Belediyeden spor kulüplerinin suyunun kesilmesine cevap

Akçaabat'taki spor kulüplerinin sularının neden kesildiğini Trabzon Büyükşehir Belediyesi açıkladı.

Belediyeden spor kulüplerinin suyunun kesilmesine cevap

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat'taki spor kulüplerinin sularının kesilmesi konusuna yönelik açıklama yaptı.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bugün sosyal medyada ve bazı internet haber sitelerinde amatör spor küplerinin sularının kesildiği, buna bağlı olarak da bazı siyasilerin açıklamalarda bulunduğu görülmüştür.
 
TİSKİ Genel Müdürlüğü halkın temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunu belli bir maliyetle üretip halka sunan, halkın bir kuruluşudur. Bunu yaparken kanunlar ve kurallar çerçevesinde davranma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu kapsamda tüm aboneleri ile ilgili olduğu gibi hizmet alan amatör spor kulüplerinin de abonesiz ya da aboneli tüketimlerini kontrol etmek zorundadır.
 
Bu bağlamda Trabzon çapında yapılan denetimlerde abonesiz su kullanımının yanında uzun süredir tüketim bedellerini ödemeyen bazı spor kulüplerine verilen hizmet durdurulmak zorunda kalınmıştır. İdaremize ulaşarak borçlarının ödenmesi ve ya yapılandırılması teminatı sunan kulüplere hizmet verilmeye devam edilmektedir.
 
Ayrıca 2016 yılı Kasım ayında TİSKİ Genel Kurulunca alınan kararla, Trabzon ilindeki amatör spor kulüplerinin içme ve kullanma suyunu, mesken tarifesinden yüzde 25 daha ucuz olarak kullanması sağlanmıştır.
 
Dünyanın hiçbir yerinde sonsuz tüketim hakkı hiçbir kişi ya da kuruma verilmemektedir. Büyük çoğunluğu tükettiği suyun, aldığı hizmetin ücretini öderken, birkaç kulübünün tüketim ücretlerini ödememesinin tüm amatör spor kulüplerine şamil kılınması doğru değildir. Kamuoyuna saygıyla arz olunur."



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber