Başkan Genç'ten Kudüs yürüyüşü çağrısı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i  bütün vatandaşları 16 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek olan 'Kudüs Yürüyüşü'ne katılmaya davet etti. Yürüyüşe katılacak STK temsilcileri Başkan Genç'i makamında ziyaret etti.

Başkan Genç'ten Kudüs yürüyüşü çağrısı
Kudüs Platformu temsilcileriyle istişarelerde bulunan Başkan Genç, "Dünya da gitgide artan İslamofobinin ne yazık ki, Haçlı Seferleri'ne dönüşmeye başladığını görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri şu anda bu haçlı seferlerinin hamiliğini yapmaktadır. Kudüs İsrail'in başkenti ilan değil düşünülmek hayal bile edilemez. Burası üç semavi din için kutsal bir mekandır. Bu nedenle buraya herkesin sahip çıkması gereklidir. İsrail devleti açıkça Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal ederek ABD'nin desteğiyle Kudüs'ün tamamını İsrail'in başkenti olarak ilan etmiştir. Bu tek yanlı karar yalnızca Kudüs'ün asırlardır sahibi konumundaki Filistinlileri değil, bütün Müslüman dünyasını derinden üzmüş ve yaralamıştır. Hz. Peygamberin Miraç'a çıktığı Mescidi Aksa'nın işgaline bir Müslüman olarak asla razı gelmeyeceğiz." dedi.

"HER KOŞULDA FİLİSTİN'İ DESTEKLEYECEĞİZ"

Türkiye'nin her koşulda Filistinlileri desteklemeye devam edeceğini belirten Başkan Genç, bütün Müslümanları bu haksız karara karşı direnmeye çağırarak, “Mukaddes şehrimiz Kudüs’ü, mukaddes mabedimiz Mescid-i Aksa’yı, İslam diyarı Gazze’yi, her türlü işgal ve tecavüzden kurtarmak için, bütün İslam ve insanlık adına, bütün gücümüzle çalışacağız. Müslüman dünyasının  bütün saldırılara karşı dimdik ayakta kalan  tek lideri  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde dünyadaki bütün İslâm devletleri Kudüs'ün İsrail ve ABD tarafından gaspına sessiz kalmayacaktır. Bu doğrultuda bu haksız karara karşı mücadelemiz sonsuza dek sürecektir." diye konuştu.

Başkan Genç, son olarak bütün vatandaşları 16 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan Kudüs Yürüyüşüne katılmaya davet etti. Yürüyüş Eski TEDAŞ binası önünden (Cumhuriyet caddesi) önünden saat 13.00'te başlayacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber