Başkan Genç’ten Ankara’da Trabzon'un 2 önemli ulaşım projesi için kritik temas
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ankara’da gerçekleştirdiği resmi temaslar kapsamında, Trabzon tramvay hattı 1. etap yapım süreci ve yeni havalimanı projesiyle ilgili önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.
Tramvay ve yeni havalimanı projeleri masaya yatırıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan ve bugünlerde sözleşmesinin imzalanması beklenen Trabzon tramvay hattı 1. etap yapım işi öncesinde Başkan Genç, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile bir araya geldi.
Görüşmede, tramvay hattı projesinin yapım sürecine ilişkin detaylar ele alınırken, yeni havalimanı projesindeki son durum da değerlendirildi.
Başkan Genç'ten açıklama
Başkan Genç, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Şehir içi raylı ulaşım projemizde bütün ihale aşamaları tamamlandı. Çok kısa bir süre sonra 'bismillah' diyerek ilk kazmayı vuracağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın şehrimize kazandıracağı yeni havalimanı projesini de yakından takip ediyoruz. Altyapı Yatırımları Genel Müdürümüz Sayın Yalçın Eyigün Bey ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik ve projelerdeki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Kendisine, ekibine ve şehrimizin evladı kıymetli Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.
Heyet halinde katılım sağlandı
Başkan Ahmet Metin Genç’e ziyarette Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Özgür Aşık da eşlik etti.
Kaynak:


