BBP Trabzon'da kriz!

Önce aday gösterdiler sonra geri çektiler!

BBP Trabzon'da kriz!

Haber61/Haber Servisi

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Yazıcı’yı açıkladı. Ardından şok bir karar alarak adayı geri çekme hamlesi yaptı. Cumhur ittifakı çerçevesinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak AK Parti’nin adayını destekleyeceklerini ifade ettiler.

Bunun üzerine aday gösterilen Mehmet Yazıcı’ya, “Seni Ortahisar’dan aday gösterelim adaylıktan çekil” baskısı yaptılar. Mehmet Yazıcı da,  teklifi reddetti.

Yazıcı açıklamasında şunları kaydetti;
“Kıymetli dostlarım öncelikle adaylık süresinde şahsıma vermiş olduğunuz yoğun desteklerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Yurt dışından yerelde ittifak yok diyerek beni Türkiyeye davet ederek Büyük Birlik Partisi il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri genel merkezle yapmış olduğu istişarenin ardından şahsımı basın huzurunda Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıkladılar. Son gelişen ve son güne sığdırılan Cumhur ittifakında yer almaları vesilesiyle şahsımın aday gösterilmeyeceğini 30 ilde cumhur ittifakını destekleyeceklerini beyan etmişlerdir. Biz yolumuza devam edeceğimizi söyledik. Bunun üzerine genel merkez tarafından görevlendirilen genel başkan yardımcısı Mustafa Mincan Bey, Trabzon’a geldi kendisiyle il başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle 4 saatlik bir toplantı gerçekleştirdik. “Şahsıma aday olduğun taktirde genel merkezimiz adaylığını onaylamayacaktır” diye beyanda bulunmuştur. Ortahisar ilçe başkanlığında aday olmamı söylemiştir. Ben de kendisine; halkımıza bir sözüm var şahsım büyük şehirden aday olmuştur Ortahisar adaylığını kabul etmeyeceğimi ve onurlu bir duruş örneği göstereceğimi, halkımıza verdiğim sözden geri dönmeyeceğimi söyledim. Genel merkeze adaylıktan çekildiğimi siz değerli kamuoyuna ve kıymetli dostlarıma beyan ediyorum. Bu süreçte onurlu davranış gösteren tüm dostlarıma saygılar sunarım. Biz vatanımızı milletimizi bayrağımızı seviyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber