Başkan Ekim açıkladı! Akçaabat'ta yöresel ürün satış pazarı yapılacak

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Ekim açıkladı! Akçaabat'ta yöresel ürün satış pazarı yapılacak

31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakının ortak adayı olarak Akçaabat Belediye Başkanlığına aday gösterilerin mevcut Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yeni dönemde hayata geçireceği projelerden bahsetti.

Yeni dönem için özellikle üretimi ve üreticiyi destekleyen projeler tasarladığını dile getiren Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yeni dönemde hayata geçirilecek projelerden biri olan Yöresel Ürün Satış Alanında çiftçiler kendi ürettikleri ürünleri satabilecekler.

Yöresel Ürün Satış Alanının detaylarını paylaşan Başkan Ekim, “Biz, üretimi, üreticiyi, tarımı, yerli ve milli olanı daima destekliyoruz. Seralarımızda yetiştirdiğimiz fideleri çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Çiftçilerimiz ürettikleri tarımsal ürünlerini AKÇAHASAT Tesisimizde işleyebiliyor, kurutabiliyor ve depolayabiliyordu. Akçaabatlı üreticilerimizin yöresel ürünlerinin satışının yapılabileceği bir alana ihtiyacı vardı. Bu ihtiyaca binaen Yöresel ürün Satış Alanı projemizi oluşturduk. Bu alanı modern çağa uygun, ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte, fonksiyonel ve nizami bir alan olarak mevcut otogar alanının yerine planladık. Yöresel ürün satış alanımızın içerisinde yine ihtiyaca yönelik otopark alanı düzenlemesi de yapılacak. Üreticilerimiz ve tüketicilerimiz daha temiz, daha güvenli ve daha huzurlu bir ortamda tamamen yerli, milli ve organik ürünlere ulaşabilecekler; alışveriş yapabilecekler.” dedi.

Başkan Ekim açıkladı! Akçaabat'ta yöresel ürün satış pazarı yapılacak

RAHMAN CAMİİ ÇEVRESİ DÜZENLENCEK SARGANA DESTANI ANITI YAPILACAK

Mevcut Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yeni dönemde de Akçaabat’ın dört bir köşesini bütüncül yaklaşımla ele alarak projeler üretti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği halinde yapılacak olan projenin detaylarını aktaran Başkan Ekim, “Kavaklı Rahman Camisinin etrafını düzenleyeceğiz ve şehir merkezindeki otogarı bu alana konumlandıracağız. Trabzon Büyükşehir Belediyemizle işbirliği halinde yapacak olduğumuz projede bahse konu olan alan düzenlendiğinde Akçaabat’ımız mini bir millet bahçesi kazanmış olacak. Ayrıca yine aynı alanda, 1810 yılında kadınlarımızın Ruslara karşı sergilemiş oldukları mücadeleyi anlatan, Sargana Destanı Anıtı yapacağız. Akçaabat’ımız için çok önemli bir hadise olan Sargana Destanını gelecek nesillere de aktarmış olacağız. Kavaklı Rahman Camii Çevre Düzenlemesi işinde cep otogarı da projenin diğer bir detayım olacak. Yeni dönemde Akçaabat’ımız projelerle şahlanacak. Akçaabat’ımız için var gücümüzle gecemizi gündüzümüze katarak kıymetli hemşehrilerimin destekleriyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber