Başkan Genç: “Trabzon halkının beklentisi olan hafif raylı sistem projesini hayata geçireceğiz”

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, hafif raylı sistem projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç: “Trabzon halkının beklentisi olan hafif  raylı sistem projesini hayata geçireceğiz”

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, yeni dönemde hafif raylı sistemin Trabzon’a kazandırılmasının öncelikli projeleri arasında yer aldığını söyledi.

Trabzon’da ulaşım sorununun köklü olarak çözülmesi için mutlak suretle hafif raylı sistemin şehre kazandırılması gerektiğine dikkati çeken Başkan Genç, “Neredeyse cumhuriyetle yaşıt bir hedef olan Trabzon’da raylı sistemin hayata geçirilmesi projesini yeni dönemde hayata geçirmek istiyoruz. Şehir içi hafif raylı sistem projesi öncelikli projelerimiz arasında yer alacak. Trabzon’un yüzyıllık hayali olan raylı sistem projesini hayata geçireceğiz.” dedi.

Başkan Genç: “Trabzon halkının beklentisi olan hafif  raylı sistem projesini hayata geçireceğiz”

“VATANDAŞLARIMIZA KONFORLU ULAŞIM İMKÂNI SUNACAĞIZ”
Akçaabat-Ortahisar-Yomra arası hattın fizibilite, ön proje çalışmalarının tamamlandığını ve uygulama projesi aşamasına geçildiğini belirten Başkan Genç, “2024 yılı sonuna kadar uygulama projeleri tamamlanarak devamında Akyazı – Meydan –Havalimanı arası 14,2 km’lik ilk kısmının yapımına başlayacağız. Böylece vatandaşlarımıza güvenli ve konforlu seyahat imkânı sağlayacağız hem de kent içi ulaşıma katacağı değer yanında yerleşimin sağlıklı yayılmasına yardımcı olarak kentsel altyapı hizmetlerinin de daha sağlıklı sunulmasını sağlamış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç: “Trabzon halkının beklentisi olan hafif  raylı sistem projesini hayata geçireceğiz”

“TOPLAM UZUNLUĞU 30,8 KM OLACAK”
Projenin üç etapta hayata geçirileceğini ifade eden Başkan Genç, “Akyazı Stadyumu-Havalimanı tramvay hattı 14,2 km 26 istasyon, yeni otogar tramvay hattı 12,2 km ve 25 istasyon, Akçaabat-Yomra tramvay hattı ise toplamda 30,8 km ve 54 istasyon olacak. Böylece şehir içi ulaşımda trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde ciddi bir rahatlama sağlamış olacağız. Diğer yandan da Trabzon’u modern, pratik ve çevreye duyarlı ulaşım sistemiyle buluşturmuş olacağız. Ulaşım araçları kaynaklı fosil yakıt tüketimini de önemli oranda azaltmış olacağız.” diye konuştu.

Başkan Genç: “Trabzon halkının beklentisi olan hafif  raylı sistem projesini hayata geçireceğiz”

“RAYLI SİSTEMİ HAYATA GEÇİRMEK ARTIK BİR GEREKLİLİK”
Raylı ulaşım sisteminde Trabzon’un çok geç kaldığını, birçok büyükşehir belediyesinde raylı sistem ulaşımının sağlandığını kaydeden Başkan Genç, “Trabzon Büyükşehir olduktan sonra raylı sistemi hayata geçirmek artık bir gereklilik haline geldi. Birçok büyükşehrimizde şehir içi ulaşımda raylı sistem var. Bizim de bunu öncelikli olarak yapmamız gerekiyor. Şehrimizin nüfusu her geçen yıl artıyor. Buna bağlı olarak araç yoğunluğu, dolayısıyla trafik ve bundan kaynaklanan hava kirliliği de artıyor. Bu sorunları ortadan kaldırmak için; artık şehrimizi modern ulaşım teknikleriyle buluşturmamız lazım. İnşallah göreve geldiğimiz 31 Mart’tan sonra bu konuda adım atarak vatandaşlarımızı konforlu ulaşımla buluşturacağız.” açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber