Başkan Genç öğrencilerle buluştu! "Doğalgaz ve su faturalarına destek olacağız"

Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, KTÜ ve Trabzon Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.

Başkan Genç öğrencilerle buluştu! "Doğalgaz ve su faturalarına destek olacağız"

Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, “Genç Olsun” programının 2.sinde Trabzon’daki üniversite öğrencilerine unutulmaz bir gece yaşattı. “Genç Olsun Ramazan Özel” programı Karadeniz Teknik Üniversitesi kampüsünde yüzlerce üniversite öğrencisinin katıldığı iftar programı ile başladı.

KTÜ’DE MUHTEŞEM GECE

İftar sonrası Atatürk Kültür Merkezi’nde Ahmet Metin Genç ile Trabzon hakkında, gençlerin talepleri ve ihtiyaçları üzerine bir söyleşi gerçekleşti. Öğrencilerden gelen bütün talepleri dikkatle dinleyen Genç, yeni dönemde bu taleplerle bağdaşan projeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Söyleşinin ardından hem Karadeniz Teknik Üniversitesi hem de Trabzon Üniversitesi öğrencileri arasında gerçekleşen bilgi yarışması ve ödül töreni ile eğlenceli anlar yaşandı. Gecenin finalinde sahne alan sanatçıların şarkıları ile yüzlerce öğrenci coşkuyla eğlenerek stres attı.

Başkan Genç öğrencilerle buluştu! "Doğalgaz ve su faturalarına destek olacağız"

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Programın söyleşi kısmında öğrencilerden Başkan Genç’e teşekkür geldi. Sosyal sorumluluk projeleri dahil, üniversite kulüplerinin etkinliklerine ve projelerine destek olan Genç için uluslararası ilişkiler kulübü öğrencileri şunları söyledi:

“Gelenekselleştirdiğimiz ancak geçen sene depremden dolayı yapamadığımız köy okulu yardım projemiz vardı. Bu sene sizlerin de desteği ile bunu hayata geçirebildik. Projemiz kapsamında Ağrı’da bir ilkokulumuza giderek öğrencilerimizin eksiklerini tamamladık. Çocuklarla güzel vakitler geçirdik ve oyunlar oynadık. Bu projemizi hayata geçirmemizde bize yardımcı olan başta değerli başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz.”

Genç ise “Üniversite çağında sizlerin yurdumuzun diğer bölgelerindeki yavrularımızın, çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak adına yaptığınız bu sosyal sorumluluk projesi çok çok kıymetli. O nedenle iyi ki destek olmuşuz. Bu tür projelere nasip olursa yeni dönemde de Büyükşehir Belediyemizde aynı anlayışla destek olmaya devam edeceğim. Bu projeleri çok kıymetli buluyorum.” dedi.

Başkan Genç öğrencilerle buluştu! "Doğalgaz ve su faturalarına destek olacağız"

DOĞALGAZ VE SU FATURALARINA DESTEK OLACAĞIZ

“Genç Olsun” programının ilkinde ücretsiz çamaşırhane olmak üzere birçok talebin Ahmet Metin Genç’in proje lansman kitapçığında yer aldığının hatırlatılması üzerine Başkan Genç, öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Hepimiz üniversitelerde okuduk, üniversite eğitimi önemli ama üniversite eğitiminde özellikle öğrencilerimizin kendi bireysel ihtiyaçları konusunda yerel yönetimlerin destek olmasını çok çok kıymetli buluyorum. Allah nasip ederse göreve gelirsek evlerde kalan öğrencilerimize gerek doğal gaz ve gerekse de su konusunda desteklerimiz olacak. Ulaşımla ilgili olarak da ekstra bir desteğimiz olacak. Onu göreve gelince değerlendireceğiz. Öğrencilerimiz için ne yapsak azdır. Beşikdüzü ilçemizden Of ilçemize kadar yani şehrimizin en batısından en doğusuna kadar sahil bandında elektrikli otobüslerimizi devreye almak istiyoruz. Üniversite öğrencilerimizin özellikle sefer saatleri konusunda da talepleri vardı. Orada da gündeme geldi. Bu konuda da düzenleme yapacağız. Ancak şehrimiz adına olmazsa olmaz birinci başlayacağımız iş doğrudan ilk planda üniversitemize bağlanmasa da hafif raylı sistemdir. Bunu da inşallah şehrimize kazandıracağız.”

HER İLÇEMİZE KÜTÜPHANE YAPACAĞIZ

Programın soru cevap kısmında öğrencilerden yöneltilen ‘şehrimize büyük bir kütüphane yapmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Başkan Genç, “Trabzon kültür şehri ve eğitim şehri. Dolayısıyla kütüphane sayılarını artırmamız gerekiyor. Biz bu dönem Ortahisar Belediyesi olarak 4 tane kütüphane yapabildik ama bunlar küçük ölçekli ancak bir tanesi dijital kütüphanedir. Lansmanda ifade ettim hatta taahhüt ettim. Her ilçeye gençlerimiz için bir kütüphane yapacağız. Hatta her ilçeye bir tane de çocuk kütüphanesi yapacağız. Çocuklarımızın da okumasını teşvik etmemiz lazım. Ancak sizin sorunuz biraz daha geniş ölçekli. Şu anda halk kütüphanemiz var ancak bu ihtiyacı karşılamıyor. Onu olduğu gibi revize edip yeni bir kütüphane de yapabiliriz.

Ancak şunu da söyleyeyim; 2 tane kültür sanat merkezi projemiz var. Hani diyoruz ya Trabzon kültür, sanat ve tarih şehri. O kültür sanat merkezimizin içerisinde kütüphane düşünebiliriz. O projemizin içeriği tam olarak netleşmedi ancak istiyorum ki bütün kültürel faaliyetlerin ve sanatsal disiplinlerin eş zamanlı olarak icra edilebileceği bir kültür sanat merkezimiz olsun. Trabzon bunu istiyor. Diğer kültür merkezlerimiz de butik tarzda olacak.” cevabını verdi.

Başkan Genç, ayrıca gelen sorular üzerine otobüs sefer saatlerinde düzenleme yapacaklarını, millet bahçesindeki buz pateninin tadilatların ardından tekrar faaliyete geçeceğini, nisanın son haftası Ganita’da konser planladıklarını, Forum’un altındaki sahili düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN GENÇ’İN DE ÖĞRENCİLERDEN İSTEKLERİ OLDU

Programın sonunda Başkan Genç’in de öğrencilerden istekleri oldu. Genç, şunları söyledi: “Önce üniversitelerimizi bitireceğiz. Kendi kariyerlerimiz için adımlar atacağız. Bakın ben 1 ay önce KTÜ’den mezun oldum arkadaşlar. 1994 yılında Dokuz Eylül Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. 1 ay önce de KTÜ’de Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansımı tamamladım. Bir büyüğünüz olarak söylüyorum; geç kalmışlığımızın pişmanlığı ile harekete geçmemizi lütfen yaşamayın. Yüksek lisansımızı, doktoramızı yapalım. Bir taraftan mesleğimizi icra ederken diğer taraftan da birden çok dil öğrenelim. Ben şu anda bir yöneticiyim. Ama hala orta derecede İngilizce ve Arapça biliyorum. Bunu kabul edemiyorum. Şu anda bilgi çağındayız. Bilgiye en hızlı erişenler inovasyon dediğimiz yeni bilgiyi de üretenler arkadaşlar. Yeni bilgi üretmek demek bilgiye hakim olmak demektir. Bilgiye hakim olmak demek şu anda dünyada gücün sahibi olmak demektir. O yüzden sizden rica ediyorum birden fazla dil için ders alın, kurs alın. Benim sizden talebim bu.

Mutlak suretle farklı medeniyetlerin sosyal hayatı ve siyasal hayatı öğrenin. Yarın nasip olursa hem şehirlerimizi hem de ülkemizi yönetenler sizlerin içerisinden çıkacak. Bakın Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 sene önce ‘İstikbal Göklerdedir’ dedi. Bir hedef koydu. 1 ay önce milli savaş uçağımız bizi gökyüzünden selamladı. Müthiş bir duygu. O yüzden tam bağımsız Türkiye yolculuğunda epeyce mesafeler kat edildi. Ancak ilelebet tam bağımsız Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecek. Daha güçlü bir Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecek. Sadece okuyup gitmeyeceğiz. Hem hayata hazırlanacağız. Hem de yönetme sorumluluğunu üzerine alacaksınız, toplumun önüne geçeceksiniz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber