Vali açıkladı: Trabzon'da karantina uygulaması var mı?

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Haber61'e önemli açıklamalarda bulundu.

Vali açıkladı: Trabzon'da karantina uygulaması var mı?

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, koronavirüse karşı Trabzon'da alınan önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunurken vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

Haber61'e konuşan Vali Ustaoğlu  "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirlerle ilgili hususu, bugün değerlendirdik. Yeni kararlarımızı aldık.  Pandemi kurulumuzun ilimizie özgü alacağı kararlar olursa bunu değerlendireceğiz. Ülkemiz olağanüstü bir yoldan geçiyor. Vatandaşlarımızın üst düzey duyarlı olması gerekiyor. Özellikle sağlıkçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir çalışma içindeler. " dedi.

Alınan kararlarla ilgili konuşan Ustaoğlu  "Alınan en büyük kararlardan biri otobüsle seyehat sınırlamasıydı. Bu akşam 17.00 itibariyle izinsiz yolculuk yapılamayacak. Biz terminalde bir kontrol grubu oluşturduk. Onların kontrolünde olacak." dedi.

Trabzon'un giriş çıkışlarının kontrol altına alındığını aktaran Vali Ustaoğlu  " İlimizin 4 ayrı noktasında, Rize tarafından, Bayburt tarafından ve Gümüşhane ile Giresun tarafından girişlerinde sağlık ekiplerimizle uygulama noktaları oluşturacağız. Gelen tüm vatandaşlar orada sağlık taramaları yapılacak. İle girişler bu şekilde olacak. İlimizi tüm giriş noktalarında sıkı denetimle virüsün bulaşmasını önlemek için çalışacağız. Ayrıca dün akşam Cumhurbaşkanımızın aldığı kararlardan biri de piknik alanları yürüyüş alanları gibi alanların kapanmasıydı biz de bugün kapattık." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da karantina uygulaması olmadığını aktaran Ustaoğlu  "İlimizde bir karantina uygulaması yok. Vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmasın.  Önümüzdeki sinyaller sıkı kuralların artacağını veriyor. Vatandaşlarımız kendilerini izole ettiği durumda buna gerek kalmayacak. Vaka sayısı da azaldığında sert tedbirlere gerek kalmayacaktır. " şeklinde konuştu.

Trabzon'da tedavi gören vakalar arsında iyileşenler olduğunu belirten Ustaoğlu sözlerini şöyle tamamladı "Yoğun bakımda olup çıkan vakalar var. Şuan karantinada olan hastalarımızın moralleri de yerinde sürekli takip ediliyor. Biz evde kalın diyoruz, çağrımızı yeniliyoruz. Yaşlılar bizim başımızın tacı. Sanki onlarda bir şey var mış gibi bir algı oluşu. Biz onları korumak için evde tutuyoruz. Şimdi gençler sokağa çıkmaya başladı. Virüsü dışardan alıp belki de içeriye getiriyor. Buna dikkat etmeliyiz." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler