Belediyeye kira ödeyen işletmelere yüzde 50 indirim!

Ortahisar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor.

Belediyeye kira ödeyen işletmelere yüzde 50 indirim!

Gündem dışı olarak meclis gündemine gelen belediyeye kira ödeyen ancak pandemi döneminde faaliyetleri azaltılan işletmelerin 2021 yılı Ocak, Şubat ve mart ayları ödemelerinin yüzde 50 indirimli olarak alınması yönündeki madde görüşüldü.

Konu ile ilgili olarak söz alan CHPli meclis üyesi Turgay Şahin, “6 Ay yapalım demiştim. Zorluoğlu 4 ay yapalım demişti ve 4 ay yapılmıştı. 4 ay olarak burada da yapalım” dedi.

Madde Ocak Şubat Mart ve Nisan aylarının ödemelerinin yüzde 50 indirimli alınması olarak oybirliği ile kabul edildi.

MASKE SORUSU

Şahin ayrıca, “Zabıta birimleri ile birlikte merdiven altı maske üretimi yapan yerler denetlenebilir mi? Sosyal medyada ve haberlerde su buharında bekletilince maskeden kurtçuklar çıktığı görülüyor. Maskeden kullanılan elyafın kalitesizliğinden olduğu söyleniyor. Bunlar marketlerde de satılıyor. Bu konuda inceleme mi gerekiyor? Ya da sağlık müdürlüğü ile görüşmek mi gerekiyor? Ve Belediyenin maskelerinde atel olmuyor ve çok çabuk telleri kopuyor. Bunlarla ilgili bir eksiklik olduğu görülüyor.” dedi.

Turgay Şahin’in sözleri üzerine Başkan yardımcısı Fatih Göktaş, “Zabıta ekiplerimiz bununla ilgili denetim yapar ama belediye dışında diğer kamu kurumları tarafından da denetlenmesi gerekiyor. Sağlık bakanlığı boyutu var. Bizde gördük çok değişik şeyler çıkıyor. Bizim belediye de dağıttığımız maskelerde böyle birey söz konusu değil. Biz malzemeyi kaymakamlık üzerinden Halk eğitim alıyor. Onlarda herhangi bir durum yok. Belediye maskelerinde atel olmaması çok fazla denetlenemediğinden geliyor. Bazılarında çıkıyor” dedi.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber