Başkan Genç, Konya'da katıldığı toplantıda Trabzon adına yapılan kritik başvuru için destek istedi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, misafir olarak katıldığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Belediye Başkanlarına seslendi.
Başkan Genç, Konya'da katıldığı toplantıda Trabzon adına yapılan kritik başvuru için destek istedi!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı Konya'da gerçekleştirildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa,  başka bir program için şehirde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç misafir olarak katıldı.

Başkan Genç, Trabzon'un 2027 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olabilmesi için başvuruda bulunduklarını ve Trabzon'un Başkent olabilmesi için Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nde bulunan diğer üyelerden destek beklediğini ifade etti.

ahmet-metin-genc
 

KÜLTÜR BAŞKENTİ BAŞVURUMUZ VAR

Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, KKTC, Filistin, Ürdün, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kazakistan, Moğolistan, Tataristan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Lübnan'dan çok sayıda belediyenin üye olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin önemine vurgu yapan Başkan Genç, “Bu birliğin üyesi olmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Trabzon'un 2027 yılında  Türk Dünyası Kültür Başkenti olması için başvurumuzu yaptık. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Toplantımız hayırlara vesile olsun. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

ahmet-metin-genc

GAZZE İÇİN GAYRET İÇERİSİNDEYİZ

Başkan Genç, İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımını da bir kez daha kınayarak, “Gazze’deki soykırımı sadece kınamak, insanlık adına utanç verici tabloyu izlemek ve protesto etmekten daha ileri gidebilmeliyiz. Oraya el uzatabilmek ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak etkin bir şekilde desteğimizi sürdürebilmek için yoğun gayret içerisindeyiz” diye konuştu.

Kaynak:Trabzon Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir