Azerbaycan’dan Trabzon’a gelin gelen Aida ailesini yanında istiyor

Trabzon’da evlilik hazırlığı yapan çift gelinin Gürcistan’da ki ailesini düğünlerine getirebilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Azerbaycan’dan Trabzon’a gelin gelen Aida ailesini yanında istiyor

Haber61 Haber Servisi

Gürcistan uyruklu olan ancak Azerbaycan’da yaşayan Aida ve Trabzon’da yaşayan Ömer hayatlarını birleştirme kararı aldılar. 16 Ağustosta yapılacak düğünlerine gelemeyen Aida’nın ailesinin Türkiye’ye gelebilmesi için yoğun çaba sarfediyorlar.

Gelin adayı Aida’nın ailesi Koronavirüs pandemisi öncesi pasaportlarının yenilemek ve kızlarının düğünü nedeniyle Türkiye’ye gelebilmek için Gürcistan’a geçiş yaptı. Daha sonra Gürcistan’ın koronavirüs tedbirleri kapsamında kapılarını dışarıya kapatmasının ardından aile ülkede adeta mahsur kaldı.

İşte evlilik hazırlığı yapan çiftin mücadelesi bundan sonra başladı.

Ömer Tapan eşinin ailesinin de düğünde olmasını çok arzu ettiklerini belirterek “Eşim ve ailesi Gürcistan uyruklular ama Azerbaycan’da yaşıyorlar. Kayınvalidem ve baldızım, pasaportlarının süresi dolduğu için Pandemiden önce Gürcistan’a geçiş yaptılar. Sonra Gürcistan’da 14 gün karantinaya girdiler. Karantinadan sonra Gürcistan tamamen kapılarını dışarıya kapatınca, kendi evleri Azerbaycan’da olmasına rağmen oraya bile gidemiyorlar. Bizim mağduriyetimiz aslında büyük. Tek istediğim özel bir izinle Türkiye’ye getirilebilirlerse, oradan Azerbaycan’a kendi evlerine geçebilirler.” dedi.

Azerbaycan’dan Trabzon’a gelin gelen Aida ailesini yanında istiyor

Aida’nın ailesini Türkiye’ye getirebilmek için yaptıkları girişimleri de anlatan Tapan “Biz ayın 4’ünde noter aracılığıyla davetiye gönderdik. Ancak bize bunun bir istek karşılığı olmasını gerektiğini söylediler. Biz de işe çağırma şeklinde bir davetiye daha gönderdik ancak zamansal olarak geç kalınıyor. Biz istiyoruz ki eşimin anne ve babası da düğünde yanımızda olsun.” ifadelerini kullandı.

Resmi nikah işlemleri için konsolosluğa gittiklerinde Gürcistan’dan evrak gelene kadar siz işlemleri başlatın talebinde bulunarak elektronik ortamda, PDF şeklinde evrağı memurlara sunduklarını belirten Tapan, ancak görevli memurun işlemin o şekilde olamayacağını söylediğini ve evrağın aslını istediğini belirtti. Tapan “Bizce bu kadar beklememize gerek yok, şuan ne yapacağımızı bilmiyoruz. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Lütfen bizi yetim bırakmayın” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber