Başkan Kaya gençlere milli mücadeleyi anlattı! "Unutulmamalı"

Ortahisar Belediyesi tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bir resim sergisi düzenlendi.

Başkan Kaya gençlere milli mücadeleyi anlattı! "Unutulmamalı"

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen serginin açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bunu asla unutmadan, umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmadan sonuna kadar bu mücadelenin birer parçası olmak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var.” dedi.

Başkan Kaya gençlere milli mücadeleyi anlattı! "Unutulmamalı"

Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan serginin açılışına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye binasında açılan ‘Genç Sanatçılar Karma Resim Sergisi’nde sanatçılar; Aycan Selin Binici, Bora Gökçe, Burak Biryan, Edanur Melek, Elif İpek, Ezgi Genç, Ferhat Yaşar, Gülşen İnce, Hacer Tuana Bilgin, Hüsna Sebetci, Nurbanu Kalyoncu, Nisa Ferah tarafından hazırlanan resimler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Başkan Kaya gençlere milli mücadeleyi anlattı! "Unutulmamalı"

“BUNDAN 105 YIL ÖNCE MİLLİ MÜCADELEYİ BAŞLATTILAR”
Serginin açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Sizlerin de bildiği gibi, iki gün sonra 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayacağız. Bundan 105 yıl önce Karadeniz’imizin hırçın dalgalarında bir gemi, içinde milli mücadeleye inanmış kahramanlarla birlikte yol alıyordu. O kahramanlar, 17 Mayıs 1919’da İnebolu önlerinde fırtınadan harap ve bitap düşmüş bir şekilde, kurtuluşa, mücadeleye, kazanmaya inanan bir ruhla, bizlere bu toprakları, vatan yapma mücadelesi için yollardaydılar. Bu gemide Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ve ona yol arkadaşlığı eden arkadaşları, 19 Mayıs sabahı Samsun'a çıktılar. Ve Samsun'a çıktıkları 19 Mayıs sabahı itibariyle, milli mücadelemizi başlattılar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”
Türk toplumu ve gençliğinin vatan toprakları için verilen mücadelenin bilincinde olması gerektiğini kaydeden Başkan Kaya, “Onların o mücadelesi, o gayreti, o inancı, o özverisi ve kararlılığı bugün bu topraklara bizlere vatan yaptı arkadaşlar. ‘Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır’, sözlerini hiç unutmamamız lazım. Bu topraklar kolay vatan olmadı. Bu toprakları bizlere vatan yapan insanlar nasıl bir mücadele sürecinin içinden geçtiler, nelere göğüs gerdiler, bizler için hangi fedakarlıkları yaptılar, bunu asla unutmadan, umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmadan sonuna kadar hep birlikte bu mücadelenin birer parçası olmak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var.” dedi.

Başkan Kaya gençlere milli mücadeleyi anlattı! "Unutulmamalı"

“BU ÜLKENİN GÜZEL YARINLARINI, SİZ GENÇLER İNŞA EDECEKSİNİZ”
Konuşmasının sonunda gençlere hitap eden Başkan Kaya, şu ifadelere yer verdi:
“Mustafa Kemal Atatürk'ün yol arkadaşı, sevgili gençler. Bu ülkenin güzel yarınlarını sizler inşa edeceksiniz. Bu sorumluluk hepimizin olduğu kadar öncelikle sizlerin sorumluluğu. Herkes, bulunduğu alanda görevini iyi yaparak bu sorumluluğa katkısını verecek. Sizler bugün burada bir sergi oluşturdunuz. Birer sanatçı sorumluluğuyla görevinizi iyi yapmanın gayreti içindesiniz. Birazdan hep birlikte sergimizi gezeceğiz. İnanıyorum ki birbirinden güzel eserler hazırladınız. Her birinizin emeğine, yüreğine sağlık. Sizlere aydınlık, güzel bir gelecek diliyorum. Ve bu güzel geleceği inşa yolunda vereceğiniz mücadelede başarılar diliyorum. Hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından resimleri sergilenen öğrencilere teşekkür belgeleri verildi. Başkan Kaya, açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra misafirlerle birlikte sergiyi gezerek resimler hakkında bilgi aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler