Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sokak hayvanlarıyla ilgili kalıcı çözüm çalışmalarını açıkladı. Başkan Genç, “Toplayıp bir barınağa doldurmak doğru bir çözüm değil. İlçe belediyelerimizle koordineli şekilde çalışıyoruz. Bize yeni ve kapsamlı yaşam alanları lazım.” dedi.
YOMRA’DA BÜYÜK ÖLÇEKLİ MERKEZ KURULUYOR
Genç, Yomra ilçesinde 120 dönümlük alanda yeni bir proje için çalışmalara başlandığını belirterek şu bilgileri paylaştı:
“Bu alanın 20 dönümünde 600 kapasiteli bir rehabilitasyon ünitesi, 400 kapasiteli yarı korunaklı barınak yapacağız. 63 dönümlük geniş bir bölümde ise şu an için 1000 ancak 1500'e çıkabilecek açık yaşam alanı planlıyoruz. Toplamda yaklaşık 2 bin kapasiteli bir alan oluşturuyoruz.”
‘KISIRLAŞTIRMA VE YAŞAM ALANI OLUŞTURMA’ VURGUSU
Başkan Genç, kısırlaştırma çalışmalarının hızlandırılacağını belirterek, “Kısırlaştıralım ve yaşam alanı oluşturalım. Asıl çözüm bu.” ifadelerini kullandı.
ÇARŞIBAŞI’NDA YEDEK ALAN HAZIR
Genç, Çarşıbaşı ilçesinde de ek bir alan bulunduğunu, Yomra’daki merkezin yeterli olmaması durumunda orada da çalışma yapılacağını söyledi:
“Çarşıbaşı’nda ilave alan var. Yetmezse orayı da hayata geçireceğiz ama Yomra projesinin yeterli olacağını düşünüyoruz. Çok hızlı başlayacağız.”
Kaynak:Haber61