Bahar Ayvazoğlu: Türk Milletini eski Türkiye ortamına geri getiremeyecekler

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu'ndan Yİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’a tepki.

Bahar Ayvazoğlu: Türk Milletini eski Türkiye ortamına geri getiremeyecekler

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın bir TV programında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz kurlarındaki spekülatif artışları önlemeye yönelik aldığı kararlar ve yaptığı açıklamalar sonrasında döviz kurlarındaki sert düşüş İyi Parti Ankara Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın ne kadar kötü bir ekonomist olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi. 

İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın 'Döviz kurlarının düşüşü alım fırsatıdır' sözleriyle bilinçli şekilde halkı zarara uğramak pahasına Türk lirasının da değer kaybetmesi için kabul edilemez bir girişimde bulunduğunu belirten Milletvekili Ayvazoğlu “ Milletvekili sıfatı ile bu korkunç açıklamayı yapan Durmuş Yılmaz'ın geçmişte olduğu gibi otel odalarında gizli gizli görüşme yapıp yapmadığı konusunda kamuoyunun kafasında soru işaretleri oluştu. Neye dayanarak bu açıklamayı yapmıştır? Kimden talimat almıştır? Bunu kamuoyuna açıklamalıdır. ”dedi.  
İyi Parti'nin 'İktidara yürüyoruz' söylemlerinin bir karşılığının olmadığını dile getiren Milletvekili Bahar Ayvazoğlu "İyi Parti'nin Türkiye'yi yönetebilecek kabiliyette olmadığını herkes bir kez daha gördü. Kendi para birimine, kendi ekonomisine kendi ülkesine düşman birinin ekonomik kurmay olduğu bir partiden bu ülkeye fayda gelmez. Küresel sistemin verdiği talimatlarla çalışanlar bu ülkenin en büyük düşmanlarıdır. Ülkemizin büyümesini ve gelişmesini engelleyen bu zihniyetlerden tamamen kurtulmamız gerekmektedir. Durmuş Yılmaz'ın yaptığı açıklamalar aslında İyi Parti'nin ne kadar gayri milli bir ekonomik politika güdeceğinin aşikâr göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Türk Milletini eski Türkiye ortamına geri getiremeyeceklerini ifade eden Milletvekili Ayvazoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmiş olmasaydık ve bu kişi Merkez Bankası Başkanı olsaydı, asli görevi Türk Lirasının değerini korumak olan bu zatın ilk işi dolar almak ve piyasayı da speküle ederek TL'ye itibar kaybettirmek olurdu. Bu zihniyettekiler Türk lirasını değer kaybettirmek için elinden gelen her şeyi yapar! Milletini fakir; Küresel sistemi, dövizcileri ve faizcileri zengin eder. Devletin maliyesini gidip IMF'ye teslim eder yurtdışından bol faizli borçları alır ve ülke ekonomisini Duyun-i Umumiye'ye bağlar. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bunların hepsini kökünden önlemiş olduk."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'de siyasi istikrarın ve ekonomik bağımsızlık mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Milletvekili Ayvazoğlu "Milletimizin Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a güveni sonsuzdur. O bizi hiçbir zaman haksız çıkarmadı, yaptığı hamlelerle ülkemizi bugünkü noktalara getirdi. Milletimiz hiçbir spekülatif açıklamalardan etkilenmeden bize inanmaya ve güvenmeye devam etsin. Yeniden büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu süreci de milletimizin güveni ve desteği ile aşacağız, ülkemizi hep birlikte 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşıyacağız." cümlelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber