Bakan Kurum Trabzon için eylem planını açıkladı

Bakan Kurum Arakı'da açıklamalarda bulundu

Bakan Kurum Trabzon için eylem planını açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Bakan Murat Kurum Trabzon'da Araklı felaketiyle ilgili konuştu.

Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

18 Haziran günü Araklı'da meydana gelen sel nedeniyle bugün itibariyle 7 vatandaşımız vefat etti 3 vatandaşımız kayıp ve 2 de yaralımız var. Diğer yandan yaptığımız hasar tespit çalışmaları öçerçevesinde 9 bina yıkık 12 bina ağır hasarlı durumda. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına gerekli herşeyi yağıyoruz. Bakanlığımız yine iklim değişim konusunda bir çalışma başlattı. Küresel değişim sebebiyle ülkemizde yaşanan seller yağmurlar ve heyelanların sayısı artmakta. Bizde artık ülkeler olarak iklim değişikliği konusunda gerekli adımları atmalıyız. Şehilerimizin köyşlerimizin altyapılarını güçlendirme adına çalışmalar yapacağız. Yılalrdır dere yataklarında sağlam duran binalarımız artık duramaz haline geldi. Eylem planımızın ilk maddesi tüm Karadeniz'de şehir içi,nden geçen derelerde ve bunkların koruma bandı içinde kalan ve iklim değişikliğinedeniyle burada olmaması gereken binaların tespitleriniyapıyoruz. Trabzon Rize, Giresun gibi illerde bir ayın içinde buralarda yaşayan vatandaşlar için TOKİ konutlar üretecek ve mağdur edilmeden taşıyacağız. Bu çerçevede hem can hem de mal füvenliğini koruyacağız. Depremler kadar heyelan ve sellerin de ne kadar önem arz ettiğini görüyoruz. Bu konuda gerekli önlemleri alacağız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Herkesin başı sağolsun

Ay sonuna kadar Karadeniz için eylem planımız gereği tespitlerimizi tamamlayacağız.  Similasyon çalışmaları da yapacağız. Buradaki okulu kaldıracağız, bu binaların tamamını buradan kaldıracağız.

HES'ler bizim bakanlığımızın yetkisinde değil. Gerekli bakanlık cevap verecektir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler