Ayetel Kürsi Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Ayetel Kürsi’nin arapça yazılışı ve Türkçe okunuşu ile tükçe anlamı haberimizde…

Ayetel Kürsi Okunuşu ve Türkçe Anlamı

Ayetel Kürsi, Kur'an-ı Kerim'in Bakara Suresi'nin 255. ayetidir ve İslam dünyasında koruyucu bir dua olarak kabul edilir. Ayetin adı, Arapça'da "Kürsi" kelimesinin "taht" veya "saltanat" anlamına gelmesinden kaynaklanır. Bu ayet, Allah'ın yüceliğini, eşsizliğini ve evrensel kontrolünü vurgulayan derin teolojik anlamlar içerir. Ayetel Kürsi okunuşu ve Türkçe anlamı aşağıda yer detaylı bir şekilde yer alıyor.

Ayetel Kürsi'nin Okunuşu

Ayetel Kürsi'nin okunuşu Arapça olarak şu şekildedir:

اللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِندَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Ayetel Kürsi'nin Türkçe yazılışı

"Allahu la ilahe illa huvel hayyul kayyum. La te'huzuhu sinetun vela nevm. Lehu ma fis-semavati ve ma fil'ard. Men zellezi yesfe'u indehu illa bi iznih. Ya'lemu ma beyne eydiyhim ve ma halfahum. Vela yuhitune bi şey'im min ilmihi illa bima şa. Vesi'a kursiyyuhus semavati vel ard. Vela yeuduhu hıfzuhuma ve huvel aliyyul azim."

Ayetel Kürsi'nin Türkçe Anlamı

Ayetel Kürsi'nin Türkçe anlamı, Allah'ın varlığının ve gücünün bir yansımasıdır. Ayet şöyle tercüme edilir:

"Allah, O'ndan başka ilah yoktur. Hayy'dır, kayyum'dur. Ne uyuklama ne de uyku O'nu yakalayabilir. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nundur. Kim O'nun izni olmadan O'nun huzurunda şefaat edebilir? O, onların önlerinde olanı ve arkalarında kalanı bilir. Onlar, O'nun ilminden ancak O'nun dilediği kadarını kuşatabilirler. O'nun kürsüsü gökleri ve yeri kaplar. O'nun bu ikisini koruması O'na zor gelmez. O, yücedir, büyüktür."

Bu ayet, Müslümanlar için sadece Allah'ın mutlak gücünü ve bilgisini değil, aynı zamanda evrenin işleyişindeki sürekli aktif rolünü de vurgular. Allah'ın varlığı, yaratılışın her anında her şeyi kapsayan bir ilim ve kudret sahibi olduğunu anlatır. Ayetel Kürsi, bu nedenle, günlük yaşantıda karşılaşılan zorluklara karşı bir koruma duası olarak okunur.

Ayetin gücü, onun sıklıkla tekrar edilmesinde yatmaktadır. Müslümanlar, günlük ibadetlerinin yanı sıra, gece yatmadan önce veya herhangi bir zorlukla karşılaştıklarında Ayetel Kürsi'yi okuyarak manevi koruma ve güç ararlar. Bu pratik, Müslümanların Allah'a olan inançlarını ve O'nun üstün kudretine olan teslimiyetlerini pekiştirir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber