Başkan Ekim’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ekim’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayınladı.

Mesajında geleceğin teminatı olan çocuklara da yer veren Ekim, şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve bir milletin istiklalini ve çocuk masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir heyecanla kutluyoruz. Bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir. İstiklal Mücadelemiz, ülkemizin o günlerde içinde bulunduğu her türlü güçlük ve olumsuz şartlara rağmen, ilk meclisimizin ortaya koyduğu "Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir" şiarı sayesinde kazanılmıştır. Milletimizi ortak bir gaye etrafında bir araya gelerek birleştiren ilk Meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.

Geleceğimizin Teminatı Kıymetli Çocuklarımız;

Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Sizlere düşen görev; bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu bakımdan sizlerin sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük arzumuzdur.Bu önemli gün vesilesiyle; ilçemizin, şehrimizin ve ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde, aydınlık yarınlarımızın inşasında evlatlarımızın da söz sahibi olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Bugünün çocuğu yarının büyüğü olan evlatlarımızdan aldığımız ilham ve enerji ile Akçaabat’ımızı daha ileriye taşımakta kararlıyız.

Bu duygu ve düşüncelerim ile; Yarınlara dair umutlarımızı yeşerten, samimiyeti ve neşesi ile dünyamızı şenlendiren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; her birini sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Bu önemli günü tüm dünya çocuklarına ithaf eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve istiklal mücadelesinde gözünü bile kırpmadan şehadete koşan kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber