Bakan Albayrak: Cumhurbaşkanımız Trabzonspor gibi oynuyor

Bakan Albayrak Trabzon'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak: Cumhurbaşkanımız Trabzonspor gibi oynuyor

HABER61 - HABER SERVİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Trabzon’da “Adım Adım Ekonomi” toplantısına katıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada “Doğalgaz konusu bakanımızın bir talimatı ile bugünlere geldi. Enerji nakil hatlarının tamiri yine bakanımızın talimatı ile yapıldı. Önümüzdeki süreçte ihracatçılarımız bizler için önemli limitlerin artırılması noktasında gereğini yapılacağını biliyoruz. Biz bankaların eline değil devletimizin eline düşmek isteriz. İş camiası istihdam konusunun Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğunu biliyoruz. Çok büyük imkanlar sağladınız. İstihdam seferberliğimiz devam ediyor. Bizler de gereğini yapacağız. Hastanelerde medikalcilerin alacakları söz konusu. Desteğiniz olursa memnun oluruz.  Ulaşımla ilgili Söğütlü bölgesinde bir yol koyuluyor. Akçaabat gibi içerden geçmesini isteriz. Sahilimiz sadece orası kaldı. Yatırım adasının da yatırım programına alınmasını istiyoruz.” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı,

“Göreve geldiğimiz güden itibaren ekonomik anlamda önemli sorunların ve dalgalanmaların üstesinden geldik. Güçlü ülkelerin 3 yılda toparlamaya çalıştığı ekonomik dalgalanmayı Türkiye 6 ayda atlatmayı başardı. 17 Nisan 2017 referandumunda yeni sisteme y veren vatandaşların da bunda çok büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız saldırılara çok hızlı karar alarak 2 ayda adımlar attık. Dünyanın beklenenden çok daha kısa sürede Türkiye’nin bu olayın üzerinden geldiğini izlediler. Çok önemli adımla attık. Türkiye yolunda ilerlemeye devam ediyor. 2018 Yılı son çeyrekte yaşanan sürece rağmen Türkiye -2,-3 gibi kapadı. Şubat ocaktan daha yukarıda, mart ilk 15 gün rakamlarına baktık. Seçime rağmen mart şubattan daha iyi. 2019’un ilk çeyreğinde çok daha iyi bir büyüme rakamı geliyor. Finansal istikrardan para ve maliye politikalarından dik duruştan taviz vermedik. Öncü göstergeler çok ciddi bir toparlanmayı bize gösteriyor. Limitleri hacimleri Trabzon’da artırmamız lazım. Ocak Şubat martta attığımız adımlarla çok şükür likitide yeniden girmeye başladı. 

Bakan Albayrak: Cumhurbaşkanımız Trabzonspor gibi oynuyor

ÇOK BEKLERSİNİZ

Öncü göstergelerin tamamı olumlu adımların işaretlerini çok net şekilde ortaya koyuyor. Birçok tedbiri hayata geçirdik. Bu ortamlarda köklü bir değişim ortaya koymalıyız. Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz. Koordinasyon,  hızlı karar alma ile süreç çok iyi ilerliyor. Her zaman seçim vardı, bundan sonra yok Allah’ın izniyle. Seçimden sonra bu süreçler çok daha iyi ilerleyecek. İlk çeyrekte her alanda politika ve stratejileri gerçekleştirdik. Şunu bunu diyenlere bakmayın. Birileri işadamlarına algı yapıyor. Araştırılmasını istedik. Baktık ki enteresan bir hücre evinde bir takım kişiler gözaltına alındı. Batacak dene THY tarihin en büyük karıyla Avrupa’da manşet oldu. Bunları manipüle etmeye çalışan kesim söylüyor. Bu algılarla yeni bir kriz çıkmasını bekliyorlar. Çok beklersiniz. Yaklaşık 70 milyar TL piyasaya likitide koyduk. Ocak ayından itibaren sadece kamu ödemesi olarak 30 Katrilyondan fazla ödeme yaptık. 2019 finansmanını kapattık. Bilanço çok sağlam.

TRABZONSPOR GİBİ DİK OYNUYOR
Tanzim satış noktalarını devreye aldık. Trabzon’da da var hayırlı olsun. Birilerinin ocak şubat ayındaki bu spekülatif fiyatlaması yapanlar çıktı. Tanzim satış devreye girer girmez fiyatlar yarı yarıya düştü. Hani yoktu domates. Önümüzdeki dönemde mevsimler koşullar Eylül ayı gibi tek haneli enflasyon rakamları göreceğiz. Birçok reformların hayata geçirilmesi ile çok daha olumlu bir sürece gireceğiz. Birçok destek verdik. Devlet olarak bu desteklerle ilgili üzerimize düşeni yaptık. Özel sektörümüzde Trabzon’da 10 bin Türkiye genelinde 2.5 Milyon istihdam artışı sözü aldık. Çok daha iyi bir istihdam rakamına doğru ilerleyeceğiz. Özel sektörümüzü bırakmayacağız. Biz her süreçte yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde sonuç odaklı bir Cumhurbaşkanımız var. Oyunu dolaştırmıyor topu veriyorsunuz dikine oynuyor Trabzonspor gibi. Biz daha çok icraate bakacağız.
Spekülatif saldırıların nasıl üstesinde geldiysek bundan sonrada geleceğiz. Nisan ayında yeni reformları dikkat alarak beklenenden çok daha iyi bir ekonomik tabloyu ortaya koyacağız. Türkiye arık istismar siyasetini tarihe gömmek zorunda. İlk günkü aşk ve heyecanımızla yolumuza devam edeceğiz. Biz büyük ve Güçlü Türkiye diyoruz birileri rahatsız oluyor. Kadilin açıklamalarından şehitlerimizden rahatsız oluyor bunlardan rahatsız olmuyor. Yurt dışında şehit olanlara mevlit okuttuğunuz zaman ümkemizde şehşt olanlarada ayrıcalık yapmamak lazım. Bak Kandilin Pensilvanya’nın açıklamalarına. Bu toplum saf değil. Özellikle Karadeniz insanı. Büyük ve güçlü Türkiye idealine atılacak adımlar için yola koyulacağız. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber