Bakan Açıkladı! Uzungöl’de o bölge yıkılacak

Bakan Kurum Uzungöl’de Göl iel yol arasındaki kısımda yer alan binaların yıkılacağını söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Uzungöl’de ve Barma Yaylasında incelemelerde bulundu.

Uzungöl’de basın açıklaması gerçekleştiren Bakan Kurum göl ile yol arasında kalan, yapıların yıkılacağını belirterek, “Gölün çevresini kapsayan gölle yol arasında hiçbir yapı kalmayacak” dedi.

Bakan Açıkladı! Uzungöl’de o bölge yıkılacak

Bakan Kurum şunları söyledi;

“GÖL İLE YOL ARASINDA HİÇBİR YAPI KALMAYACAK”

“130 kaçak yapının 68’inin yıkımı yaptık. Yüksek yapıların tıraşlanması işlemini yaptık. Doğalgaz ve altyapı çalışmaları ile ilgili 30 Milyonluk bir projeyi yaptık. Bu yıl 3. Etap projesine başlayacağız. Gölün çevresini kapsayan gölle yol arasında hiçbir yapı kalmayacak. 25 Milyon TL maliyetle yapacağız. Yol kenarında görülen yol ile göl arasındaki güzelliğe zarar veren yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz. Yapıları vatandaşlarımızla görüşerek çalışmaları sürütüyoruz. Göl kenarında yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlarımız bu güzellikte istifade edecek.

BİN ARAÇLIK OTOPARK

Yıllık Milyon seviyesine ulaşan turist sayımız var. Burada bir otopark sıkıntımız var. Burada yerin altında doğal güzelliğe zarar vermeyecek şekilde bir otopark yapılacak. Bin araç kapasiteli 100 Milyon TL değerli bir otopark projesine başlıyoruz. Yerin altında olacak ve görüntüye zarar vermeyecek. Bu da projemizin bir ayağı olacak. Önümüzdeki sezon yapıların kaldırılmış olduğu, otoparkımızın hizmet verdiği diğer düzenlemelerle güzel bir sezona başlamış olacağız. Amacımız Uzungöl’ü koruyarak yarınlara bırakmak.

Bakan Açıkladı! Uzungöl’de o bölge yıkılacak

BARMA YAYLASINA ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ

Barma Yaylamızda da önemli projeleri yürütüyoruz. Burada turbalıklarımız var. 1800 rakımda bir yaylamız. Burada turbalığı ziyaret edecek, vatandaşların zaman geçireceği 5 Milyon TL’lik bir çevre düzenleme projesini yürütüyoruz. Yaylamızı kesin korunacak alan ilan ettik ve bu şekilde yarınlara aktarılacak. Burada kesin korunacak alanlara yapılanmaya izin verilmeyecek. Bilim insanlarımızla akademisyenlerimizde ortak bir çalışma yapıyoruz. Gençlerimiz gelecek bu güzelliklerden istifade edecekler, bilgilendirilecekler ve buradan güzel bir şekilde istifade edecekler.

“AMACIMIZ TRABZON’UN GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK”

Amacımız Trabzon’un güzelliklerini ortaya çıkarmaktır. İstiyoruz ki Trabzon’umuz bugünden daha yeşil daha güzel olsun. Trabzon bu doğal güzellikleriyle ülkemize katma değer sağlasın. Doğal güzellikleri bozan huşuları vatandaşlara gönül birlikteliği ile hayata geçireceğiz. İnşallah Uzungöl çok daha güzel bir yer olacak ve ülkemize katma değer sağlayacaktır. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber