Başkan Mehmet Murat Çalık: "İmamoğlu'nun Trabzon'un sorunlarını bilmesi avantaj"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve Milletvekili Adayı Sibel Suiçmez basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Trabzon'da basın toplantıSI düzenledi.

Trabzon'da Zorlu Otel'de düzenlenen basın toplantısına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon milletvekili adayı Sibel Suiçmez, DEVA Partisi İl Başkanı Kubilay Çiçek ve basın mensupları yer aldı.

Mehmet Murat Çalık, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Trabzon Maçkalıyım. Biraz memleketime son zamanlarda sık geliyorum. Babam biraz rahatsız. Doğduğum topraklarla irtibatımı hiç kesmedim. Sadece bakanlardan, uzaktan bakanlardan değilim.

Trabzon çok güzel bir kentti. Ama son zamanlarda en çirkin şehir listesinde yer alırız. Umarım yeniden Trabzon'u eski hüviyetine kavuştuğunu görürüz.

CHPZORLU1

Sayın İmamoğlu ile Beylikdüzü'nde 4.5 yıl beraber çalıştık. Şimdi de Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak çalışıyorum. Şu an CB yardımcısı olarak çalışması ve Trabzon'un sorunlarını bilmesi avantaj. Kendisi sorunların göbeğinden girer ve çözmek için uğraşır.

Umarım seçimler Trabzon için hayırlı olur. Trabzon kentinin güzel hale dönüşmesi için elimizden geleni yapacağız. Sayın İmamoğlu'nun da elinden geleni yapacağını, başarılı işlere imza atacağını düşünüyorum.

Bu kentin denizle irtibatını kesmezdim. Kent denizle var olmuş, denize sırtını dönemez. Şu anda sırtını dönmüş durumda. Kentin raylı sistemle buluşması gerek. Her dönem söz verilen tren yolundan bahsetmiyorum. Şehir içi trafik perişanlık. Taksi sayısı minibüsü geçti. Minibüsler de aldı başını gitti sayı olarak. Tramvay yaparsınız, ille de metro olacak diye bir şey yok. Ona da dair bir çaba olduğunu görmüyorum.

CHPZORLU1

Boztepe ile ilgili söyleyecek bir şey yok. Çok üzüntü verici. O viyadükler üzücü. Biz varlıklarımızı güzel kullanamıyoruz.

Trabzon'da siyaset yapmak zor. Tuttuğunu da en son bırakan bir anlayışı var. Hükümetin imkanlarını kullanıyor arkadaşlar. Ben devletçiyim. Gözümü kırpmadan canımı verecek nitelikteyim. Hepimizin devlet. Makamlar hepimizin. Bir partinin zimmetine geçirilimez.

Eğer arkadaşlarımız eleştirdiklerimizi yapacaksalar iktidara gelmeyi nasip etmesin. Gelmeyelim o koltuklara. Nedir derdimiz? Neyi paylaşamıyoruz? Savaşta mıyız? Pankart kesmekle olmaz bu iş. Mutfaklar yanıyor. Çocuklara harçlık verilemiyor. Zengin ülkeyiz ama hakça paylaşırsak. Tek duam inşallah biz iktidara gelince böyle olmayacağız. Olursa da, ilk ben muhalefet edeceğim.

Kardeş belediye meselesi kıymetli. Trabzon'da aslında Düzköy Belediyesi ile geçen dönem kardeş belediyeydik. Binasının yapılmasına katkı sağladık. Hala ilişkiler devam ediyor. Siyaseten farklı görüşler olsa başkanıyla görüşüyoruz. Burada CHP'nin tek belediyesi Beşikdüzü Belediyesi. Orayla da irtibattayız.

Konuşmaya CHP Trabzon Milletvekili adayı Sibel Suiçmez devam etti. Suiçmez, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

4 gün önce aday arkadaşlarımız ile temel atma töreni yaptık. Artık temel atma töreni yapması için Adil Bey'e gerek yok. Zahmet etmesinler dedik. Mizansen yaptık. Onlar dün daha da mizahsal halini sergilediler. İBB ile ilgili asılsız beyanlarda bulundu. Bu proje yatırım planı içerisinde yok. İhalesi yapılmamış, kamulaştırması da yok.

“CİDDİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
Sayın bakan buradan aday. Beklentimiz iddialarımızın doğru olup olmadığına dair konuşmasıdır. Bütçesi şu kadardır, ihalesi şu tarihte şu şirkete verilmiştir desin. Kamulaştırma kararlarını açılasın. İlimizle ilgili cevaplar versin. Ciddi olmaya davet ediyoruz. Bakanken yapamadıklarını yapma taahhüdünde bulunuyor. Bu temel atma işi, temel fıkrasıdır.

“SEÇİMLER BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİDİR”
Dünden beri şehirdeki görsel ve pankartlarımız indiriliyor. Tüm kamu kaynaklarını bireysel çıkarları için kullanıyorlar. Şiddetle kınıyoruz. Seçimler bir demokrasi şölenidir. Seçimler savaş alanları değildir. Seçimlerin adil olması esastır. Kamu kaynakları kullanılarak yapılan seçimler adil olmaktan uzak. Üst geçitlere önce pankart astılar şimdi karayollarının üst geçitlerine kendi pankartlarını astılar.

“MİSLİYLE KARŞILIK VERİRİZ”
Kendi bireysel paralarımızla yaptırdığımız bu pankartlarımızı indirmeye başlamışlar. Misliyle karşılık veririz. Demokrasi şölenini savaşa çevirmeye kimsenin hakkı yoktur. Yetkilileri göreve çağırırken AKP il yetkililerini bu konuda hassas davranmaya ve özür dilemeye davet ediyorum.

CHP Milletvekili Adayı Ahmet Kaya'nın açıklamarı ise şu şekilde;

"HUZUR GETİRMEK İSTİYORUZ"

Pankartlarımızın sökülmesi meselesi. Of'tan Trabzon'a gelirken AK Parti pankartları asılmıştı. Şehit isimleri pankartlarla kapatılıyordu. Bir tanesini söktüm. Yan tarafa astım. Eleştirimi de yaptım. Aynı nezakatle alıp başka yere astım. Bunlara diklat etmek gerek. Eğer biz Ak Parti'nin yaptıklarını yapacaksak, Allah bu iktidarı bize nasip etmesin. Biz huzur getirmek i̇sti̇yoruz. Bu ülkede kimseye adaletsizlik yapılmasın istiyoruz. Millete böyle kabuslar yaşatacaksak bize iktidar nasip olmasın.

"ATAPARK'TA TANIDIK YÜZ YOK"

Atapark'a gittim. Tanıdık yüz göremedim. Selam verdik, alan yok. Garip garip bakıyorlar. Atapark Afgan parkına dönüşmüş.

"YAVUZ SELİM'İ YENDEİN YAPACAĞIZ"

Yavuz Selim Sahası amatörün mabediydi. Yaşatılmalıydı. O kültür yok oldu. Yeniden yeşertilmeli. Mevcut sahaların kenarlarından 5 metre uzatılırsa amatör maçlar yeniden yapılabilir hale geliyor. İktidarımızda bunu yeniden yapacağız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber