Başkan Zorluoğlun'dan Karagöz Meydanı Projesi için açıklama! "Burayı süslemediğinizde o meydanlar yaşamazlar."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'ndan Karagöz Meydanı Projesi için açıklama geldi.

Başkan Zorluoğlun'dan Karagöz Meydanı Projesi için açıklama! "Burayı süslemediğinizde o meydanlar yaşamazlar."

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Haber61TV’de Tuncay Lakot'un sorularını yanıtladı.

Başkan Zorluoğlu Trabzon'da bulunan Kargöz Meydanı projesine ilişkin konuştu.

Projeye yönelik çok fazla eleştiri almadıklarını ifade eden Murat Zorluoğlu, “Mecliste bunu tartıştık. Neticede burası Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılığı ödenmiş bir yer. Onun karşılığını biz ödedik. Öğretmenevi ve Cudibey Okulu’nun yapımını Büyükşehir Belediyesi yaptı. Bugünkü fiyatlarla 400 milyondan aşağıya yapmaz. Karşılığını ödemişiz.

Orayla ilgili 2 temel konu var. Altının otopark yapılması ve insanların meydan olarak kullanacağı bir alanını orada olması. Orası 6 dönümlük bir alan. Tamamını boş bıraktığınızda fonksiyonel olmaz. Ticari olarak burayı süslemediğinizde o meydanlar yaşamazlar.

“HALKIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”

Projenin şehir için kıymetli olduğunu ifade eden Başkan Zorluoğlu, "Kazanç sağlıyor ama o arsanın değeri karşısında o otoparktan elde edilen kazanç bir şey değil. O arsa şehrin kalbinde. Çok kıymetli. Biz mecliste karar alırken projesini ortaya koyduk. Aşağıya doğru 4-5 kat otopark, üzerinde de meydan olacak dedik. Toplam 5,5 dönüm imar terkler yapıldıktan sonra 2 bin 500 metre karesini inşaat alanı, 3 bin metrekaresini meydan olarak planladık. Orada halkımıza verdiğimiz sözü bir bir yerine getiriyoruz. Önemli olan buradaki projenin meclis tarafından onaylanması.

Gizli saklı bir şey yok. Şehrin menfaatine bir şey. Etraftaki imar uygulaması neyse o da aynı olacak. Şuan orayı yapabiliriz ama epey bir para harcamamız lazım. İmkânlarımız ona müsait değil.” İfadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlun'dan Karagöz Meydanı Projesi için açıklama! "Burayı süslemediğinizde o meydanlar yaşamazlar."

Aylık bütçe hakkında konuşan Murat Zorluoğlu, "Ankara’dan gelen bütçe öyle çok büyük yatırım yapmaya müsait değil. Biz bakmayın bir sürü yatırım yaptık. Ama biz bunları yaparken birçok farklı yöntem kullandık. Bakanlıklardan birçok destek alabildik. Bir kısmını yap-işlet-devret ile bir kısmını kendimiz yaptık. Farklı finansman yöntemleriyle bu kadar şeyler yaptık.

Aydan aya genel bütçe değişmekle birlikte sene başında 100 milyon ile başladık. Şuan 200 milyon lira gibi bir aylık gelir geliyor. Kendi öz gelirimiz de var. Bütçemizin yüzde 20-25’i civarında bir öz gelirimiz var." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler