Başkan Genç: "Sanayi Siteleri taşınırsa trafik sorunu çözülür"

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Madeni İşler ve Makine Sanatkârlar Odası ile Fatih Sanayi Sitesi’nde ziyaretlerde bulundu.

Başkan Genç: "Sanayi Siteleri taşınırsa trafik sorunu çözülür"

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Madeni İşler ve Makine Sanatkârlar Odası ile Fatih Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek Oda Başkanı Mustafa Pehlivan ve esnafla görüştü.

”EN İYİSİNİ YAKALAMAMIZ LAZIM”
Değirmendere Vadisi’nde yer alan Bağkur Sanayi Sitesi, Büyük Sanayi Sitesi ve Fatih Sanayi Sitesi’nin taşınmasıyla ilgili Murat Zorluoğlu döneminde başlayan çalışmaları sürdüreceğini belirterek, “Murat Başkanımızla başlayan sanayi sitelerinin nakli çalışmasını sürdüreceğim. O konuda bir gayreti ortaya koymamız lazım. En iyisini, en idealini yakalamamız lazım. Esnafımız burada zor şartlarda çalışıyor o nedenle bir kaliteyi, standardı yakalamamız lazım. Biz Ortahisar olarak güzel bir şekilde çalıştık, şimdi inşallah Büyükşehir olarak aynı anlayışla devam edeceğiz. Sizin taleplerinizi biliyorum onları çözmek için gayret edeceğim. Şu anda burada bir araç kaosu var. Bir yandan araçlar, müşteri, işyerlerinin araçları burayı kaos haline getiriyor. Büyük Sanayi de öyle.” dedi.

Başkan Genç: "Sanayi Siteleri taşınırsa trafik sorunu çözülür"

“YENİ NESİL BURADA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR”
Madeni İşler ve Makine Sanatkârlar Odası Başkanı Mutafa Pehlivan ise, sanayi sitelerinin fiziki yetersizlikleri üzerinde durarak, biran önce taşınması gerektiğine vurgu yaptı. Hiçbir esnafın bulundukları şehirde yerlerinden taşınmak istemediğini ama kendilerinin taşınmak istediğini dile getiren Pehlivan, “Esnaf, bizim talebimiz şehrimiz için yoksa biz kendimiz için bir talepte bulunmuyoruz. Gelecek olan nesiller için. Şehrimiz küresel ısınmadan dolayı Akdeniz turizmine alternatiftir. Çakırgöl, Meryem Ana çok önemli. Bu sanayi sitelerinin biran önce taşınması lazım. Biz de yorulduk, sizi de yorduk. Hiçbir ilde esnaf bizi buradan taşıyın talebinde bulunmaz, burada bulunuyor. Yeni nesil böyle çarpık şeyin içinde kendini adapte edemiyor, burada çalışmak istemiyor.” ifadelerini kullandı.

“SANAYİ SİTELERİ TAŞINIRSA TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLÜR”
Başkan Genç’in sanayi sitelerinde kaç esnafın faaliyet yürüttüğünü sorması üzerine Pehlivan şu bilgileri aktardı: “Fatih Sanayiinde 220 esnafımız var, 180 civarında Bağkur’da var, 500’e yakın esnafımız Büyük Sanayii sitesinde var, burada 200’e yakın var. Bizim odamıza kayıtlı esnaf sayımız 1350 ama Ticaret Odası’na kayıtlı olanlar da var. Bu havzada yaklaşık 3200 işletme var. Yani Değirmendere Sanayi Sitelerini kaldırdığınız zaman Trabzon’un trafik sorunu çözülüyor, bir sıkıntı kalmayacak burada. Sizin de önünüzü açacak bir proje…”

“BİRKAÇ SENE SONRA USTA KALMAYACAK”
Sanayi sitelerinin taşınmasını öncelikli iş olarak ele alacağını kaydeden Başkan Genç, “Ben öncelikle üç konuda çalışacağım. Onlardan bir tanesi de bu… Burada bu şartlarda çalışmak çok zor, gayri sıhhi bir ortam var, hem mekân dar. Ustalarımız birkaç sene sonra usta kalmayacak diyor. Özellikle de birkaç yıl önceki ziyaretimde gördüm, hep çıraklar Afganlıydı. Irak ve Suriyeli vardı.” dedi.

Başkan Genç: "Sanayi Siteleri taşınırsa trafik sorunu çözülür"

“1000 ÇIRAKLIK ÖĞRENCİSİ ÇALIŞIYOR”
Sanayi sitelerinde çalışanların bir kısmı yabancı uyruklu vatandaşlar oluşturduğunu ifade eden Pehlivan şöyle konuştu: “Şu anda sanayi sitelerinin 1700 çalışanının içinde Afganlı ve Suriyeli çalışanlar var. Çıraklık eğitimiyle ilgili yönetmelik değişti. 2018’de 60 öğrencimiz vardı, şu anda 1000 öğrencimiz var. Çıraklık Meslek Okulu’nun yolu sorun. Bu yolun biran önce halledilmesi lazım. Bu işletmelerin devamı için okul çok önemli.”

“DURAK YERİ SIKINTISI VAR”
Belediye otobüslerinin otogara sefer düzenlememesinin çıraklık öğrencileri için mağduriyet oluşturduğunu ifade eden Pehlivan, “Otogara gelen belediye otobüsü yok. Çıraklık öğrencileri için zor oluyor. Otogara bir otobüs konulmamış. Durak yeri sıkıntısı var. Bağkur ve İpekyolu sanayi sitelerinde aydınlatmayla ilgili taleplerimiz olmuştu. İpekyolu Aksa’nın projesine girdi, bura girmedi. Bağkur Sanayi sitemizde lokal olarak bazı işyerlerinin rögar sorunu var, yağmur yağdığı zaman su basıyor. Bu sorunların çözülmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Başkan Genç: "Sanayi Siteleri taşınırsa trafik sorunu çözülür"

Başkan Genç ise, sanayi sitelerinden kendilerine gelen her türlü sorunu çözmek için gayret ettiklerini, bundan sonra da ifade edilen meselelere ivedilikle çözüm üreteceklerini belirterek, kendilerine verdikleri desteklerden dolayı esnafa teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber