Azmetti başardı! Trabzon’u milli takımda temsil edecek

Trabzonlu özel sporcu Trabzon’u milli takımda temsil edecek.

Trabzon’da faaliyet gösteren faroz Yalıspor sporcusu Batuhan Yakup Çakır, yüzme katagorisinde Trabzon’u milli takımda temsil edecek. Hedefinin Tokyo Olimpiyatları olduğunu belirten antrenörü Onur Mutlu Batuhan’ın Milli takıma seçiliş serüvenini anlattı.

Mutlu “20-22 Şubat’ta Antalya’da gerçekleştirilen Özel Sporcular Yüz yarışmasına katıldık. 6 dalda katıldık yarışmalara, 5’inde madalya aldık ve 5’inde de baraj geçerek Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazandık. Fakat pandemi araya girince Türkiye şampiyonasına gidemedik ama federasyon Batuhan’ı aday kadroya dahil etti. Bizim hedefimiz Tokyo paralimpik oyunlarıydı 2021’e ertelendiler. Ama hazırız, çağırsalar sıkıntı yaşamayız”

Özel Sporcuların hakkında da bilgi veren Mutlu “Özel sporcuların spora yönelmesi rehabilitasyon amacıyla başladı ama son 7 yılda çok büyük gelişmeler yaşandı. Gerek iller de gerekse de ilçelerde spor kulüpleri bu alana eğilmeye başladı. Sadece Yüzme alanı değil bizim kulübümüzde sadece özel sporcularda 7-8 branş var. Toplam 600 sporcumuz var futbol hariç ise 200’e yakın sporcumuz var” dedi.

Milli takıma seçilen Batuhan Yakup Çakır ise “Milli takımda yarışmak çok güzel bir duygu. Haftada 7 gün spor yapıyorum. Sabah öğle akşam güzel sürüyor çalışmalarımız. Yüzme sporunda elimden gelen gayreti göstereceğim. Çok yorucu oluyor ama pes etmiyorum.” İfadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler