Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Referandum çalışmalarını sürdürdü.

Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmalarını Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde sürdürdü.

 
“YENİ SİSTEMDE MECLİSİN YETKİSİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLACAK”

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumla ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde Kemaliye ve Deregözü mahallelerinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Milletvekili Balta Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak Kemaliye Mahallesi Fatih caddesinde esnafı gezen Balta “ Bu süreç bir anda oluşan süreç değildir. Bu süreç 15 Temmuzdan sonra işin ciddiyetinin anlamasıyla MHP’nin duyarlılığıyla bu süreç başladı. Oldubittiyle gelen bir referandum değildir. Bir ihtiyaç sonucu oluşmuştur. Bu çalışmalar yapıldığında da CHP’ye çağrıda bulunduk, ama onlar sürekli biz 'istemezük' söylemiyle hareket ettiler. Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu’nda değişiklik sürecinin ilk başladığı günden itibaren ortaya asla hiçbir öneri ve teklif ile gelmeyen zihniyet, meclis görüşmelerinde, kürsüyü saatlerce işgal etmiş ve kendince yalan yanlış yöntem ve ifadelerle farklı yollara tenezzül etmiştir. Şimdide aynı şeyi yapıyorlar. Muhalefetin, hayır cephesinin yalan ile oluşturduğu bir algı var. Bu sistem kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. Türkiye'nin yapısını sağlam temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Bu sistemde meclisin yetkisi çok daha güçlü olacak. Herkes kendi işini yapacak. Bu sistemde tek yetkili millettir. Milletvekilleri Cumhurbaşkanı ve bakanları denetleyecek. Burada her şey milletin elindedir. Batı yüzündeki maskeyi düşürdü. Referandumda duruşunu belli etti. Bunu bakanlarımıza yapılan uygulamalarla gördük. Çünkü Avrupa bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyor. Biz bu süreci Türkiye ve milletimizle yapacağız. Bu bir parti meselesi değildir” ifadelerini kullandı.

Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”
 
“DİKTATÖR ARIYORSUNUZ AYNAYA BAKACAKSINIZ”

Milletvekili Muhammet Balta akşam saatlerinde de Deregözü mahallesinde kahvehane programlarına katıldı. İki ayrı yerde hemşerileri ile bir araya gelen Balta, CHP o kadar büyük hezeyan içindeki gün geçmiyor saçma sapan bir işe imza atmasın. Bir milletvekili çıkmış seçmenin ‘Evet’ tercihinde bulunması durumunda İzmir’den denize dökeceklerini söylemiş.  Bir diğeri Trabzon’da güvenlik görevlisini azarlayarak ağza alınmayacak ifadelerde bulunmuş. Bakınız diktatör arıyorsunuz aynaya bakacaksınız. AK Parti, diktatörlük getirecek diyerek yalan söyleyenler şimdi ‘Evet’ oyu verecekleri İzmir’den denize dökeceklerini söylüyorlar. Kimin demokrasi kimin ise dikte peşinde olduğu belli! Aslında kendileri her şeyin farkında! Tüm bu yalan ve iftiralarının sebebi, yıllarca bu milletin değerlerine, inancına ve beklentilerine cevap verememeleridir. Halkımıza bugüne kadar hep üstten bakan bu zihniyet, sandıkta tarihlerinin en büyük tokadını yiyecek. Millet, kendi kendini yönetecek. Yöneticisini kendisi seçecek, beş yıllık süreçte verdiği görevi layıkıyla yerine getiremezse millet onu alaşağı edecek. Bunun neresi tek adamlık veya diktatörlük?  Yaptığımız ziyaretlerde milletimiz ve ülkemiz için tarihi önem taşıyan halk oylamasının ve değişikliğin önemini, gerekliliğini anlatıyoruz. Buradan bir kez daha bizlere evlerini ve gönüllerini açan, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Vakfıkebir’imiz, Trabzon’umuz inşallah 16 Nisan akşamı bağımsız ve güçlü Türkiye, iradesine sahip bir ülke için 'evet' diyecek. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için güçlü bir yönetime ihtiyacı var. 16 Nisan’da Türkiye’nin yeniden dirilişine ‘evet’ diyeceğiz” dedi.
 
Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”

Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”

Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”

Balta: “16 Nisan’da Türkiye’nin Yeniden Dirilişine ‘EVET’ Diyeceğiz”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber