Başkan Trabzon'da seçim turunda

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, yaklaşan kongre öncesinde Trabzon’a gelerek bir dizi görüşmeler yaptı.

Başkan Trabzon'da seçim turunda
Haber 61 / Haber Merkezi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Gürhan Ozanoğlu, yaklaşan genel kurul öncesinde Trabzon’a gelerek bir dizi görüşmelerde bulundu.
 
Trabzon’a gelir gelmez Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem’i ziyaret eden Gürhan Ozanoğlu, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum gibi pek çok şehirden gelen federasyon delegeleri ve üyeleriyle bir araya geldi. 26-27 Ekim tarihleri yapılacak genel kurulda yeniden aday olan Ozanoğlu, Trabzon ziyaretlerinden sonra Rize ve Artvin’e geçti. Kulüplerin ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Ozanoğlu, halk oyunlarının dünya üzerinde temsili olarak çıtasının yükselmesi için yapılan önerileri dinledi.

Seçim turuna Karadeniz'den başlayan THOF Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Haber 61'e yaptığı açıklamada, yakın zamanda Güney Kore'de Uluslararası Festivaller Birliği'nin ikinci kez başkan yardımcısı seçilmenin ve Dünya Dans Festivali'nde Türk ekibinin dünya birincisi olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Ozanoğlu, 26 Ekim'de federasyon seçimlerinin yapılacağını belirterek şunları söyledi: "59 ülkenin tamamının oyunu alarak 5 kıtayı kapsayan Uluslararası Festivaller Birliği'nin başkan yardımcılığını 2. dönemde de devam ettireceğim. Bu Türkiye için çok önemli. Oraya giden  Büyükçekmece Altınköprü Halk Dansları Spor Kulübü 20 ülke arasından dünya birincisi oldu. Haklı bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Şimdiyse seçim sürecine girdik ve mevcut başkanlığımı devam ettirme düşüncesindeyim. Trabzon’dan başladığımız Karadeniz turuna Doğu anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz diyerek programı sonlandıracağız. Her yere gitmek istiyoruz ama vakit yok. Bu işler özveri gerektiriyor. Ailemizden, işimizden, çocuklarımızdan ayrıyız, onları da sürdürmemiz gerekiyor. 3 hafta gibi bir süre kaldı." 

AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİNİ BİTİRECEĞİM

Rahat bir seçim süreci geçirdiğini söyleyerek demokratik ve uygar bir seçim olacağını inancını dile getiren Ozanoğlu, seçimi kazandıktan yapacaklarını şu sözlerle belirtti: "Seçimden sonra ilk işim ciddi bir temizlik yapmak olacak. İş yapmayan arkadaşlarla çalışmayı düşünmüyorum. İş yapmayan dedikodu üretir, dedikodu üreten iş yapanı engeller. Böylece sizin iş yapmanızı zorlaştırır. Yapacağınız iş yerine tali işlerle uğraşırsınız o zamanda sizin başarınız gölgelenir. İlk anlamda bu temizliği yapacağım. Sonra hakem sisteminde ciddi yenilik yapacağım. Liyakat esasını getireceğim. Şu anda merkez hakem kurulunun üyelerinin atadığı hakemlerle yarışmaları sürdürüyoruz ama özeleştiri yapacak olursak çok sağlıklı bir performans değerlendirmesi yaptığımızı düşünmüyorum. Sistemi daha objektif daha bilimsel kriterler getireceğim. Ahbap çavuş ilişkisini sonlandırarak layık olanın bilgisi donanımı olanın oturacağı bir sistem kuracağım. Zaten halk oyunu yarışmalarının ana sorunu da budur. Türkiye’de ilk defa lig sistemi uygulanacak. Diyelim ki Trabzon her girdiği yarışmada birinci oluyor. Bir müddet sonra artık trabzonun girdiği yarışmalara diğer iller girmek istemiyorlar. Çünkü o bir sınıf üstte yarışıyor diğer illere göre. Bir müddet sonra bunların tamamını toplayarak bir üst lig oluşturacağım. O zaman onlar kendi aralarınbda yarışa devam edecekler. Bir alt ligde de insanların kendilerini ifade etme daha rahat yarıpşmaya çıkabilme imkanı doğüacak. Biz federasyon olarak bizim asli görevimiz yarışma yapmak. İşin yarışma boyutu böyle. Onun dışında derleme araştırma çalışmaları, bilimsel kongreler, yurt içi ve yurt dışı festivalleri, gösteri topluluklarıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tarihi değerler olarak dünyanın en zengin ülkesiyiz. Benim halk oyunlarında da 46. yılım bitti. Bu birikimi bir kez daha bu alana kullanmak istiyorum. Genel kanı da beni buraya zorluyor." 


 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber