ndan çok sayıda partili katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber