Başkan Zorluoğlu müjdeyi Haber61’e açıkladı! Projeleri tek tek anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu müjdeyi Haber61’e açıkladı! Projeleri tek tek anlattı

Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe kongresinde Haber61’e açıklamalarda bulunarak Trabzon ile ilgili bir de müjde verdi.

Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’a bir müjde vereyim. Spor şehriyiz,  Gençlik spor bakanımızın ziyaretinde yeni bir spor tesisi daha kazandırdık. O da su sporları merkezi. Kano gibi sporların yapılabileceği bir alan. Gülcemal ile Stadın arasında güzel bir koy var orada projesini yapıyoruz. Mart ayı gibi ihaleye çıkacağız.” dedi.

Kongre ile ilgili konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, “Kongre hayırlı olsun. Şehrimizin en büyük ilçesi. Buradaki kongre bizim için önemliydi. Sükûnetle tamamlanmasından memnuniyet duyuyorum. Selahaddin Çebi’ye başarılar diliyorum. Büyükşehir olarak yanlarında olacağız. Cuma günü gençlik kongremiz Salı günü de il kongremiz Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleşecek ve kongre süreci tamamlanacak. Bu süreç bizim için önemli bir değişim önemli bir diriliş başlangıcı olacak. Bu yenilenen kadrolarla iyi hizmetler gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Zorluoğlu müjdeyi Haber61’e açıkladı! Projeleri tek tek anlattı

Yapılacak ve yapılmakta olan projelerdeki son durumu anlatan Zorluoğlu şunları söyledi;

“Ortahisar içme suyu projesi, kendi içerisinde yağmur suyu, kanalizasyon ve telekomünikasyon altyapısı da var. Doğalgaz firmasıyla da görüşerek bu sürece dahil ettik. Çok geniş kapsamlı bir altyapı çalışması. 40 yıldır atılması gereken adımlardı. Bu altyapı işi normalde belediyelerin çok tercih ettiği işler değildir. Birçok kişi daha makyaja yönelik görünür şeyler yapılmasını istedi ama ben bu meselelere bu gözle bakmıyorum. Yapılması gereken şeylerin bir an önce yapılmasından yanayım. Altyapı işi bekleyecek seviyede değil. Çıkardığımız boruları görseniz ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız. Büyük projelerimize öncelik veriyoruz.  Bizi izleyenlerden suyu kesilen vardır, arıza yaşayan vardır, ben bunu yaparken hiç sıkıntı olmadan yapacağız diyemem bu zor bir iştir. Bizzat bu işin başındayım her gün denetliyorum. Elimizden geldiğince en az sıkıntıyla süreci geçirmeye çalışıyoruz. Kazdığımız yerleri geçici beton kaplamalar yapıp geçiyoruz. Neden çünkü bazı testlerin yapılması lazım. Dolgu malzemesinin çökmesi lazım. Yamalı bohça gibi denilen erlerin bir an önce yapılacağını söyleyebilirim. Yine de vatandaşlarımızdan çok az şikayet geldi. Neredeyse şehrin tamamında çalıştık. Şimdi Uzun Sokak’a giriyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Bu tamamlandığında Trabzon’un 50 yıl içme suyu kanalizasyon yağmur suyu sıkıntısı kalmayacak.

Ganita- Farouz’u ihale ettik. Denize kavuşmak istiyoruz. Çok önemli bir proje. 2022 yılı sonuna kadar Ganita- Faroz arası bambaşka bir çehreye dönüşecek. Çok kıymetli bir proje.  Kürsüde söylediklerimiz artık proje değil yatırım bunlar işine başlanmış şeyler. Ben daha sağlamcıyım. Kuyumcu Kent’ten, bilim merkezinden bahsettim bunlar ihaleleri yapılmış işlerdir. Boztepe seyir terası projesi Ortahisar Belediyemizle yapacağımız bir proje. Henüz somut adımlar atılmadı. 

“TRABZON’A BİR MÜJDE VEREYİM”

Trabzon’a bir müjde vereyim. Spor şehriyiz,  Gençlik spor bakanımızın ziyaretinde yeni bir spor tesisi daha kazandırdık. O da su sporları merkezi. Kano gibi sporların yapılabileceği bir alan. Gülcemal ile Stadın arasında güzel bir koy var orada projesini yapıyoruz. Mart ayı gibi ihaleye çıkacağız. Biz sadece Ortahisar’da değil tüm ilçelerimizde çalışıyoruz. Her ilçede 2024’e geldiğimizde bizim eserlerimiz gözükecek. Büyükşehir tüm ilçelerde eser üretmek zorunda olan bir belediyedir. Tonya’da büyük bir Pazar yeri, düğün salonu, gençlik merkezi yapıyoruz. Of’ta Pazar yeri planlaması yapıyoruz. Vakfıkebir’de Pazar yeri ve otopark projemiz var. Araklı’da ciddi bir düzenleme yapacağız.  Aynı anda onlarca projemizi hazırlayıp yapıyoruz. Bu işler bitiğinde 2024’te yerel yönetimler anlamında Trabzon bambaşka bir seviyeye çıkacak.

İmar planında karayollarının olduğu bölümde balıkçı barınağı olarak işledik. Orada var olan balıkçıları da etkilemek istemeyiz. Yasal olarak bir barınak yok şuan orada. Biz iş yapana kadar burada kalın ama iş yapmaya başladığımızda kalamazsınız demiştik zaten.

Son derece modern bir otogara Trabzon’u kavuşturuyoruz. Çömlekçi’yi çok hızlandırdık. Benim hayalim görev süremiz içinde Çömlekçi’de yeni bir mahallenin ortaya çıkması. Cumhurbaşkanımıza da arz edeceğim, küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkartılarak o bölgenin Değirmendere’nin şehrin turizmine ticaretine çok daha modern şekilde katılmasıdır. Trabzon’un doğu girişinin değişmesi bizim için çok önemli bir çalışma.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber