Bağımsız Türk Devletleri'nin pilavları Trabzon Üniversitesi'nde tanıtıldı

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Bağımsız Türk Devletlerinin yöresel pilavlarını tanıttı.

Bağımsız Türk Devletleri'nin pilavları Trabzon Üniversitesi'nde tanıtıldı

Trabzon Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında "Bağımsız Türk Devletleri'nin Yöresel Pilavları" adlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğin proje koordinatörlüğünü Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Yüksel Özmen üstlenirken, proje yürütücülüğünü Sema Yerebakan, Aleyna Özpolat ve Hayrulnisa Yeşilyurt üstlendi.

haber-61-001.jpg

Etkinlik kapsamında öğrencilere, Tavuk Pilavı, Şah Pilavı, Kırgız Pilavı, Türkmen Pilavı, Kazak Kalpağı ve Özbek Pilavı gibi Bağımsız Türk Devletleri'nin zengin pilav kültürüne ait örnekler sunuldu.

haber-61-002.jpg

Etkinlikte, hem gastronomi hem de kültürel alanda öğrencilere zengin bir deneyim sunulurken, Bağımsız Türk Devletleri'nin yöresel mutfağına olan ilgiyi artırmayı hedeflendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler