Başkan Zorluoğlu ve Vali Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti! "Şehrin gururu olacak"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon valisi Aziz Yıldırım Trabzon’da restorasyon çalışmaları devam eden Atatürk Köşkü’nü ziyaret etti.

Başkan Zorluoğlu ve Vali Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti! "Şehrin gururu olacak"

Atatürk’ün Trabzon’a ilk adım atışının 99. Yıl dönümünde Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti.

29 Ekim'de hizmet vermeye başlayacak olan Atatürk Köşkü'nde destinasyon çalışmalarını inceleyen Vali Aziz Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu incelemeler yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Zorluoğlu ve Vali Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti! "Şehrin gururu olacak"Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarında, "Atatürk’ün şehrimize ilk teşriflerinin 99. Yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 ve 1930 tarihlerinde ağırlandığı, son ziyaretleri olan 1937’deki ziyaretlerinde de burada konakladığı köşkü. Geçtiğimiz sonbaharda büyük bir restorasyon çalışmalarına başladık. Bu işler zor. Onarım ve restorasyon elzem. Bütün bina neredeyse elden çıkmak üzereymiş. 1 yıldır iğne ile kuyu kazacak anlayışıyla hareket ettiler. İnşallah önümüzdeki hafta fiziki anlamda tamamlanacak. Şehrin gururu olarak, önemli bir destinasyon çalışması olacak.

Başkan Zorluoğlu ve Vali Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti! "Şehrin gururu olacak""ÇOK GENİŞ KAPSAMLI BİR YENİLEME"

El değdirilmemiş halılar, avizeler çok değerli. Bütün malzemeleri toparladık. Ankara’da uzman ellerde tadilatlar yapıldı. Bazı eksik mobilyaları tamamladık. İnşallah burada gereken teftiş malzemeleri yerleştireceğiz. Çok geniş kapsamlı bir yenilenme. Ön ve arka bahçenin eksiklikleri giderilecek. 29 Ekim’de tamamen bitmiş olacak hizmete açılacak. Nasip olursa Cumhuriyetimizin 100. Yıl resepsiyonuna da bu bahçede vermek istiyoruz. Trabzon’dan güçlü bir ses duyacağız." şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu ve Vali Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti! "Şehrin gururu olacak"Vali yıldırım ise açıklamalarında, "1924 yılında Ulu önder Atatürk’ün ilimize teftişlerinin 99. Yıl dönümü. Burada Atatürk ağırlandı. Tarihini bilmeyenler, yarınlarından emin olamaz. 3 kez ilimizi ziyaret eden Atatürk’ün bize bırakmış olduğu köşkü ihya eden başkanımıza, çalışanlara teşekkür ediyorum. 100. Yıla denk getirilmiş olması önemli bir gurur. Umarız o günde birlikte oluruz. O günü özlemle bekliyoruz. Herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Zorluoğlu ve Vali Yıldırım Atatürk Köşkü'nü ziyaret etti! "Şehrin gururu olacak"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber