Başkan Kaya’dan Büyükşehir Belediyesi yetki alanı tepkisi: “Uzun sokak bile bizim değil”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen programda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Başkan Kaya’dan Büyükşehir Belediyesi yetki alanı tepkisi: “Uzun sokak bile bizim değil”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen programda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Kaya, şehir merkezindeki birçok alanın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasının ciddi sorunlara yol açtığını söyledi. Kaya, yetki karmaşasının hem belediyeyi hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını belirtti.

“Merkezde Bir Metrekare Alanımız Yok”

Ortahisar’ın şehrin merkezi olmasına rağmen belediyeye ait alan bulunmadığını ifade eden Kaya, şu sözleri dile getirdi:

"Ortahisar şehrin merkezi değil mi? Şehrin merkezinde, meydanda 1 metre kare yerimiz yok. Uzun Sokakta, Maraş Caddesinde, Meydan civarında Ortahisar Belediyesi'ne ait 1 metre karelik 1 alan yok.

Sadece Bozkurtlar Simit'in olduğu yerin aşağısı bizim. Onun dışında görmüş olduğunu bütün alanlar Büyükşehir'e bağlı. Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Bir tabela alanımız yok bizim. Yomra'dan başlayıp Akyazı'ya kadar sahilden 1 metre yerimiz yok. Belediyenin önünden geçen cadde bile Büyükşehir sorumluluğunda. Bütün yollar, ana arterler, her taraf Büyükşehir'e bağlanmış."

Yetki Dağılımına Dikkat Çekti

Kaya, bu durumun önceki dönemde de gündeme geldiğini belirterek, "Biz Ortahisar Belediye Başkanıyız. Ahmet Başkan'da benden önce bu duruma itiraz etmiş. Çözülmesi gereken önemli bir sorun denmiş." ifadelerini kullandı.

Yetki sınırlarına ilişkin gelen bilgileri de paylaşan Kaya, "Gelen bilgi şu yönde 14.5 metreden geniş caddeler Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. 14.5 metreden dar sokak ve caddeler ise İlçe Belediyesinindir. Bizde şimdi Uzunsokak kaç metre genişliğinde? 7 metre-8 metre. Neden Büyükşehir'e bağlı." dedi.

“2014’te Her Yer Büyükşehir’e Bağlandı”

2014 yılında Trabzon’un büyükşehir olmasının ardından tüm yetkilerin Büyükşehir’e bağlandığını savunan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"2014 yılında bu kent Büyükşehir yapıldığında hakim irade demiş ki bütün hepsini kendimize bağlayalım. Muhalefet olur da ilçe belediyesini alırsa ona hiçbir şey kalmasın diye bütün her yeri kendilerini bağlamışlar."

baskan-kayadan-buyuksehir-yetki-alani-tepkisi-uzunsokak-bile-bizim-degil

Vatandaş Mağdur Oluyor

Yetki karmaşasının vatandaşı da etkilediğini belirten Kaya, şunları söyledi:

"Vatandaş da bilmiyor. Uzunsokakta yürürken ayağım takıldı az kalsın düşüyordum. Vatandaşlar da aynı durumu yaşayabiliyor. Vatandaş arıyor 'Az kalsın başımı yarıyordum. Neden yapmıyorsunuz burayı?' diyor. Ben dokunamam ki. Burası Büyükşehirin. Bu konuda tabi büyük bir sıkıntı var. Çözülmesi lazım."

Komisyon Kuruldu, Sonuç Alınamadı

Sorunun çözümü için girişimde bulunduklarını ifade eden Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile görüştüklerini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Ahmet Bey ile de konuştuk. Siz birini görevlendirin, bizler de bir kişi görevlendirerek bir komisyon oluşturalım. Makul bir şekilde anlaşalım. Fakat sanıyorum ki 9 ay oldu. Mustafa Yaylalı ve Cüneyit Bey süreci yönetiyor. Cüneyit Bey'e birkaç defa 'Ne oldu?' dedim. 'Bir adım yol alamadık.' dedi. Maalesef çözülmesi gereken önemli bir sıkıntı."

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum