Bakan Kurum Trabzon'da projeleri açıkladı

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon'a gelerek devam eden projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum Trabzon'da projeleri açıkladı

Haber61 Haber Servisi

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon'a geldi. Bakan Kurum, Trabzon'da yapılmakta olan ve yapılması planlanan projelerle ilgili Valilik Binası'nda açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum'un açıklamaları şu şekilde;

Genelge kapsamında cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde yıkım tehlikesi olan tüm binalar hızla dönüştürülecek. Valilikler ve belediyeler bu kamsapmda riskli alanların tespiti için genel bir dönüşüm planı hazırlayarak 3 ay içinde bakanlığımıza bildirecekler. Bakanlığımızda 5 yılda 1.5 milyon konuttu dönüşltürmeyi hedefliyoruz. En riskli konutylardan başlamak üzere bu işlemi yapacağız.

ÇÖMLEKÇİ'DE ÇALIŞMA BU YIL BAŞLAYACAK

Trabzon'a yaklaşık 1 ay önce gelmiştim. Milelt bahçeleri ve bir çok projeyi konuşmuştuk. Aldığımız kararlar doğrultusunda bu projelerin takibi için illere ziyaretlerde bulunuyoruz.. Trabzon'da kentsel dönüşüm ile ilgili Zağnos ve Tabakhane arasındakiPazarkapı da yapıldığında 50 hektarlık alan dönüşüme uğrayacak. Çömlekçi'de de bu yıl içinde dönüşüm başlayacak ve 2023'te dönüşmemiş konut kalmayacak. Bu bölgede yaklaşık 1 Milyar TL'lik kamulaştırma bedeli ödedik. 

SAĞLIKLAŞTIRMANIN BEDELİ 6 MİLYON TL

Uzun Sokak ve Maraş caddesinde sağlıklaştırma projesiydi. Yaklaşık 6 Milyon TL bedeli var. Bunun yarısını bakanlığımız karşılayacak. Yarısını da belediye iller bankası aracılığıyla temin edilecek. Bu Trabzon için çok önemli bir proje. Sokak ve çevre tabelalarının düzeltilmesi, aydınlatma konusunda güzel bir çalışma olacak. 

Yomra'da dere ıslah çalışmaları da başladı.

İçme suyu konusunda da projelendirme çalışmaları tamamlandı.

MİLLET BAHÇESİ İHALEYE ÇIKIYOR

Trabzon'da millet bahçeleri için iki alanda çalışıyoruz. Biri Avni Aker'in olduğu alan diğeri de Akçaabat'taki. Bu alanlarla ilgili çalışmalar tamamlandı. Mart ayı içerisinde ihaleler yapılacak. Bu bahçe içinde Trabzonspor hatırası olarak bir tribün kalacak ve güzel bir alan kazandırmış olacağız. Millet Bahçesi'ne ilişkin bugün bir proje çalışması yapacağız. Burada önemli olan insanların nefes alacağı gezeceği bir alan. Cumhurbaşkanımızın da böyle bir isteği var; bu alanda müze olur mu diye. Trabzon'un bir müze ihtiyacı var. Bununla ilgili çalışma yapacağız. Ya bu alanda ya da başka bir alanda bu ihtiyacı çözmek istiyoruz.

Diğer bir millet bahçesi çalışma da Vakfıkebir'de. Bunun da çalışmaları sürüyor.

İSTİHDAM ALANI OLACAK

Sürmene'de bir liman projemiz var. Burada da deniz üssü inşaatının önünü tamamen açtık. Trabzon için çok önemli bir proje. Bölgede önemli bir istihdam alanı olacak.

Trabzonumuzu olduğundan daha iyi bir hale getirmek için bu projeleri yapmak için çalışacağız

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber