Başkan Genç basınla buluştu

Ortahisar Belediye Başkanı Genç açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç basınla buluştu

Haber61 Haber Servisi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bugün düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Genç tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

İşte Genç’in açıklamalarından notlar;

Bugün sizlere birlikte Ortahisar Belediyesi olarak, yapabildiğimiz çalışmaların ve yapmakta olduğumuz ve devam eden projeleri şehrimizle paylaşmak için bir toplantı tertip ettik.

Pelitli bölgesinde 132 metrekare bölgede 47 işyeri 689 konut ve 2 camiyi vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz bir yer.

Belirli bölgesinde karayollarımızdan devraldığımız bir bölgeyi yaşam alanı olarak teşekkül ettirdik. Sonra 3 dönüm alanlı ekleyerek Ekopark’ı oluşturduk. Bu parkımızın projesi ödül aldı ekolojik açıdan. 

Trabzonumuz bir tarih şehrinde bir tarih müzesi olmamasının eksikliğini hissettik saray atik sokakta bir tarih müzesi oluşturduk. Bu şehrin çocuklarının bu şehrin tarihini edinme imkânına sahip oluyorlar.

Ortahisar belediyemizin bir binası yoktu. Belediye hizmet binamızı hizmete aldık.  Bu alanımızda bir tarihi bir mekanımız vardı. Tarihe olan saygımızdan korunaklı yapıyor devralarak restorasyonunu yaptık. Pazarkapı’daki bu tarihi alanımızı restore ederek 4 milyon bir harcama ile bu restorasyonu gerçekleştirdik.  

Bize emanet olan küçük hayvan dostlarımız için bir klinik açtık. Bütün sokak kedilerinin hem burada hastalıklı olanların tedavisi hem de kısırlaştırılması, hem de acil durumlarda sokak köpeklerine hizmet verecek kliniğimizi devreye aldık. 

Her mahalleye en az bir park sloganı ile yola çıktı. Yeşil metrekaresini artırmanın önemine binaen 69 yeni park tahsis ettik. Bir çok parkımıza da meyve bahçeleri ektik. Amacımız bir metrekare de olsa yeşil alanı artırmak. 

18 yeni muhtarlık yaptık ve 20 mahalle muhtarlık binasını yeniledik.

Kemeraltı Mahallesi sokak sağlıklaştırması 1. Etabını tamamlamıştık. 2. Ve 3. Etap proje çalışmaları bakanlığımız yapıldı. Ödenekleri alındı. 2. ve 3. Etabı da tamamlamak için çalışmalarımız sürecek. 

Artık sıfır atığa göre bir yönetim anlayışı mevcut. Vatandaşlarımıza atık ayrıştırma kültürünü yerleştirmek ve sıfır atığa doğru gitmek için yer üstü ve yer altı konteynırlarımızı yerleştirdik. Atık getirme merkezleri de oluşturduk.  Bakanlığımız ile görüştük. Sabit bir atık getirme tesisimizi hayata geçireceğiz.

Başkan Genç basınla buluştu

Bir tane daha kadın konuk evimizi daha hizmete aldık. Bu da şehrimize hizmet veren bir ünitemiz. 

İlçemizde kadın danışma merkezi sosyal destek hattımız var. Belediyemiz bünyesinde faaliyete geçirmiş bulunuyorsunuz.

Belediyecilik sosyal sorumluluk isteyen bir iş. Şuanda 313 kişiye evde hizmet hizmeti veriyoruz. Ama ne kadar talep olursa o kadar hizmet verme kabiliyetine sahibiz

Engelsiz yaşam merkezini hayata geçirdik. Belediye binamız yapılırken yan tarafımızda şehit aileleri derneğine bir mekandı 1. Aşamadaki arzumuz, ondan sonra da şehrimize 17 engelli derneğimiz vardı. Şartları kötüydü. Onları bir araya toplayıp hizmete aldık. 18 Martta da şehit aileleri derneğini hizmete aldık.

Mehmet Akif Ersoy yüzme havuzu ve tenis kortlarını tenis kortlarının Gençlik Spor Bakanlığından teslim almıştık. Yüzme havuzunu ve tenis kortlarını modernize ederek daha kullanışlı hale getirdik. Önümüzdeki ay hizmete alacağız.  Çocuklarımızın ve kadınlarımızın yüzme ile tanıştırmak ve engelli yavrularımızın yüzme ihtiyacını gidermek için haftanın 2-3 günü bu kesime hizmet edeceğiz diğer günlerde de diğer vatandaşlarıma hizmet edecek.

Büyükşehir belediyemizin terminal binasını yenilemesi nedeniyle hem fen işleri hem de destek hizmetleri Akoluk yerleşkesine yerleşti ve faaliyete geçti. Şuanda büyük bir kompleks ünitesi olarak hizmete geçti.

Mustafa Kemal Atatürk şehrimizi 3 kez ziyaret etti. 15 Eylül 1924 yılında vatandaşlara hitap ettiği nutku Meydan parkı Atatürk alanında vatandaşlarımızın beğenisine sunuldu. Atatürk’ün Trabzon hakkında söylediklerini hem vatandaşların hizmetine hem de bilgisine sunduk. 
Sokak çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Altyapı tamamlandıkça üst yapı da çalışmalarımız devam ediyoruz. 

Devam eden projeler projeler var.

Tünel Akvaryum ile alakalı ciddi çalışma yapıyoruz. Fiziksel olarak tamamlandı test aşaması sürüyor.23 Nisam 2022 tarihinde hizmete açmayı planlıyoruz Güzel bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum bu şehrin çocuklarının dünyadaki deniz canlılar ile tanışması ve Trabzon’a gelen turistlerin kalma süresini artırmak için turizme kazandırmak için yaptığımız çalışma.

Çukurçayır doğa parkımız için çalışmalar sürüyor.

Boztepe seyir terası : Boztepe bizim çekim merkezimiz. Burada Kızlar manastırının restorasyonu tamamlandı. Kızlar manastırının kuzeyinde bir yürüyüş yolu ve içerisinde bir seyir terasının projesini tamamladık. Sit alanıydı, çevre bakanlığımızdan onay aldık. 15 gün önce ihalesini yaptık. Hem İçişleri Bakanımız hem Çevre Bakanımız da finans konusunda yardımcı olacaklarını belirttiler. Büyükşehir belediyesinin de çalışması var diğer tarafta. Boztepe’yi gerçek kimliği ile vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Mağmat bölgesi projesi özellikle doğu ülkelerindeki yatırımcıların dikkatini çekmişti. Ancak pandemi sürecinde aksadı burayı turizme kazandırmak istiyoruz. Yeniden sizlerin dikkatine sunuyoruz. Ancak bu alanda değerlendirme konusunda adımlar atıyoruz, derneklerin istekleri var ama geniş bir proje var. İnşallah ciddi bir yatırım bulup projemizi gerçekleştiririz.

En mutlu köy projesinin 28 şubat’ta ihalesini yaptık Engelli vatandaşlarımızın rehabilitasyon hem de üretimine katkı yapacak bir proje. Bakan Varank 8 milyon TL 2 milyon da belediye bütçesi ile 10 milyon bir bütçe ile çalışmalara başlıyoruz. İnşallah bu alanı engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Trabzon Bisiklet yolu projesi tamamlandı en kısa sürede hayata geçireceğiz.

Karayolları genel müdürlüğü kanuni bulvarının olduğu bölümde bize 9565 metrekarelik bir alan sağladılar. Çatak bölgemizde buraya park yapacağız. Burayı “sağlıkçılar parkı” olarak isimlendirerek burayı hizmete açmak istiyorum. 

Beşirli Sera Parkı da inşallah kısa sürede hizmete alacağız.

Başkan Genç basınla buluştu

Afet eğitim Parkımızı hizmete alacağız. Mobil hizmet ekibimizin olduğu bir parkı hizmete açacağız. İçişleri bakanımız Süleyman Soylu bütçesini ben karşılayacağım dediği bir projedir.

Pandemi sürecinde olağanüstü bir çalışma sarf ettik. Emeğini geçenlere teşekkürler. Bu belediyenin bütçesi vatandaşlarımızın verdikleriyle oluşuyorlar. Vatandaşlarımıza kira desteği, çay ocaklarına destek ve sanatçılarımıza destek verdik.

Trabzon’da basın önemli bir noktada. Bir basın müzesi oluşturuyoruz. 10 Ocak 2023 dünya gazeteciler gününde basın müzesini Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin de katılımıyla açmayı planlıyoruz. 

Trabzon tarihi örttüğümüz bir şehir. Yukarı Hisar bu tarihten biri. Trabzon Valiliği, Büyükşehir, Ortahisar Belediyesi, Kültür Müdürlüğü ile bir araya gelip toplantı yaptık. BU kadar tarih kokan bir şehirde arkeolojik bir kazı yapılmaması yanlıştı. Yukarı Hisar’da kazı çalışmalarını başlattık ve turizme kazandıracağız inşallah.

Altyapı çalışması vardı büyükşehir belediyesi tarafından. Vatandaşlarımıza temiz içme suyu kazandırmak için yapılan bir çalışmaydı.  Çalışmalar hızla devam ediyor. Altyapısı biten bölgelerde üstyapı çalışmaları devam ediyor. Bir belediyenin iki görevi vardır. Biti içme suyu ve temiz hava sağlamak. İli konuda biz kayıtsız kalamayız. Birden fazla parametreleri olan bir proje. Zor bir proje. Büyük bir koordinasyon ile yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda tamamlayacağız. 565 km lik bir çalışma 230 -240 km tamamlandı. Proje tamamlandığında yağışlarda attık bazı mahallelerde su baskını oluyordu daha olmayacak.

SORU CEVAP BÖLÜMÜ

MARAŞ CADDESİNİN KAPATILMASI

Maraş caddesi bizim prestij caddemiz, bizim şehrimize yakışmıyordu. 2007 yılında Uzun Sokak trafiğe kapatıldığında il başkanıydım. Belediye başkanı Volkan beyi arayıp ilk tebrik edendim. İnşallah Maraş Caddesi de kapatılır demiştim. 15 sene önce Uzun Sokak’ta araç trafiği var deseniz size gülerler şimdi yaya trafiği bile zor orda.  Bir defa insanımızın sağlığını da ilgilendirir. Yürümeyi de teşvik edelim. 
Maraş Caddesinin trafiği kapatılması öncelikli hedefimizdi katılımcı bir anlayış ile gerçekleştiriyoruz. Sadece sokak değil ama açık AVM olsun istiyoruz. Bizim belediye olarak yapacağımız en iyi şekilde erişime açmak, güzelleştirmek. İnşallah hayata geçtiğinde büyük bir mutluluk duyacağız.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI
Çalışan arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığını alması en büyük hakları. Bizim karmaşık bir durumumuz çıktı. Asgari ücrette bir artış oldu ondan sonra da bizim toplu iş sözleşmemiz oldu. Biz her hâlükârda asgari ücretteki farkı yansıtalım dedik yansıttık. Sözleşmeye göre yansıtmak zorunda değildik. 
Son olarak personelimizin sözleşmesindeki yasal enflasyon farkı neyse onu alacaktır. Toplu sözleşmedeki oranı işçimizin lehine olacak şekilde uygulayacağız. 
Ortahisar belediyesi kurulduğu andan itibaren bütün personeline asgari ücret üstü maaş vermiştir. Sendika ile sözleşmenin uygulanması konusunda mutabıkız.

ORTAHİSAR İLÇESİNİN ADI DEĞİŞECEK Mİ?
Ortahisar ismi ile karar konusunda şöyle bir algı var. Ortahisar adında bir mahallemiz olduğundan ilçe algısından sıkıntı oldu. Ortahisar isminde bir ilçe daha var Ürgüp’te. Meclis gündemimize de geldi ama yasal bir değişiklik de gerekiyor. TBMM boyutu var. Güzel bir isim Ortahisar. Başıma şöyle bir olay da geldi; Çukurçayır mahallemize gittim. Ortahisar belediye başkanımız diye tanıttılar. Bana dediki “ Bizim orada akrabalarımız oturuyor” Ama bahsettiğim konulardan dolayı sıkıntı var. Meclis kararımız yok böyle bir kararımız yok ama. Gündemimizde.

REŞADİYE BÜYÜK HATA
Reşadiye kavşağındaki viyadük için ucube denecekse ilk ben paylaştım. Meydan parkındaki viyadük de aynı şekilde. Boztepe’nin siluetini kapatıyor.  Reşadiye’den 15 tane araç geçiyor. Orada o viyadük yapılarak, çok büyük hata yapılmıştır. Ankara’da da bu konu gündeme geldi. Yıkalım denildi ama teknik alt yapısı var. Yıkabilirsek yıkan başkanlar olarak daha çok övgü aldık.
Boztepe viyadükleri ile alakalı peyzaj çalışması yapıyoruz. O viyadüklerin görüntüsünü peyzaj ile nasıl siluete uygun bir hale getiririz diye belediye olarak da çalışıyoruz. 
Meydandaki viyadüğü de söyledim bakan beye. O da yapılsa çok güzel bir iş yapılmış oldurdu.

TÜNEL AKVARYUM ÜCRETİ
Tünel Akvaryum giriş ücreti ile alakalı bir belirleme yapmadık. Bu projeyi ilimize katkı yapmak için gerçekleştirdik. Diğer illerdeki örneklerini inceledik. Şunu söyleyebilirim ki o illerdeki ücretlerden daha düşük olacak. İlimizin gençlerinin ekonomisine uygun olacak.

8. ŞAMPİYONLUK BÜYÜK GURUR
Trabzonspor konusunda en çok çocuklar ve gençlerin sevinecekleri için seviniyorum. 6. Şampiyonluğumuzda 12 yaşındaydım. Eze eze çıktık düze şampiyonluk yakışır bize pankartı vardı. O pankartı açtık bizde. 8. Şampiyonluk bizim için büyük bir gurur. Bayrak kesme olayı ile alakalı hiç yorum yapmayayım. Trabzon’da bu tarz olay olmamalı. Sadece üzgün olduğumuzu belirteyim. Tabii hukuki kısmı var. 

Dünyanın bir çok kısmından bayrak istekleri geliyor. Gurur duyuyorum. Karşılaşa şansımız yok ama gurur veriyor.

Başkanımız teknik direktörümüz oyuncularımız taraftarımız ile beraber gurur duyuyoruz. 3 maç 9 puan ile beraber şampiyonluğu ilan ederiz diyorum.

Önemli bir mesajımız var. Dün forma aldık TSCLUB’den mermiye para verme formaya para ver. Bir tane yorgun mermi bile şampiyonluk sevincimizi alır götürür. Buna mahal vermeyelim. Silaha değil bir birimize sarılalım. Horon oynayalım hoptek oynayalım, halay çekelim ama silaha sarılmayalım.

Bu şampiyonluk yolunda vefat edenler var. Mehmet Dalman kardeşimizin kabrini ziyaret ettim. Güzel duyguları layıkıyla yaşayalım. 8. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber