Anahtar Deliği 04.12.2025 - Belediye meclisi değil, aile işletmesi

Trabzon’da belediye meclisinden otopark krizine, siyasette yeni arayışlardan turizm ilçesi Maçka’daki yol kaosuna kadar uzanan sorunlar, kentin yönetimindeki aksaklıkları ve vatandaşın giderek artan mağduriyetini gözler önüne seriyor.
Anahtar Deliği 04.12.2025 - Belediye meclisi değil, aile işletmesi

BELEDİYE MECLİSİ DEĞİL, AİLE İŞLETMESİ!

Zaman zaman gazeteci arkadaşlarımızla, siyasetçilerle, iş insanları bir araya gelip hasbihal ederiz.

Geçtiğimiz günlerde bir siyasetçi ile karşılaştık. Beraber bir kahve içelim dedik ve güzel bir mekânda sohbet başladık…

Konu konuyu açtı. Sohbetin bir kısmında Trabzon’daki belediye meclis üyelerinin durumuna da geldi. Siyasetçi dostum, belediye meclisindeki birçok üyenin amacının Trabzon’a hizmet etmek değil, iş kovalamak olduğunu ifade etti.

Belediye meclis üyelerinin neler yapmaya çalıştığına defalarca şahit olduğunu ifade eden siyasetçi ağabeyimiz, “Belediye meclisinde görev yapan üyelerin yüzde 90’ına yakın kısmının ya eşi ya da çocuğu ya da yeğeni belediyede çalışıyor. Çoğu da AK Parti döneminde işe girmiş. Adam CHP’li fakat eşini AK Parti zamanında işe koymuş. O yüzden mecliste sesi soluğu çıkmıyor.” dedi.

Trabzon’daki birçok muhtarın da yakın aile mensuplarının belediyede görev yaptığını dile getiren tecrübeli siyasetçi, “Hem oyu vatandaştan alıyorlar, hem de vatandaşın verdiği oylar sayesinde o makamda oturup kendi akrabalarını işe yerleştiriyorlar…” ifadelerini kullandı.

Ortada böyle garip bir durum var!
Üstelik bunları bize isim isim açıkladı…
Ne yalan söyleyeyim, şaşırmadım!
Gariban her zaman gariban kalıyor!
Bunu bir kez daha anladım!
Yazık!

1

***

150 MİLYONLUK OTOPARK, İŞLETMECİYİ PİŞMAN ETTİ!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 2018 yılında yapımına başlanan ve kamulaştırma ile birlikte yaklaşık 150 milyon liraya mal olan katlı otopark, 2020 yılında tamamlandı. Geçen yıl Mart ayında satışa çıkarılan otoparka alıcı çıkmayınca Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kez 121 milyon lira bedelle ikinci ihale açtı ancak yine katılım olmadı ve otopark belediyenin elinde kaldı.

Daha sonra, Murat Zorluoğlu döneminde otopark Trabzon’un köklü şirketlerinden birine yüksek bir bedelle satıldı. Ancak tesisi satın alan firma, otoparkın teknik sorunları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadı.

Beş katlı otoparkın asansörleri ve araç taşıma sistemleri sürekli arıza verdi. İstanbul’dan gelen servis ekiplerinin müdahaleleri de sorunu kalıcı olarak çözemedi. Mevcut sistemin tamamen yenilenmesi hâlinde ise neredeyse bir otopark maliyeti kadar ek harcama yapılması gerektiği belirtildi.

Üstelik Büyükşehir Belediyesi’nin tam karşıda bulunan eski Cudibey Okulu arazisini de otoparka dönüştürmesi, katlı otoparkın tercih edilmemesine yol açtı. Bu nedenle işletme ciddi zarara uğradı.

İşletme sahibi, otoparkın üst kısmında bulunan ancak kiraya verilemeyen dükkânları otele dönüştürme kararı aldı. Otoparkın araç bölümü manuel kullanım ile hizmet vermeye devam edecek; iş yeri ve dükkânların bulunduğu alan ise butik otele dönüştürülecek.

İşletme sahibi bu dönüşüm için Ortahisar Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Belediye Meclisi’nden onay çıkmasının ardından inşaata başlanacağı öğrenildi. Mevcut yapının üzerine ek kat yapılmayacak, dönüşüm mevcut hacim korunarak gerçekleştirilecek.

4

***

ANAHTAR PARTİ LİDERİ TRABZON’U BİZZAT ELE ALDI!

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu dün Trabzon’a geldi. Ağıralioğlu, bir hafta boyunca Trabzon’da kalarak teşkilatlarını toparlamaya çalışacak. İlçe ilçe gezerek vatandaşlarla buluşup sorunlarını dinleyecek, çözüm önerilerini aktaracak.

Anahtar Parti, Trabzon’daki muhafazakâr ve milliyetçi kesimin sıcak baktığı bir parti. Fakat bu güçlü potansiyeli harekete geçirecek teşkilat yapısına sahip değil. Ağıralioğlu da bu konunun farkında…

Bu yüzden Trabzon’u bizzat ele aldı. Başta ilçe başkanları olmak üzere parti üyelerine ne yapmaları gerektiğini tek tek anlatmaya geldi.

“Kendi memleketinin insanını ikna edemeyen, Türkiye’dekileri nasıl ikna edecek ?“ mantığında hareket ediyor.

Bize görede doğrusunu yapıyor…

Yavuz Ağıralioğlu’nun Trabzon’da birkaç önemli isimle de görüşerek bu isimleri partiye kazandırmaya çalışacağı da gelen bilgiler arasında…

Beşikdüzü, Şalpazarı ve Vakfıkebir’de başlayan ziyaretler, bugün ise Of, Sürmene ve Araklı ile devam edecek. 10 Aralık’a kadar Trabzon’da kalacak olan Ağıralioğlu, son ziyaretini Maçka ilçesine gerçekleştirecek.

2

***

MAÇKA’DA YOL KAPANDI TURİST VE ESNAF MAĞDUR OLDU

Maçka’da bir haftadır trafik karmaşası yaşanıyor. Trabzon’un Maçka ilçesi, Gümüşhane istikametinde yapılan köprü ayaklarını güçlendirme ve asfalt çalışmaları nedeniyle ilçeye giriş yapılamıyor.

Gümüşhane istikametinde yer alan yeni Maçka Tüneli’ni kullanmak zorunda kalan vatandaşlar, 3 km yol gittikten sonra Maçka Konaklar Mahallesi’nde dönüş yaparak ilçe merkezine ulaşabiliyorlar. Buradaki asıl sorun, ilçenin alternatif yollarını bilmeyen vatandaşların yaşadığı zorluklar.

Maçka bir turizm bölgesi. Sümela Manastırı’na ulaşabilmek için ilçe merkezinden geçmek gerekiyor. Fakat navigasyon ile trafikte seyreden sürücüler, Maçka’nın girişinde yol kapalı olduğu için karmaşa yaşıyor. Tünele giren vatandaşlar, tünel çıkışında hangi istikamette hareket edeceklerini bilmiyorlar. Bu yüzden yolda gördükleri yerel vatandaşlara soru sorarak ilerlemek zorunda kalıyorlar.

Turizm sayesinde ayakta kalmaya çalışan yöre esnafı, yanında yolun kapalı olması dolayısıyla ciddi mağduriyet yaşıyor. Yaklaşık bir haftadır ilçede yaprak kımıldamıyor!

Maçkalı esnaflar, Karayolları yetkililerine çağrıda bulunarak köprü ve yol yapım çalışmalarının ivedilikle bitirilmesini ve Maçka’ya ulaşımın sağlanmasını talep ediyorlar.

3

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir