Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: Şenol Güneş’e çok kırgınım

Ortahisar Beldiye başkanı Ahmet Metin Genç’ten Haber61’e özel açıklamalar.

Ankara Trabzon Vakfının her yıl düzenlediği Trabzon'a Hizmet Ödülü 2020 yılı için Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer’e verildi.

Düzenlenen törene katılan Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç Haber61’e özel açıklamalar yaptı.

Özkan Sümer’in yeterince anlaşılabildiğini düşünmediğini belirten Genç “Çok anlamlı bir merasimdeyiz. Çok güzel sözlerle andık, çok önemli fikirlerini andık. Ama ben yeterince anlaşılabildiğini düşünmüyorum Özkan Hocanın. Hasan beyin bir kitap haline getirmesi, onunla ilgili bütün bu birikimin hafızayla beraber geleceğe anlatılmasının önemli olduğunu düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Değerlerimizi bir araya gelerek geleceğe taşımamız lazım diyen Başkan Genç “Trabzonspor’umuz sayısal, istatistiki başarılarından dolayı değil, taşıdığı değerlerle, o değerleri her platformda savunmasıyla birlikte oluşan bir değerdir, bir markadır, bir anlamdır. O da çok önemli mihmandarlarından bir tanesiydi. Tekrardan Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Her zaman şükranla, minnetle anıyoruz.”dedi.

“Özkan Sümer Akademisi’nin adı konulduktan sonra kendisine iletildi!”

Özkan Sümer Akademisi ismi konulduğu zaman görselinin Özkan Sümer’e iletildiği bilgisini veren genç “Birliyorsunuz Özkan Sümer Akademisi ismi konuldu, o görsel hastanedeyken kendisine iletilebildi. Ondan dolayı mutluyuz. Biz de o bulvarın ismini değiştirdik, meclisimizden geçirdik. Özkan Sümer Bulvarı olarak koyduk, ismini yaşatmak yöneticiler olarak görevimiz. Misyonunu anlamak, anlatmak hepimizin görevi. Vakfımıza da ayrıca teşekkür ediyorum, bu bir vefa örneğidir. Sabahattin Sağıroğlu adına 98’den beri, bu yıl Özkan Hocamız adına verilmesi de anlamlı oldu. Vakfımıza da bu anlamda teşekkürlerimi iletmek isterim.” Şeklinde konuştu.

“Şampiyonluğa inanıyorum!”

Trabzonspor’dan yeni sezondaki beklentilerini açıklayan Genç “Şampiyonluğa inanoyorum” dedi. Genç “Yeni sezon hayırlı olsun inşallah. Şampiyon başladık şampiyon bitireceğiz. U19 hocamızı, Hasan Hocamızı, bütün futbolcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Fenerbahçe maçını geçtikten sonra, 2-1 maçı aldıktan sonra ben yarı şampiyon ilan etmiştim zaten, Galatasaray’la taçlandı. Zor bir maçtı. İyi oyuncularımız var. Hepsi ayrı ayrı ışık veriyorlar. Gelecekleri A takımda olan futbolcular var veya başka takımda. Şampiyon başladık şampiyon bitireceğiz, U19 ile başladık A takımıyla bitireceğiz. Güzel transferler yapıldı, bir sol bek istiyor tabi şu anki kadromuz. Bir de bir santrafor. Doğrudan şampiyonluğa oynayacağız. İlk maçlarımız içeride, büyük maçlarımız. 4. Hafta Galatasaray 9. Hafta Fenerbahçe. Ama Malatya ve Sivas’tan alacağımız 6 puan, Giresun o da kardeş takımımız, Galatasaray maçından önce 7 puanla o maça girmemiz anlam ifade etti. Çünkü o büyük maçları sezon başında geride bırakmak çok önemli çünkü maçlar 6 puanlık maçlar. Malatya, Sivas, Giresun ondan sonra iyi bir havayla girersek ben o havanın bizi taşıyacağına inanıyorum. Çok iyi bir hocamız var, sadece futbolcu kimliğinden öte, Trabzonspor ile intibakını iyi geçirmiş, Trabzonspor’umuzun değerlerine sahip çıkmış, yansıtmıştır. İyi transferler yapıldı, yönetimimiz el birliğiyle, kenetlenerek, biz kenetlendiğimiz zaman bizim önümüzde kimse duramaz. Bizim öyle bir sorunumuz var. Özkan Hocayı o yüzden iyi anlamamız lazımdı. Birlikte hareket etme kabiliyetimizi ne kadar yukarı çıkarırsak, eş zamanlı olarak başarı da o kadar yukarı çıkacak. Ben şampiyonluğa çok inanıyorum. O yüzden hocalarımıza, futbolcularımıza yürekten başarılar diliyorum.” Dedi.

"Trabzonspor bizim için partilerin üzerindedir"

2010 -2011 sezonunda yaşanan ve 3 Temmuz süreci olarak adlandırılan şike sezonu ile alakalı hassasiyeti tüm kesimler tarafından takdir ile karşılanan Genç, Trabzon Milletvekillerinden beklenen hassasiyeti gösterip bu süreçle alakalı çok net ifadeler kullanması ile alakalı ise “Fenerbahçe FETÖ’nün şefaatine sığındı” dedi ve Trabzonspor camiası olarak gerekli mücadelenin verilmediğini belirtti.

Genç “Divan başkanı sıfatımızla bir kısım şeyleri söyledik. İçimizde daha söylenecek çok şey var, söylüyoruz da zaten. Çünkü Trabzonspor’umuz benim için partilerin çok çok üstündedir. Öyle bir değerdir benim için, öyle bir değere halel getirmemek için hangi mücadele gerekiyorsa onu yapmamız lazım. Özkan Sümer’i de iyi anlamak lazım bu noktada. Çünkü o mücadeleyi de çok iyi veremedik. Önce mücadele edeceksiniz sonuna kadar, olmazsa olmayan sebepleri sonra konuşursunuz. Biz olmayan sebeplere sığınmaya çalıştık. Tıpkı Fenerbahçe’nin FETÖ’nün şefaatine sığındığı gibi. Şikeyi böyle örtbas etmeye çalıştılar. Ama bilinen bir gerçektir. Şikenin onuncu yılı değil dünyanın sonuncu yılı da olsa Fenerbahçe 2010-2011 yılında şike yapmıştır. Bu gerçekle yüzleşip hakkı teslim etseler ancak kurtarırlar. Yoksa bütün Trabzonsporluların, bütün Trabzonluların, bütün hak savunucularının bu mücadeleyi bütün platformlarda devam ettirmesi lazım. Biraz yalnız kalıyorum bu konuda ama. Dilim döndüğü sürece, bu parmaklar yazdığı sürece, 2010-2011 ile ilgili iddiamı taşımaya devam edeceğim. Bunu da bir mücadelenin parçası olarak görmemiz lazım. Takılıp kalacağız. Takılıp kalırsak Mardin’deki 3581 tane taraftarımızın, dernek üyemizin hissiyatına mütercim oluruz. Trabzonspor sadece bir futbol takımı değil. Onlar duyuyorsa, sizde bir şeyler görüyorsa, bir haksızlığa karşı mücadeleyi sizde görüyorsa, sizi öncü kabul ediyorsa, orayı da hesap etmeniz lazım. Gerekirse takılıp kalacağız, takılıp kalanlardanım. Hak arayış bir mücadeledir, bu mücadeleyi devam ettirmemiz lazım. “ şeklinde konuştu.

"Şenol Güneş’e çok kırgınım"

Genç son olarak da Şenol Güneş’e olan kırgınlığını anlatıp “Çok çok hatalı bir tercihte bulunduğunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı ve “Avrupa Şampiyonasından sonra Şenol Hocayı aradım. O acımasız eleştirilere karşı onun yanında olduğumuzu beyan ettim. Çünkü Trabzonlu olunca ayrıca eleştiriyor bu İstanbul basını dediğimiz ulusal basın. Yanında olduğumuzu söyledim. Ve sürekli olarak Şenol Hocamızın yanında oldum, destekledim. Yalnız Emre konusunda çok kırgınım kendisine. Mesajımı da yazdım. Emre konusunda daha hassas davranılmalıydı bence. Çünkü bu şehrin değerlerine saldıran bir futbol adamını ben en azından Şenol Hocamızın yanında görmek istemiyorum. Açık ve net. Tavrım net benim bu konuda. Mesajımda da dedim; kendi kararınsa lütfen bundan vazgeç, birisi öneriyorsa sana veya ısrar ediyorsa gerekirse istifa et. Açık ve net yani. Bu da bu mücadelenin bir parçasıdır. Çünkü o süreçlerin en aktif, önde gelenlerinden bir tanesiydi Şenol Hoca. Mağdur olarak 96’da, 2005’de, 2011’de. Çok talihsiz buluyorum ama bu tartışmalara da girmek istemiyorum. Bu şehrin evladı, bu şehrin değeri. Ama çok çok kırgın olduğumu ve çok çok hatalı bir tercihte bulunduğunu belirtmek istiyorum. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler