Başkan Zorluoğlu açıkladı: Koronavirüse karşı neler yapılıyor?

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon'da yapılan çalışmalarla ilgili Haber61'e konuştu

Başkan Zorluoğlu açıkladı: Koronavirüse karşı neler yapılıyor?

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon'da koronavirüse karşı mücadeleyle ilgili detayları Haber61 ile paylaştı.

Şehirde yapılan çalışmaları aktaran Zorluoğlu   Sorun küresel mücadele ulusal ve yerel. Biz işin yerel tarafındayız. Salgın hastalıkta çok önemli bir mücadele veriyoruz. Oldukça da iyi giden bir süreç. İnsanoğlunun tanışık olmadığı bir durum. Hiç kimsenin böyle bir tecrübesi yok, o nedenle her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Büyükşehir olarak bu süreçte şu aşamalardan geçtik. Bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine başladık. Salgının ne olduğunu ne yapmak gerektiğini anlattık ve devam ediyoruz. Son olarak trafik ışıklarında da çağrılar yapıyoruz.  Diğer taraftan dezenfeksiyon tarafıyla öne çıkıyoruz. Trabzon’da elimizin değmediği hiçbir yer kalmadı. Otobüsler, dolmuşlar, otogar, havalimanı, sağlık merkezleri caddelerimiz dahil. 18 ilçede her yeri dezenfekte etmeye çalıştık ve başarılı olduk. İlçe belediyeleriyle de beraber çalıştık. " dedi.

Ekonomik olarak de bir çok destek verdiklerini belirten Zorluoğlu " Diğer önemli çalışmalardan biri de ekonomik destekler. Hükümetimizin kararlarından önce biz kendi uygulamamızı başlatmıştık. Kapanan işyerlerimizden kira almadık, destekler verdik. Bugün otogardaki kiracılarımızla ilgili tasarrufta bulunacağız. Su borcu olanlar için borcu olanlar için asla kesinti olmayacak. İlerleyen süreçte ilave desteklerimiz de olacak. Büyükşehir olarak ekonomik sıkıntısı olan vatandaşlarımız için Kart61 dediğimiz bir uygulamamız var. Onlarla bir miktar para yardımı yapıyoruz. Ayrıca sıcak yemek uygulamamız var. 65 yaş üstü olup da tek olanlar için devletimiz hızır gibi yetişiyor. Sağlık çalışanlarımız çok çalışıyor, onlar için tüm imkanlarımızı zorlarız bunu da Sağlık müdürümüze ilettik. Ulaşımı ücretsiz yaptık, otobüs istediler verdik. Bir teşekkür de Vefa ekiplerindeki kamu personeline etmek lazım. Gece saatlerinde bile ihtiyacı olanlara koşuyorlar." ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanlarını da unutmadıklarını beliten Başkan Zorluoğlu " Sokak hayvanlarına yönelik de çalışma yapıyoruz. Son olarak dün kuşlar için seferberlik yaptık bunu devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Vali Ustaoğlu'nun açıklamaları için tıklayın;

Vali açıklama

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler