Başkan Genç muhtarlarla buluştu

Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlarla 31. İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.

Başkan Genç muhtarlarla buluştu

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar muhtarlarıyla 31. İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi. İlk olarak Trabzon Muhtarlar Federasyonu’nu ziyaret eden Başkan Genç, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ün 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde Ankara’da olmasından dolayı bir kez daha Bekir Aktürk ile bütün muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti. Başkan Genç, daha sonra muhtarlarla birlikte toplantı mekânına geçti.

“MUHTARLAR FEDAKÂRLIK YAPIYOR”
Toplantıda muhtarlara hitap eden Başkan Genç, göreve geldiği andan itibaren muhtarları mesai arkadaşı olarak gördüğünün altını çizerek, “19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla başkanımızın Ankara’da olmasından dolayı ziyaretimizi yeni gerçekleştirdik. Muhtarlık çok önemli bir hizmet kurumudur. Her sorunun doğal ve ilk muhatabı sizlersiniz. Bir işe merhem olmanın manevi hazzını da siz yaşıyorsunuz. Bu iş tek kileme ile özetlenir o da fedakârlıktır. Ailenizden, işinizden, eşinizden, dostunuzdan fedakârlık yaparak milletimize hizmet ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da muhtarlara çok değer veriyor. Biz de yerelde o anlayışla çalışma yapıyoruz. Sizleri mesai arkadaşımız olarak görüyorum. Samimiyetimizden asla kuşkunuz olmasın. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Trabzonlu, Ortahisarlı ve bizim muhtarımız. Bundan daha büyük gurur olabilir mi? Sizlerle güzel çalışmalara imza attık. Hukukumuz, sıkı bağlarımız oluştu. Ben bu Federasyonun dışında kurulan başka dernekleri tanımıyorum. Hepinize de iştirak ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok güzel çalışmalara imza atacağız.” dedi.

Başkan Genç muhtarlarla buluştu “BİRLİKTELİĞİMİZİN DEVAM ETMESİ LAZIM”
Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ, Başkan Genç’in muhtarlara her zaman yardımcı olduğunu ifade ederek, “Burada 31. defa toplanıyoruz ve 10.yılı tamamlıyoruz. Bu şansı bize sunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e huzurlarınızda şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizin devam etmesinde bize çok yardımcı olmuştur. 10. yılımızı tamamlıyoruz, önümüzde bir seçim var. Bu seçimde görevi bırakacak arkadaşlar olacak ve yeni görev alacak arkadaşlar olacak. Ben şimdiden herkese hayırlı seçimler diliyorum.” dedi.

“AHMET METİN GENÇ’İ ÖRNEK ALIN”
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, yeni muhtar yasasının hazırlandığını ve muhtarların istediği birçok hususun yasa içinde yer aldığını dile getirdi. Muhtarlar Konfederasyonu’nun bugüne kadar çok güzel çalışmalar yaptığını kaydeden Aktürk, “Sözlerimin başında İsrail’in zulmünü kınıyorum. 2014 yılında Ortahisar ilçesi olarak çıktığımız bu yolda belediye başkanlığını yapan başkanımız bizlerle kol kola ve gönül gönüle çalışma yaptı. Hepimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun. Bugünlere kolay gelinmedi. Yollar yüründü, ricalar yapıldı. Biz Türkiye’yi dolaştık, dolaşırken de muhtar camiası için bir şeyler istedik. Bunu kendimiz için istemedik. Muhtarlar camiası için istedik. Geçmişi karanlık olanlar, geçmişi entrika olanlar bizim gideceğimiz aydınlık yolları hayal bile edemezler. 19 Ekim sıradan bir gün değildir. 2016 yılından itibaren bizim çabamız sayesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla kutlamaya başladık. Ücretler, silah ruhsatları dahil Cumhurbaşkanımız bize imkânlar sağladı.

Konfederasyon ne işe yarıyor diyenler, bunları görsünler. Bunları bizler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yeni muhtar yasası istedik. Bu yasa hazırlandı, depremden dolayı meclise gelemedi ama şimdi meclis açıldığında meclise gelecek. İsteğimiz her şey bu yasada var. Arkadaşlar, hizmet sosyal medyada iki kişiyle fotoğraf çekerek olmuyor, hizmet sahada oluyor. Bunun da bir örneği Ahmet Başkanımız ve kaymakamımızdır. İnşallah, Trabzon bunu örnek alır ve Trabzon’a çatı model olarak oturtur.” şeklinde konuştu.

“MUHTARLIK GÖNÜL İŞİDİR”
Muhtarların mahallelerin namus bekçileri olduğuna dikkati çeken Aktürk, şöyle konuştu: “Bizim kimseye bugüne kadar yalakalık ve yağ çekme gibi bir ihtiyacımız ve karakterimiz yok. Bunu arayanlar aynaya bakacaklar ve onu görecekler. Çok aktif bir sosyal medya hesabından Bekir Aktürk 2019 yılında kime imza topladın, yine büyükşehir için toplayacak mısın diye soruluyor? Oradan sormalarına gerek yok, bana sorsalar açıkça söylerim. Evet, o zaman topladım, 78 imza topladım ama bugün 1078 daha toplamaya hazırım. Ahmet Metin Genç, için bunu toplamaya hazırım. Niye? Çünkü bu zamana kadar hizmet etti, muhtarla kol kola girdi. Arkadaşlar ben siyaset yapmıyorum. Kimse bana bugüne kadar yanlış bir çizgi çizemedi, bundan sonra da çizemeyecek. Şunu söyleyeyim, bir kürek asfalta, bir kürek betona kimse karakterini satmasın. Arkadaşını satmasın. Çünkü arkadaşını satan yarın da vatanını satar. Muhtarlık kutsal bir camiadır. 7/24 saat, zaman mefhumu olmayan bir müessesedir. Muhtar, mahallenin annesi, ablası, babasıdır. Biz muhtarlar mahallelerin namus bekçileriyiz. Bu kadar önemliyiz. Bu kadar aldığımız ödenekte de kul hakkı vardır. Bunu hiçbirimiz unutmayalım. Eğer görevimizi ifa ederken taraflı davranırsak bendendir, değildir diye ayrım yaparsak almış olduğumuz ödenek bize haramdır. Muhtarlık gönül işidir, sevda işidir.”

“KONFEDERASYON BAŞKANLIĞI ŞEHRİMİZ İÇİN KAZANÇTIR”
Aktürk, konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Önümüzdeki seçimin hepimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Arkadaşlar sürüden ayrılanı kurt kapar, bölünürsek yok oluruz. Bunu da böyle bilin. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nda sizleri temsil ediyorum, kendimi değil. Bu bayrak Trabzon’dan gittiği zaman muhtar camiası ne kaybedecek ne kazanacak? Dürüst olan insanlar bunun hesabını ve muhasebesini yapsın. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi akıllı siyasetçi muhtarın koluna girip sahaya inendir. Ahmet Başkanımız da kolumuza girdi, sahaya indi bugünlere geldi. O zaman eleştirenler de baksın Ahmet Metin Genç ne yaptı, onlar da onu yapsın.”

Başkan Genç muhtarlarla buluştu “ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPIYORSUNUZ”
Otahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ise, birlik ve beraberlik içinde yürütülen çalışmaların başarıyı getirdiğine vurgu yaparak, “Ben de sözlerimin başında Filistin’de yaşanan acı dolu günlerin son bulmasını istiyorum. Huzur dolu günlerin Ortadoğu’ya gelmesini temenni ediyorum. Birlik ve beraberlik her zaman çok önemlidir. Eğer birlik ve beraberlik içinde olmazsak sorun olur. Devlet idarecileri hep birlik ve beraberlikten bahseder. Filistin’de yaşananlar, o birlik ve beraberlikte yaşanan sıkıntılardan kaynaklanıyor. Birlik ve beraberlik içinde olursak aşamayacağımız sorun yok. Ufak tefek işler için birbirimizi kırmamamız, üzmememiz lazım. Sonuçları bazen çok acı olabiliyor. Vatandaşımıza hizmet için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çok güzel hizmetler yapıyorsunuz. Üç senedir burada görev yapıyorum. Gezmediğim, gitmediğim mahalle kalmadı. Çok güzel çalışmalarda bulunuyorsunuz. Bundan sonra da elimizden ne geliyorsa bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Yaptığımız hizmetlerle çok şey değişti, değişecek, çok şey güzelleşecek. Gerek belediyemize gerek sizlere hizmetleriniz için çok teşekkür ediyorum. Elbirliğiyle inşallah güzel şeylere, başarılı işlere imza atacağız. Ben hepinize güveniyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum, muhtarlar gününüzü tekrar kutluyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber