Başkan Genç açıkladı: Mağmat projesi,üst yapı çalışmaları...

Ortahisar Belediyesi'nde meclis toplantıları başladı

Başkan Genç açıkladı: Mağmat projesi,üst yapı çalışmaları...

Haber61 Haber Servisi

Ortahisar Belediyesi Kasım ayı meclis toplantıları başladı. Toplantıların ilk oturumuna Başkan Ahmet Metin Genç başkanlık yaptı. 

Başkan Ahmet Metin Genç’in mecliste yaptığı açıklamadan satır başları şu şekilde;

Ekim ayında pandemi nedeniyle ara verdiğimiz ama 4. Şunu düzenlediğimiz ve düzenlemeye devam edeceğimiz opera ve bale festivalini düzenledik. Opera ve bale müdürlüğü için de bir girişim gerçekleşti edeceğiz.

Fındıkta verimi artırmak için protokol imzaladık. 6 mahallemizde çalışmalara başladık inşallah diğer mahalleler de verimi gördükçe yapacağız. Bu manada tarım konusunda meclisimizin bütün gruplarımızın gösterdiği hassasiyete de teşekkür ediyorum.

Evde bakım hizmetlerimiz devam ediyoruz. 186 aileye hizmet veriyoruz. Toplamda 311 kişiye hizmet veriyoruz. 

Altyapı çalışmalarından bize teslim edilen üst yapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Beşirli Kalkınma bölgesinde 53 sokak teslim ettik. Hazır olan 50 civarında sokağımızda aktif bir şekilde devam ediyoruz.

İstanbul'daki Trabzon tanıtım günlerine katıldık. CHP Ortahisar il ve ilçe başkanlarımız katıldılar hepsine teşekkür ediyorum. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

Hasanpaşa hamamının ihalesi gerçekleştirildi. Hızlı bir şekilde şehrimize kazandıracağız.

Karlık Mahallesi'nde bir semt sahası için çalışma başladı.

Pelitli Bulak Yalıncak 1 nolu Erdoğdu bahçecik Mahallesi'nde yeni parklar yaptık. Hepsini aktif bir şekilde hizmete aldık.

Şehir hastanemizi ziyaret ettik. Proje müdüründen bilgi aldık. Sanayi Bakanımız Mustafa Varank bey ilimizi ziyaret etti. Engelli kardeşlerimiz için hazırladığımız en mutlu köy projesi için imza atıldı.

2 milyon Ortahisar Belediyemiz, 8 milyon Bakanlığımız destek verecek. 11 bin 500 metre kare Mağmat’ta devraldığımız alan içerisinde olacak. Ödenek geldiği andan itibaren ihalesi yapılacak.

Muş, Mardin ve Diyarbakır’a ziyaretler yaptık.
 

DİYANETE ELEŞTİRİ
CHP’li Meclis üyesi Ömer Dayı, söz alarak yaptığı konuşmada ilk olarak Başkan Genç’e teşekkür etti. Dayı “Geçtiğimiz hafta kardeşlik köprüsü diyerek gerçekleştirdiğimiz Muş Mardin ve Diyarbakır ziyaretinde bizi ağırlayan herkese teşekkür ederek CHP adına katılmam için davet eden Sayın Ahmet Metin Genç ve belediye yetkililerine teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Cuma namazı hutbesiyle ilgili eleştiride bulunan Dayı “Aynı gün cuma namazında Mustafa Kemal ve arkadaşlarına bir duayı çok gören diyaneti kınıyorum. Bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamları kelimesi altında anılmasını bir kere daha kınıyorum” dedi.

ATATÜRK RESMİ IŞIKLANDIRILSIN
CHP’li bir diğer meclis üyesi Cüneyt Zorlu da eleştiri ve önerilerini dile getirerek şöyle konuştu;

29 Ekim'de ile alakalı daha önce de konuştum meydan parkında kutlansın dedik siz de destek oldunuz teşekkür ediyorum.

Boztepe de bulunan Atatürk resminin ışıklandırılmamasını gündeme getirdim tekrar söylüyorum. Bunun neden yapıldığını bilmiyorum. Aklımıza bazı nedenler geliyor ama inşallah öyle değildir. Tugay komutanlığını defalarca aradım. Topu sonuçta size attılar. Bayrak sizin sorumluluğunuzda olmadığını sadece bayramın sizin sorumluluğunuzda olduğunu biliyorum. Bayrak eskimişti hemen değiştirildi. Atatürk resminin aydınlatılması en son büyükşehir belediyesine ait denildi. Atatürk görselinin ışıklandırılması için sizden konuyu büyükşehir belediyesinde yeniden gündeme getirmenizi istiyorum. Yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.

TİSKİ CEZALARI KATI ŞEKİLDE UYGULUYOR

Mecliste söz alan bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu TİSKİ konusunda eleştiride bulundu.

Çakıroğlu “ Bazı uygulamaları parasal yaptırımları köylerimizde yaşayanları zor durumda bırakıyor. Kayıp, kaçak ihbarı verilen yerde uyarı yapılmadan 1720 lira para cezası uygulanıyor. Biz belediye olarak pandemide köylerimize yardım ediyoruz ama TİSKİ bu cezaları katı bir şekilde uyguluyor. Saatten geçmeyen bir musluk için 1720 lirayı çok buluyorum. Son olarak 565 kilometrenin TİSKİ tarafından yapılan bir proje olduğunu söylüyorlar. Bu bir Avrupa Birliği projesidir. TİSKİ bunun bir parçasıdır. Vatandaştan aldığını vatandaşa hizmet olarak verir bu konuda vatandaşa çok yüklenildiğini düşünüyorum. “ dedi.

AŞÇI VE GÜRSU İSİMLERİ SOKAKLARA VERİLECEK Mİ?

CHP’li Turgay Şahin, Osman Aşçı ve Tanju Gürsu’nun isimlerinin sokaklara verilmesiyle ilgili konuşarak “ Trabzon belediyesinde Osman Aşçı diye bir çalışan vardı. Şuandaki mesai arkadaşları ismini doğduğu bir sokağa verilmesini istediler. Bu konuda bir yazılı önerge verilebilir.  2017 yılında Tanju Gürsu’nun adının bir sokağa adının verilmesini oylamıştık. Bu gerçekleşecek mi?” şeklinde sordu.

O SOKAK BİZİM BÜYÜKŞEHİR’E NEDEN SORALIM?
Şahin’in soru ve önerisine yanıt veren Başkan Ahmet Metin Genç “Osman Aşçı beyin cenazesine iştirak etmiştim. Allah rahmet etsin. Trabzon belediyemizde çok emeği geçti. Gündeme alalım.” dedi.

Tanju Gürsu için karar almıştık diyen Genç, daire başkanından alınan "Kaymakamlıktan onay alındıktan sonra büyükşehir belediyesine gönderdik. O sokakta referandum yapılacak dediler tekrar konuştuk. Büyükşehir belediyesine sorduk asılacağını söylediler." cevabı üzerine de  "Bu sokak bizim ve kendi sokağımız ile alakalı neden büyükşehire soruyoruz. O konuda bir çalışalım" ifadelerini kullandı.

Cuma hutbesinde Atatürk isminin anılması hususunda ise Genç "Bütün bu topraklar atalarımızdan bize emanettir. Cuma hutbeleri de en azından cumhuriyetimizin kurucusunun anılmasının güzel ve anlamlı olacağını düşünüyorum. Sizin hissiyatınıza katılıyorum." İfadelerini kullandı.

Tiski ile alakalı eleştirilere de değinen Genç "Tiski ile alakalı 565 km’nin 129 km’si gelinen nokta. Bizim sorumluluğumuzdaki sokaklarda büyükşehir belediyemize iş birliği protokolümüz var. Asfaltı onlardan alıyoruz işçiliğini biz yapıyoruz 15 km asfalt 3 km parke çalışması yaptık. " dedi.

Cüneyt Zorlu’nun gündeme getirdiği Atatürk portresi konusunda konuşan Genç "Boztepe'deki Atatürk portresi ile alakalı şuanda bir sıkıntı olmadığını öğrendik. Gerçi o konuda kimin sorumluluğunda olduğu da önemli değil. Biz müdahale ederiz." İfadeleri i kullandı. Ayrıca yetkililer tarafından mecliste yapılan bilgilendirmede o bölgenin askeri bölge olduğundan her arızada istenildiği zaman girilemediği, ampullerin arıza verdiği, ışıklandırma teknolojisinin yenilenmesi gerektiği bilgisine yer verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber